Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

RO-Wine, Fratelli
RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, aduce laolaltă cei mai pasionați iubitori ai enogastronomiei cu un format revoluționar de 3 zile și degustări exclusive. Această ediție promite să ofere o experiență unică pentru toți cei care apreciază arta vinului și produsele gourmet de calitate. Ediția de Toamnă a ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
experimente de vacanta, greek ammouliani
GREEK AMMOULIANI O INSULĂ DE DESCOPERIT  Dacă ZORBA THE GREEK e mult mai la sud, aici, în Thesalia, este/există Ammouliani. E O OAZĂ de autenticitate și o nesperată DOZĂ de Grecie arhaică. Conține, într-o pastilă, istoria Greciei din ultima sută de ani. Grecia cum a fost ea, Grecia izgonită din ...
Read More

Secretele unei culturi DE SALCIE ENERGETICA

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cu siguranta salcia energetica se afla printre cele mai bune este propice in solurile cu umiditate mare, dar nu ar trebui sa va faceti prea multe griji in privinta asta pentru ca ea oricum poate supravietui si la secete. De altfel, sfatul nostru este sa aveti in vedere plantarea lor in partile in care nu pot fi infiintate alte culturi, precum cele inundabile, cele din apropierea statiilor de epurare samd. Planta oricum se va dezvolta foarte usor (circa 3-3,5 cm/zi). Mai ales ca cultura in sine nu este pretentioasa si munca adevarata tine de partea de dinainte si la inceputul vegetatiei, adica ingrijirea cu ierbicid total, aratura adanca, dezinfectarea solului, plantarea si combaterea chimica si mecanica a buruienilor.

De asemenea, durata de viata a unei culturi de salcie energetica ajunge si la 30 de ani, media fiind undeva pe la 25 de ani. Dupa primul an de plantatie, ea nu are nevoie decat de minimul de supravietuire, precum recoltare si, daca sunteti si inimosi, utilizarea ingrasamintelor chimice in cazul culturilor de dimensiuni mari. In cazul costurilor, un ha te poate face sa scoti din buzunar doar 2.800 de euro. Iar daca ai grija de cultura ta, ea poate aduce 20 de tone de salcie maruntita uscata si care, vanduta iti va da o cifra de afaceri de cel putin 1000 de euro/ha (in al III lea an), pentru ca dupa primul an, costurile tale vor fi mai mici cu 300 euro/ha (da, scade in fiecare an).

Acuma, ultima intrebare: cu cat se vinde o tona de salcie energetica? Pai, pe piata noastra, se comercializeaza cu 40-60 de euro (in conditiile de umiditate de aproximativ 30%), dar cifra de afaceri poate creste si de 3 ori daca aveti norocul de a-l vinde in afara. Spre exemplu, la vecinii nostri, ungurii, salcia se comercializeaza si cu 90 de euro, iar in Austria cu 120 de euro si ultima, in Germania cu 140 de euro. Deci, aveti destul posibilitati. 

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2017/02/12/ricinul-cea-mai-buna-afacere-pentru-investitiile-mici-si-profituri-mari/

http://agricult.ro/2017/02/07/ce-trebuie-sa-stii-daca-vrei-sa-ti-infiintezi-o-cultura-de-capsuni/

http://agricult.ro/2017/02/06/dulceata-de-trandafiri/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation