Saptamana aceasta ne-am gandit sa va oferim o alta reteta de mancare (VEZI AICI RETETA PRECEDENTA), respectiv PORC CU SOS ROBERT. Ar trebui sa stiti inainte cate ceva in general despre carne: cum recunosti carnea animalului taiat de curand, simplu, daca ea este moale, adica nu s-a intarit dupa jumatate de zi, atunci este buna. Carnea proaspata este tare la atingere si nu poate fi patrunsa decat daca a trecut mai multa vreme de la taiat. Carnea proaspata de porc ” ar fi bine” sa fie tare, trandafirie si cu firele stranse, apoi sa fie patrunsa de grasime, iar aceasta din urma sa fie curat alba. Nu uitati ca porcii pot transmite boli foarte periculoase, cum ar fi lepra (nu este un caz particular la acest animal, dar la porc aveti cea mai mare sansa sa dati de ea). Daca carnea lui este umeda si mucegaioasa, taind-o, descoperi ca ea are basicute gelatinoase transparente si care se golesc dupa ce apesi tare pe ele – acesta este semnul de lepra. O sa mai spunem acest lucru si in alte retete de mancare care includ, printre altele, si porcul, va dati seama de ce, pentru ca este un lucru foarte important, dar si un mic secret pe care vi-l spunem noi voua – cum iti dai seama daca carnea este infectata.
In rest, POFTA BUNA!
Pasul 1: se ia muschiul de porc si eliminati grasimea, in asa fel incat sa nu mai poata fi intins mai mult de un centimetru grasime
Pasul 2: se introduce intr-o oala impreuna cu 10 gr de unt, dupa ce ai presarat piper si sare, rumenindu-l pe ambele parti. Urmand sa mai introduci:
- 200 gr de zeama de carnea
- 200 ml vin alb (oricare)
- o ceapa intepata cu doua cuisoare
Pune ceva deasupra cratitei si lasa-l la fiert doua ore, in acelasi timp aruncand si de 4 ori sosul din tigaie pe carne
Pasul 3: pentru sosul Robert, luati 300 gr ceapa si o curatati, inclusiv de partile de la capete si coada. Taie ceapa in bucati si arunc-o in oala cu 20 gr de unt, rumeneste-o si amesteca inauntru. Dupa aceea mai bune 300 gr zeama de carnea, sare si piper. Fierbeti-o tot asa 2 ore, dati afara zeama din cratita, trece-o prin strecuratoare si curata grasimea de aceasta si introduci sosul. Sa scada 5 min amestecand; apoi mai pune sosul in farfurie si carnea dupa ea.
Alte articole pe aceeasi tema:
http://www.drinkfood.ro/2016/09/01/retetele-drinkfood-ro-salata-de-fasole-verde-romaneasca/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/05/retetele-drinkfood-ro-creveti-cu-ceapa-verde-si-ghimbir/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/01/retetele-drinkfood-ro-pui-oriental/
http://www.drinkfood.ro/2016/08/03/lifestyle-avantajale-consumului-unor-proteine-slabe/
Recent Comments