Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Un numar de persoane din ce in ce mai mare se imbolnavesc de cancer, indiferent ca este vorba de cel de plămâni, sân, stomac, colon sau col uterin. Printre cauze se numara si lipsa controalelor periodice la medic. Din acest motiv, majoritatea pacientilor afla de diagnostica abia atunci cand este ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
AMMOULIANI   Începuturile   Secretul unei reușite   De ce a reușit, totuși, formula Ammouliani? Putem zice că e o formulă de succes? Am înclina să răspundem pozitiv: da, este. Prin ce? Prin opitalitatea afișată, dar și efectivă, care devine criteriu de bază, regulă de fier ( de aur)? Poate ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

PRIN CE ANUME SUNT BUTOAIELE ROMÂNEȘTI MAI BUNE

În competiția de pe piață:
PRIN CE ANUME SUNT BUTOAIELE ROMÂNEȘTI MAI BUNE

Piața butoaielor este, la fel ca și piața vinului, una dintre cele mai competitive cu putință. Și este evident care este cauza acestei competiții extrem de strânse. Este nimic altceva decât consecința competiției vinurilor, una foarte ascuțită la vârf. Și se va mai iuți, încă. Pentru că, pe măsură ce se ascute competiția de pe piața vinurilor, învechirea, păstrarea și înnobilarea vinurilor va cere/va necesita recipiente mai adecvate, mai performante. Butoaiele vor evolua și ele, ba chiar vor trebui să se promoveze cât mai aprig, altfel existând riscul să nu mai facă față (cum trebuie) concurenței.

BUTOAIELE-ROMANESTI

Desigur că un standard în domeniu l-au stabilit butoaiele franțuzești, dar și butoaiele românești au venit foarte tare din urmă. Și, sigur, au mai apărut și alți producători, prezenți de altfel în Europa. Astăzi, la noi, în România, UNICOM WOOD PRODUCTION dispune de cea mai mare notorietate.

PIAȚA BUTOAIELOR

Tradiție pentru butoaiele românești există cât cuprinde. Pentru că butoaie și dogari pe plaiurile Carpaților au existat din cele mai vechi timpuri. Meseria de dogar/tâmplar este adânc întipărită în gena românească.

BUTOAIELE ROMÂNEȘTI

Dacă am lua în considerație criteriul terroir-ului, atunci probabil că, la vinurile românești, cele mai potrivite ar fi, totuși, butoaiele românești, din stejar românesc, crescute pe aceleași meleaguri și în aceleași condiții de presiune, microclimaterice, ca și viile/strugurii din viile strămoșești.
Desigur că, pe piața internațională a butoaielor, pot fi nume mai ilustre, dar MATCH-ul perfect pentru un vin din România ar putea însemna STEJAR tot din România. 

CARACTERISTICILE CLIMATICE ȘI ALE SOLULUI

Datorită caracteristicilor climatice și ale solului,  stejarul românesc  folosit pentru fabricarea butoaielor “ Vallach “ are câteva trăsături specifice :
– Fibra dreaptă,  datorată unui proces lent de creștere
– Structura compactă și o porozitate fină
– Compuși aromatici și procent ridicat de tanini buni, potențial aromatic ridicat, care se transmite – progresiv – pe dutata maturării
– Linie proprie de fabricație a doagelor, ceea ce permite controlul  calității și maturării doagelor, pe întregul parcurs de producție
– Experiență acumulată pe parcursul anilor în care doagele produse de societatea  noastră au fost exportate în Franța cu rezultate exceptionale
– Tehnologie ( linie de fabricație ) importată din Franța, precum și “ know-how “ francez; personal instruit de un cooper ( dogar ) francez
– Prețurile  competitive
– Notificările primite de la crame din Spania, Africa de Sud , Germania și România, cu privire la medaliile obținute de vinurile maturate in butoaiele “ Vallach “,  la concursuri internaționale de mare prestigiu.

Mihaela Czipczer
Administrator
UNICOM WOOD PRODUCTION

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN