Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Singurul magazin din România care nu e păzit și fără angajați

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Nicolae Ţandrău are mult curaj, trebuie sa recunoastem, mai ales pentru o tara ca a noastra, Romania: a deschis singurul magazin de la noi care nu are vânzători si nici nu este protejat de paznici. Clientii, dupa ce iau produsul, sunt testati de o cutie magica din fata lor, in care, normal, ar fi obligati MORAL sa introduca banii inauntru pentru bunul achizitionat. 

Nicolae Ţandrău este un fermier român din Deva, județul Hunedoara, a amenajat exclusiv un magazin care merge pe ideea de „cinste și onoare”, cum a spus chiar el, cu cuvintele sale, pentru adevarul.ro. Nu exista niciun fel de paza.

Omul iubeste de cand se stie agricultura si isi lasa produsele la liber, putand fi luate de catre oricine, nu il supravegheaza tot timpul si se afla intr-un hipermarket:

„Am cultivat, pe terenul meu şi al unor vecini cu care m–am asociat, aproape un hectar porumb dulce, pentru comercializare. Apoi am închiriat un loc de parcare în zona unui hipermarket din Deva, unde am amenajat un stand de vânzare a porumbului dulce, pentru fiert.

Dimineaţa las pe tejghea mai multe lăzi cu ştiuleţi de porumb, lângă care se află o cutie în care clienţii pot introduce banii. Există şi un afiş pe care scrie <<vânzare în sistem: cinste şi onoare>>.  Până seara, când mă întorc de la lucru, locul nu este supravegheat de nimeni. Totuşi, mulţi dintre cei care vin să cumpere lasă bani pentru porumbul luat, dovedindu-şi astfel omenia”, a declarat Nicolae Ţandrău pentru adevărul.ro.

Intreaga idee nu este construita numai pe conceptul de profitabilitate capitalist, ci si pe morala. In ciuda faptului ca, asa cum era de asteptat, nu toti si platesc pentru bunul luat, majoritatea dintre ei o fac, lucru care-l multumeste destul pe proprietar:

„Este o mare bucurie să observi că oamenii, după ce pun bani în cutie, pleacă de acolo cu un sentiment de mulţumire, că sunt cinstiţi. Sunt şi oameni care nu plătesc, dar eu mi-am asumat riscul cu furatul şi privesc partea plină a paharului. Este şi un fel de artă ce se întâmplă acolo. De fapt, omul nu îşi duce acasă numai porumbul, ci îşi duce acasă şi cinstea şi onoarea lui (…)”, a mai spus bărbatul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation