ȘTIINȚĂ/TEHNOLOGIE
O ECHIPĂ CARE LUCREAZĂ ÎN CERCETARE-DEVOLTARE: ECHIPA LA STAȚIUNEA SCDVV BUJORU
Ea explorează agrotehnica pe două direcții principale: cele ale plantei și solului,agrotehnicaagrotehnica pe două direcții, cele ale plantei și solului.
În acest număr, am ales să prezentăm o echipă care lucrează în cercetare și dezvoltare. Nu este o echipă mare, dar face o muncă discretă, pe care nu o aflăm decât atunci când ajunge pe masa noastră, să ne îndestuleze. Este un travaliu anodin, într-un colțișor de țară românească, dar rodul muncii lor ne este părtaș la delectare.
A sosit momentul să aflați mai multe despre Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Vinicultură și Vinificație Bujoru (pe scurt, SCDVV Bujoru). Vă vom prezenta, în primă instanță, echipa. Este o ECHIPĂ care se ocupă cu CERCETAREA în domeniul viti-vinicol.
ECHIPA CARE LUCREAZĂ ÎN CERCETARE
Pentru că marile realizari se datorează echipelor cu adevărat mici, adică unui număr restrâns de membri. Adică/în primul rând oamenilor care le-au pus în faptă/și le-au făcut posibile, vă prezentăm mai jos – într-un mod cu totul neprotocolar – echipa Stațiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultură și Vinificație Bujoru:
SPECIFICUL ACTIVITĂȚII DE CERCETARE ȘI DOMENIILE ÎN CARE SE LUCREAZĂ
Ca să fim aplicați, la obiect adică, trebuie să precizăm în ce domenii de lucru are loc activitatea de cercetare desfășurată în cadrul laboratoarelor SCDVV Bujoru; echipa indicată mai sus explorează, de regulă, agrotehnica pe două direcții, cele ale plantei și solului, incluzând și următoarele subdomenii:
- protecția plantelor;
- agrotehnica antierozională și tehnici de udare;
- genetică și ameliorare;
- material săditor viticol;
- vinificația, chimia și microbiologia vinului.
*Rezultatele obținute
Proiectele de cercetare desfasurate de specialistii in viticultura si vinificatie din cadrul SCDVV Bujoru au permis crearea de tehnologii noi si modernizarea celor existente, iar eforturile cercetatorilor nostri au fost recunoscute si premiate prin numeroase distinctii si medalii.
Nu in ultimul rand, pentru ca experienta noastra sa le fie si altora de folos, s-au publicat numeroase carti si lucrari stiintifice despre proiectele Statiunii de Cercetare-Dezvoltare pentru Viticultura si Vinificatie Bujoru.
FIȘĂ DE PREZENTARE:
Denumirea:
STATIUNEA DE CERCETARE DEZVOLTARE PENTRU VITICULTURA SI VINIFICATIE BUJORU
Statutul juridic:
INSTITUȚIE PUBLICĂ CU PERSONALITATE JURIDICĂ,
FINANȚARE:
finanţată din venituri proprii, aflată în subordinea Academiei de Stiinţe Agricole și Silvice””Gheorghe Ionescu Siseşti”; Actul de înfiinţare şi alte documente ulterioare: Decret nr. 41/21 februarie 1977; H.G. nr. 517/1999; Legea nr. 290/2002; O.G. 78/2003; Legea 147/2004 H.G. NR. 27/2006; 1.4 Numărul de înregistrare în Registrul potenţialilor contractori: 1650
Adresa:
Tg. Bujor, str. Eremia Grigorescu , nr. 65, cod 805200, jud. Galaţi 1.7 Telefon:0236340640; fax:0236340642, pagina web: www.scdvvbujoru.ro; e-mail: scdvvbujoru@clicknet.ro.
Domeniul de specialitate:
Conform clasificării UNESCO: 31
Conform clasificării CAEN: 7310
Starea unităţii de Cercetare –Dezvoltare:
Misiunea unităţii de cercetare – dezvoltare, direcţiile de cercetare, dezvoltare, inovare: Misiunea unităţii de cercetare – dezvoltare: – să fundamenteze tehnico – ştiinţific sectorul vitivinicol din zona de S-E (Sud-Est) a Moldovei; – să valorifice în producţie rezultatele cercetărilor; – să promoveze soiurile româneşti consacrate în contextul globalizării; – să creeze o infrastructura de cercetare compatibila cu cea europeană care să permită cercetătorilor să lucreze cu aparatură şi echipament performant în condiţii de management de calitate; – să crească capacitatea de inovare, dezvoltare tehnologică şi asimilare în producţie a rezultatelor cercetării pentru îmbunătăţirea competitivităţii economice; – să realizeze posibilitatea calificării şi perfecţionării resursei umane din cercetare; – să atragă tineri cercetători în sfera cercetărilor fundamentale; – să crească colaborarea partenerială în domeniile prioritare care să se concretizeze în tehnologii, produse şi servicii inovative – obţinerea de rezultate ştiinţifice şi tehnologice de vârf, comparabile cu cele de nivel european să crească vizibilitatea cercetării precum şi mobilitatea cercetătorilor.
Echipa RABBIT MEDIA
Recent Comments