Ca tot ne apropiem usor, usor de Craciun, ne-am gandit sa va prezentam o reteta superba de post, rapida si ieftina! Din zona Horezu, judeţul Vâlcea, va aratam cum sa preparati mâncare de prune uscate cu orez.
- 600 gr prune deshidratate
- 300 gr orez
- 100-150 gr zahăr
- 100 ml ulei
- coajă de lămâie
- un bat de scorţişoară
sare
Cum o facem?
Pregatim prunele de codiţe, pe care, atunci cand le cumparati, sa aveti grija sa aiba cat mai putine impurităţi. Le spălăm bine de tot la un jet puternic de apa, uramnd sa le punem intr-un castron la fiert în apă curată şi o lasam sa clocoteasca.
Dupa ce s-au racit le scoatem din apă în care au fiert (fara a o arunca) şi o curatam de sâmburii dinauntru.
Introducem prunele la loc în apă de fiert (pe care nu ati indepartat-o!), mai punem orezul (spălat înainte bine de tot),(proporţia: 1 măsură orez – 3 măsuri lichid), puţină sare, coajă întreagă (nerasă) de la o jumătate de lămâie şi, daca doriti dvs, un bat de scorţişoară.
Lasam sa clocoteasca si punem zahărul caramelizat stins cu zeamă în care au fiert prunele. Incepem sa amestecam in timp ce fierbe la foc mic, cu capac, pentru cam 40 de minute.
Dupa ce a fiert orezul, eliminati coaja de lămâie şi băţul de scorţişoară. Gata!
Recent Comments