Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST s-a încheiat la Timișoara duminică, 21 aprilie, iar pe perioada celor trei zile de Salon producătorii de vin au oferit spre degustare peste 250 de sortimente, provenind din România, Serbia, Grecia sau Italia. Soiurilor românești și internaționale deja consacrate li ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

SECRETELE BERII: Substanța introdusă în bere pe care consumatorii nu o știu

Inca crezi ca stii ce bei? La ce te gandesti cand bei o bere la halba?

Dupa cum probabil bine stii principalele elemente din care este compusa berea sunt: hamei, malţ, orz, apă si drojdie – cel putin in mare parte. Totusi, ce nu stim noi consumatorii de bere este ca aceasta este compusa si dintr-o substanta care provine de la peste, ba chiar conform BBC, organizatiile internationale au inceput sa le ceara companiilor de bere sa gaseasca si alternative la sus-mentionata substanta, asta pentru ca vegetarienilor nu le convine pur si simplu sa bea o bere care contine acest lucru.

secrets-to-beer-and-marketing-video-1084786-twobyone

SECRETELE BERII                                                  Sursa foto: http://www.askmen.com/

Substanta se numeste ihtiocolul (de fapt cleiul de peşte – luat din vezica peştilor) este una dintre substantele folosite la berile la halba si cel mai probabil si tu ai “gustat” din ea. Daca tot e dezgustatoare, pentru ce se foloseste? De fapt, aceasta substanta face berea mai clara, lucru care ofera un avantaj producatorului, pentru ca in acest fel berea este mai tentanta pentru bautori. Ea este folosita de aproape oricine, de la microberarii pana la colosii din industria berii.

Există însă berării care au renunţat deja la acest ingredient. Spre exemplu, berăria Twisted Barrel din Anglia a decis să nu folosească acest ingredient la scurt timp după fondarea companiei, în 2014. Fondatorul acestei companii, Tim Boswarth, a devenit vegan în urmă cu doi ani şi a declarat pentru BBC că a fost şocat atunci când a aflat despre acest ingredient.

”Este destul de dezgustător dacă stai să te gândeşti, chiar şi pentru oamenii care consumă carne; este pur şi simplu un lucru despre care nu se discută.Nimeni nu vrea să se promoveze prin a spune că filtrează berea prin intermediul peştilor morţi”, a spus el pentru BBC.

Totusi, unii spun ca substanta aceasta strica gustul berii: ”Din ce în ce mai mulţi oameni ştiu acum că berea nu trebuie să fie clară – nu contează cum arată, iar cleiul de peşte este folosit doar din considerente estetice.”

Alte articole pe aceeasi tema:

http://beeruniversity.ro/2016/09/20/bere-cum-sa-ne-prelungim-viata-bem-o-bere-pe-zi/

http://beeruniversity.ro/2016/09/15/bere-remediu-naturist-indicata-pentru-probleme-digestive/

http://beeruniversity.ro/2016/09/04/ce-se-mai-intampla-in-portofoliul-de-produse-urbb-pe-anul-2016/
http://beeruniversity.ro/2016/09/03/urbb-a-inregistrat-un-profit-dublu-in-prima-jumatate-a-anului/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN