Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Din 1995 până în 2018 nu a funcționat, în 2018 cladirea de tip conac a fost reconstruită, iar beciul și hala de producție au fost reconsolidate. Ideea de bază a proiectului Crama de Piatră a fost să facă vinuri în cantități mici dar corecte, fără a grabi procesele naturale de fermentație, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
Despre plajele insulei Ammouliani   Vei întâlni multe plaje pe această insulă, unele organizate, altele mai sălbatice în locuri izolate, însă un lucru îl vor avea în comun toate: apa limpede, puțin adâncă și nuanțele ei ce pornesc de la albastru intens și până la verde smarald. Este un loc ...
Read More

Sfecla roșie și beneficiile ei asupra corpului

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Multi dintre noi nici macar nu stiu cate beneficii poarta consumul regulat de sfecla. Se cunostea, de altfel, inca din vremuri stravechi ca aceasta contine niste substanțe nutritive, ca vitamina A, vitaminele B1, B2, B6, vitamina C, sodiu, calciu, sulf, cupru, fier, iod, potasiu și antioxidanți.

Mai jos am adunat 6 dintre cele mai importante beneficii asupra corpului:

  • 1. Buna contra anemiei

pe langa vitaminele, minerale şi substanţe active amintete mai devreme, aceasta mai contine si fier, respectiv acid folic – care produc globulele roşii la nivelul măduvei osoase hematogene.

  • 2. Protejează ficatul

Bolile hepatice pot fi partial rezolvat cu ajutorul sfeclei roşii. Mai exact, ficatul gras (steatoza hepatică), ficatul obosit, ficatul leneş sau chiar în stările infecţioase, ea ajuta la un metabolism celular mai bun şi prelungeşte viaţa hepatocitelor (celule hepatice).

  • 3. Ţine inima sănătoasă

Un studiu din 2010 al Universității Queen Mary a aratat ca un pahar de 250 ml de suc din sfeclă roșie pe zi reduce cu mult tensiunea arterială. Cu cât tensiunea este mai mare, cu atât reducerea este mai puternica.

Dacă ar fi consumată pe scară largă, sfecla roșie ar scadea cu 10% decesele cauzate de bolile cardiovasculare, mai explica specialistii.

  • 4. Previne cancerul

Betacianina, substanta care-i si ofera culoare roșie este un antioxidant puternic, cu beneficiul ca poate previne aparita cancerului.

Intr-o analiza a Universității Howard s-a argumentat că betacianina a încetinit cu 12,5%  progresia tumorilor în cazul cancerului de prostată și a celui mamar.

  • 5. Ajuta in lupta contra depresiei

Poate parea incredibil, dar chiar asa, nu aveti idee cat de mult poate ajuta starea de spirit, datorita betainei conţinute, care deja relaxeaza mintea şi ameliorează depresia.

  • 6. Crește rezistența la efort

In special sucul de sfecla rosie ajuta la o mai buna rezistenţa fizică a organismului, acestia reusind sa-si desfasoare programul de exerciţii fizice cu 16% mai bine, se arata intr-un studiu realizat în Anglia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation