Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Malta, dupa pandemie
MALTA, DUPĂ PANDEMIE În prag de primăvară, acum se anunță un sezon estival mai bun ca vara-2020 – și nici Malta nu face excepție. Dimpotrivă. Malta se anunță ca una dintre destinațiile ideale pentru VARA 2021. Are, cu alte cuvinte, de toate/sau din toate câte puțin: este insulară, deci are ...
Citește mai mult
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
Malta, dupa pandemie
MALTA, DUPĂ PANDEMIE În prag de primăvară, acum se anunță un sezon estival mai bun ca vara-2020 – și nici Malta nu face excepție. Dimpotrivă. Malta se anunță ca una dintre destinațiile ideale pentru VARA 2021. Are, cu alte cuvinte, de toate/sau din toate câte puțin: este insulară, deci are ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Rețete de post!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ca tot ne apropiem usor, usor de Craciun, ne-am gandit sa va prezentam o reteta superba de post, rapida si ieftina! Din zona Horezu, judeţul Vâlcea, va aratam cum sa preparati mâncare de prune uscate cu orez. 

  • 600 gr prune deshidratate 
  • 300 gr orez 
  • 100-150 gr zahăr 
  • 100 ml ulei 
  • coajă de lămâie 
  • un bat de scorţişoară 
    sare

Cum o facem?

Pregatim prunele de codiţe, pe care, atunci cand le cumparati, sa aveti grija sa aiba cat mai putine impurităţi. Le spălăm bine de tot la un jet puternic de apa, uramnd sa le punem intr-un castron la fiert în apă curată şi o lasam sa clocoteasca.

Dupa ce s-au racit le scoatem din apă în care au fiert (fara a o arunca) şi o curatam de sâmburii dinauntru.

Introducem prunele la loc în apă de fiert (pe care nu ati indepartat-o!), mai punem orezul (spălat înainte bine de tot),(proporţia: 1 măsură orez – 3 măsuri lichid), puţină sare, coajă întreagă (nerasă) de la o jumătate de lămâie şi, daca doriti dvs, un bat de scorţişoară.

Lasam sa clocoteasca si punem zahărul caramelizat stins cu zeamă în care au fiert prunele. Incepem sa amestecam in timp ce fierbe la foc mic, cu capac, pentru cam 40 de minute.

Dupa ce a fiert orezul, eliminati coaja de lămâie şi băţul de scorţişoară. Gata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation