Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Plăți ONLINE @USAMVB  Poți plăti în siguranță toate taxele de studii necesare Chiar dacă suntem departe, putem să rămânem aproape cu ajutorul tehnologiei. Acesta este refrenul/headline-ul/slagărul/leitmotivul/egida sub care se desfășoară campania de înștiințare a studenților că  au, totuși, la îndemână, un mijloc modern/virtual de plată a taxelor pentru studii. Ce ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Procesul magic de facere a berii

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Sa pornim intr-o calatorie magica a procesului de facere a berii!

Elemente esentiale din care se realizeaza berea:

  • apa
  • sursa de amidon
  • drojdie de bere pentru fermentare
  • un ingredient care sa dea gustul caracteristic (precum hameiul)
  • combinatia de surse de amidon este si ea posibila, spre exemplu cu o a doua sursa, cum ar fi porumbul sau orezul, fiind un adaos mai ales in cazurile cand actioneaza ca un suplinitor, fiind astfel mai ieftin pentru realizarea berii. Cele mai putin utilizate sunt cele ca meiul, sorgul si radacina de maniot in Africa si lista poate continua

Despre unele vom vorbi in articolul asta, iar despre celalalte, in urmatorul. 

1.Apa

Cu siguranta toti stiu deja ca fara apa nu se poate face bere. Apa este elemntul primordial, tocmai de aceea si din asta consista in mare parte. Desigur ca, acuma, din ce este si alcatuita aceasta apa conteaza foarte mult, in functie de regiunea in care se face berea, iar ea este denumita trasatura regionala. De pilda: Capitala Irlandei, Dublin, are apa dura, din care este si facut Guinness, apoi Pilzen este tocmai la capatul opus, facuta din apa moale, numai buna pentru lager blond (Pilsner Urquell). Altele sunt chiar si mai complicate, cum ar fi procedeul burtonizarii, care vine de la Burton, apa care se foloseste pentru ale blond si, in care, alaturi de apa, se pune si selenit.

Exemplele pot continua.

2.Sursa de amidon

Ganditi-va ca sunteti berari si va ganditi la modul in care trebuie sa o fermentati, gradul de tarie pe care sa-l dati si aroma pe care sa o oferiti produsului dvs. – toate acestea sunt date de sursele de amidon. Cand incepeti producerea, va trebui sa va ganditi ce sursa de amidon sa folositi. Cel mai probabil o sa folositi maltul din cereala, intrucat e cea mai comuna. O obtineti prin inmuierea cerealelor in apa, care porneste un proces de clocotire a acesteia, dupa care se usuca cerealele. Cerealele contin acest malt, care creeaza enzime, aceste enzime la randul lor fac din amidon (aflat in cereale), zahararui fermentabile. Pentru ca maltul sa aiba culori mai variate, luate din acelasi forme de cereale, se foloseste coacerea. Este foarte important pentru tipul de bere pe care vrei sa-l produci, unul de culoare inchisa va face beri brune.

Vom vorbi in urmatorul articol despre celalalte! Pana atunci, beti bere (moderat), berarilor! 🙂

Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation