Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

dionysos, casa de vinuri, cantina valpolicella
CANTINA VALPOLICELLA NEGRAR – crama unde s-a născut renumitul vin AMARONE DELLA VALPOLICELLA. DIONYSOS este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern. Este vorba despre un business cu vechime de 24 de ani în domeniul distribuției băuturilor. Portofoliul nostru conține game de vinuri de la producători cu tradiție ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Rețete de post!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ca tot ne apropiem usor, usor de Craciun, ne-am gandit sa va prezentam o reteta superba de post, rapida si ieftina! Din zona Horezu, judeţul Vâlcea, va aratam cum sa preparati mâncare de prune uscate cu orez. 

  • 600 gr prune deshidratate 
  • 300 gr orez 
  • 100-150 gr zahăr 
  • 100 ml ulei 
  • coajă de lămâie 
  • un bat de scorţişoară 
    sare

Cum o facem?

Pregatim prunele de codiţe, pe care, atunci cand le cumparati, sa aveti grija sa aiba cat mai putine impurităţi. Le spălăm bine de tot la un jet puternic de apa, uramnd sa le punem intr-un castron la fiert în apă curată şi o lasam sa clocoteasca.

Dupa ce s-au racit le scoatem din apă în care au fiert (fara a o arunca) şi o curatam de sâmburii dinauntru.

Introducem prunele la loc în apă de fiert (pe care nu ati indepartat-o!), mai punem orezul (spălat înainte bine de tot),(proporţia: 1 măsură orez – 3 măsuri lichid), puţină sare, coajă întreagă (nerasă) de la o jumătate de lămâie şi, daca doriti dvs, un bat de scorţişoară.

Lasam sa clocoteasca si punem zahărul caramelizat stins cu zeamă în care au fiert prunele. Incepem sa amestecam in timp ce fierbe la foc mic, cu capac, pentru cam 40 de minute.

Dupa ce a fiert orezul, eliminati coaja de lămâie şi băţul de scorţişoară. Gata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation