Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Sake la București În ziua de marți 17 septembrie, a avut loc, la București,  EVENIMENTUL: SAKE JAPONEZ, organizat de JETRO Bucuresti (Organizatia Japoneza pentru Comert Exterior), la Capital Plaza Hotel. In prima parte a evenimentului, am avut o prezentare si un workshop despre cum se poate consuma sake cu diferite ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

SECRETELE BERII: Substanța introdusă în bere pe care consumatorii nu o știu

Inca crezi ca stii ce bei? La ce te gandesti cand bei o bere la halba?

Dupa cum probabil bine stii principalele elemente din care este compusa berea sunt: hamei, malţ, orz, apă si drojdie – cel putin in mare parte. Totusi, ce nu stim noi consumatorii de bere este ca aceasta este compusa si dintr-o substanta care provine de la peste, ba chiar conform BBC, organizatiile internationale au inceput sa le ceara companiilor de bere sa gaseasca si alternative la sus-mentionata substanta, asta pentru ca vegetarienilor nu le convine pur si simplu sa bea o bere care contine acest lucru.

secrets-to-beer-and-marketing-video-1084786-twobyone

SECRETELE BERII                                                  Sursa foto: http://www.askmen.com/

Substanta se numeste ihtiocolul (de fapt cleiul de peşte – luat din vezica peştilor) este una dintre substantele folosite la berile la halba si cel mai probabil si tu ai “gustat” din ea. Daca tot e dezgustatoare, pentru ce se foloseste? De fapt, aceasta substanta face berea mai clara, lucru care ofera un avantaj producatorului, pentru ca in acest fel berea este mai tentanta pentru bautori. Ea este folosita de aproape oricine, de la microberarii pana la colosii din industria berii.

Există însă berării care au renunţat deja la acest ingredient. Spre exemplu, berăria Twisted Barrel din Anglia a decis să nu folosească acest ingredient la scurt timp după fondarea companiei, în 2014. Fondatorul acestei companii, Tim Boswarth, a devenit vegan în urmă cu doi ani şi a declarat pentru BBC că a fost şocat atunci când a aflat despre acest ingredient.

”Este destul de dezgustător dacă stai să te gândeşti, chiar şi pentru oamenii care consumă carne; este pur şi simplu un lucru despre care nu se discută.Nimeni nu vrea să se promoveze prin a spune că filtrează berea prin intermediul peştilor morţi”, a spus el pentru BBC.

Totusi, unii spun ca substanta aceasta strica gustul berii: ”Din ce în ce mai mulţi oameni ştiu acum că berea nu trebuie să fie clară – nu contează cum arată, iar cleiul de peşte este folosit doar din considerente estetice.”

Alte articole pe aceeasi tema:

http://beeruniversity.ro/2016/09/20/bere-cum-sa-ne-prelungim-viata-bem-o-bere-pe-zi/

http://beeruniversity.ro/2016/09/15/bere-remediu-naturist-indicata-pentru-probleme-digestive/

http://beeruniversity.ro/2016/09/04/ce-se-mai-intampla-in-portofoliul-de-produse-urbb-pe-anul-2016/
http://beeruniversity.ro/2016/09/03/urbb-a-inregistrat-un-profit-dublu-in-prima-jumatate-a-anului/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation