Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

studiu Google, romanii din diaspora, conectati cu tara prin intermediul tehnologiei
Milioane de români trăiesc în străinătate. Indiferent de țara unde se află, ei sunt în continuare în contact cu cei dragi și cu România, fie căutând pe Google în limba română, citind știri din țară sau urmărind video-uri cu conținut în limba maternă pe YouTube. Cu ocazia Zilei Naționale a ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la valleta, capitala unei mari iubiri, malta
MALTA Deși e o capitală mică pentru o țară mică, ea e foarte inimoasă Malta. Și La Valletta. O capitală mică. O țară mică. Dar plină de inimă. Oricum ai întoarce-o. Și fiindcă Malta poate fi o mare iubire pentru noi, atunci negreșit Valletta este capitala unei mari iubiri. La Valletta, ...
Read More

Românii scapă de datorii pe perioada stării de urgență!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Un viitor OUG ar putea salva românii de la datorii! Surse din presă vorbesc despre unele măsuri pe care Guvern le pregătește cetățenilor, încercând să le ușureze din greutăți. Astfel, printre aceste măsuri se numără și suspendarea executărilor silite asupra persoanelor juridice și plata penalităților în urma neîndeplinirii obligațiilor fiscale, în afară de cele deja stabilite prin deciziile instanțelor. Mai mult, controalele fiscale se suspendă, mai puțin unde există deja suspiciuni de evaziune fiscală.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu a anunțat prin intermediul canalelor media intenția Guvernului de a aproba o serie de facilități fiscale, prin proiectul unei ordonanțe de urgență.

Printre aceste facilități fiscale se numără și suspendarea sau, după caz, neînceperea executării silite privind creanțele bugetare.

În acest sens, nu se mai emit somații, popriri asupra disponibilităților bănesti și a veniturilor urmăribile și nu vor mai fi instituite sechestre asupra bunurilor. Excepție fac sumele provenite din hotărârile judecătorești pronunțate în materie penală”, a scris Florin Cîțu.

Precum și:

  • rambursarea TVA, în cursul lunii martie, pentru toate deconturile soluționate și pentru care s-au emis decizii de rambursare la zi;
  • implementarea unui nou mecanism de rambursare a TVA, care vizează soluționarea cu celeritate a deconturilor, începând cu data de 1 aprilie 2020;
  • suspendarea acțiunilor de control fiscal (a inspecțiilor fiscale, a controalelor antifraudă) cu excepția verificărilor ce pot fi efectuate de la distanță, precum și a cazurilor de evaziune fiscală, acolo unde sunt indicii în acest sens;
  • suspendarea acțiunilor antifraudă privind Filtru II și a activităților specifice din Punctele de Trecere a Frontierei cu Ungaria și Bulgaria.

Măsurile vor fi aplicate atât în perioada în care în România este declarată stare de urgență, cât și pentru o perioadă de 30 de zile de la încetarea acestei stări. Totodată, se amană termenul de depunere a declarațiilor fiscale de la 25 martie 2020, până la data de 25 aprilie 2020”, a precizat Cîțu.

OUG prezintă și câteva înlesniri fiscale pentru a micșora impactul economic al crizei provocate de coronavirus.

În pagina 1 se precizează:
  • suspendarea termenelor pentru îndeplinirea condițiilor de înlesnire fiscală pentru cei care plătesc taxele mai devreme.

Se suspendă sau nu încep să curgă termenele prevăzute de lege pentru îndeplinirea condițiilor de menținere a valabilității înlesnirilor la plată aflate în derulare, inclusiv cele referitoare la plata ratelor din graficele de eșalonare”.

Mai mult:

se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită, cu excepția executărilor silite care se aplică prin hotărâri judecătorești pronunțate în materie penală, provenite din săvârșirea de infracțiuni”.

Pagina 2:
  • Controalele fiscale se suspendă, mai puțin cele care pot avea loc de la depărtare ori dacă inspectorii fiscal au suspiciuni de săvârșirea de evaziune fiscală.

Inspecțiile fiscale și verificările vor fi suspendate.

Direcția Generală Antifraudă va suspenda activitățile de control a transporturilor rutiere de marfă provenind din interiorul Uniunii Europene.

Toate măsurile din proiectul ordonanței de urgență au perioadă de aplicabilitate pe timpul stării de urgență, precum și 60 de zile după încetarea acestei stări, după care măsurile se sting de drept.

În privința inspecțiilor fiscale, ele încetează la scurt timp după intrarea în vigoare a stării de urgență, iar reluarea lor va fi făcută după o înștiințare prealabilă a companiei inspectate.

Pagina 3:

Verificările fiscale ale persoanelor fizice vor fi, de asemeni, suspendate pe timpul stării de urgență, dar vor primi o înștiințare prealabilă în momentul cand vor fi reluate.

Toate actele procedurale care au fost efectuate, pentru acțiunile de control fiscal aflate în  derulare la data instituirii stării de urgență, rămân valabile”, se mai precizează.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation