Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

malta, turisti romani
La această oră, Malta se află în așteptarea turiștilor români. Și românii se întreabă: de ce să mergem mai departe de Europa, de ce să plătim mai mulți bani, atunci când nu e cazul? Și, pe bună dreptate, când în Malta situația epidemiei de coronavirus este sub control, iar numărul ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
ghidul finantarii creditelor in agricultura, fgcr
Anul acesta am continuat GHIDUL FINANTĂRII CREDITELOR ÎN AGRICULTURĂ și, implicit, al garantării lor. Unul dintre cei prezenți în această secțiune este FGCR IFN, adică FONDUL DE GARANTARE AL CREDITELOR, mai pe scurt. În 2020, pentru FGCR au fost rezervate 4 (patru) pagini. Reamintim că FGCR este PARTENER TRADIȚIONAL  al catalogului de AGRICULTORI, ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, turisti romani
La această oră, Malta se află în așteptarea turiștilor români. Și românii se întreabă: de ce să mergem mai departe de Europa, de ce să plătim mai mulți bani, atunci când nu e cazul? Și, pe bună dreptate, când în Malta situația epidemiei de coronavirus este sub control, iar numărul ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

REȚETELE DRINKFOOD.ro: PORC CU SOS ROBERT

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Saptamana aceasta ne-am gandit sa va oferim o alta reteta de mancare (VEZI AICI RETETA PRECEDENTA), respectiv PORC CU SOS ROBERT. Ar trebui sa stiti inainte cate ceva in general despre carne: cum recunosti carnea animalului taiat de curand, simplu, daca ea este moale, adica nu s-a intarit dupa jumatate de zi, atunci este buna.  Carnea proaspata este tare la atingere si nu poate fi patrunsa decat daca a trecut mai multa vreme de la taiat. Carnea proaspata de porc ” ar fi bine” sa fie tare, trandafirie si cu firele stranse, apoi sa fie patrunsa de grasime, iar aceasta din urma sa fie curat alba. Nu uitati ca porcii pot transmite boli foarte periculoase, cum ar fi lepra (nu este un caz particular la acest animal, dar la porc aveti cea mai mare sansa sa dati de ea). Daca carnea lui este umeda si mucegaioasa, taind-o, descoperi ca ea are basicute gelatinoase transparente si care se golesc dupa ce apesi tare pe ele – acesta este semnul de lepra. O sa mai spunem acest lucru si in alte retete de mancare care includ, printre altele, si porcul, va dati seama de ce, pentru ca este un lucru foarte important, dar si un mic secret pe care vi-l spunem noi voua – cum iti dai seama daca carnea este infectata.

In rest, POFTA BUNA!

Carne de porc Sursa foto: Lauri Patterson Vetta Getty Images

Carne de porc                                                                    Sursa foto: Lauri Patterson Vetta Getty Images

Pasul 1: se ia muschiul de porc si eliminati grasimea, in asa fel incat sa nu mai poata fi intins mai mult de un centimetru grasime

Pasul 2: se introduce intr-o oala impreuna cu 10 gr de unt, dupa ce ai presarat piper si sare, rumenindu-l pe ambele parti. Urmand sa mai introduci:

  • 200 gr de zeama de carnea
  • 200 ml vin alb (oricare)
  • o ceapa intepata cu doua cuisoare

Pune ceva deasupra cratitei si lasa-l la fiert doua ore, in acelasi timp aruncand si de 4 ori sosul din tigaie pe carne

Pasul 3: pentru sosul Robert, luati 300 gr ceapa si o curatati, inclusiv de partile de la capete si coada. Taie ceapa in bucati si arunc-o in oala cu 20 gr de unt, rumeneste-o si amesteca inauntru. Dupa aceea mai bune 300 gr zeama de carnea, sare si piper. Fierbeti-o tot asa 2 ore, dati afara zeama din cratita, trece-o prin strecuratoare si curata grasimea de aceasta si introduci sosul. Sa scada 5 min amestecand; apoi mai pune sosul in farfurie si carnea dupa ea.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2016/09/01/retetele-drinkfood-ro-salata-de-fasole-verde-romaneasca/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/05/retetele-drinkfood-ro-creveti-cu-ceapa-verde-si-ghimbir/

http://www.drinkfood.ro/2016/08/01/retetele-drinkfood-ro-pui-oriental/

http://www.drinkfood.ro/2016/08/03/lifestyle-avantajale-consumului-unor-proteine-slabe/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation