Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

PRIA Competition, cel mai important eveniment dedicat concurentei

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

adsad

Presedintele Consiliului Concurenței, Bogdan CHIRIȚOIU, va participa la conferința PRIA Competition

 

           Presedintele Consiliului Concurenței, Bogdan CHIRIȚOIU, va participa la conferința PRIA Competition, care va avea joi, 11 februarie, începând cu ora 09.30, în Bucureşti, la hotelul Novotel, Sala Paris.

”2015 a fost anul cu numărul cel mai mare de investigații finalizate de către Consiliul Concurenței, respectiv 21, și al doilea ca și cuantum al amenzilor, care au avut valoarea totală de 53 de milioane de euro”, a declarat Bogdan Chirițoiu, Președintele Consiliului Concurenței.

„În cadrul conferinței PRIA Competition veți beneficia de aflarea noutăților legislative în ceea ce privește concurența, de analize și de studii de caz ale celor mai importante investigații  de concurență ale anului ce tocmai a trecut”, a declarat Raluca Voivozeanu, Fondatoarea PRIAevents.

Conferinţa reprezintă cel mai important eveniment dedicat concurenţei şi aduce laolaltă reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei şi ai altor autorităţi ale statului, reprezentanţi ai Camerelor de Comerţ si ambasadelor, reprezentanţi din domeniul energetic, retail, telecom, sectorul bancar şi piaţa farmaceutică, precum şi ai mass-mediei.

           La conferința PRIA Competition lectori vor fi: Bogdan M. CHIRIȚOIU   – Președinte, Consiliul Concurenței; Marcel Bogdan PANDELICĂ – Președinte, ANPC; Adrian VASILESCU – Consilier, Banca Națională a României (BNR);  Iustinian CAPTARIU– Managing Associate, Kinstellar; Radu MERICA – Președinte, AHK România; Dan Zaharescu – Director Executiv, Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM); Laurențiu MIHAI – Director Executiv, Asociația Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR); Eduard BADEA– Șef Serviciu, ANAP; Silvia VLĂSCEANU – Director Executiv, Asociația Companiilor de Utilități din Energie (ACUE).

Concurenţa este un mecanism vital al economiei românești, Consiliul Concurenței având un rol foarte important pentru asigurarea unui mediu concurențial sănătos. Astfel, se încurajează eficienţa şi inovaţia şi se reduc preţurile. De asemenea, companiile sunt încurajate să ofere consumatorilor bunuri şi servicii în termenii cei mai favorabili.

           De aceea, politicile concurențiale trebuie cunoscute și înțelese de către toți cei care sunt implicați în economie. Companiile trebuie să cunoască atât modalitățile prin care pot fi protejate de legislație în cazul în care devin victime ale unor practici anticoncurențiale, dar și care sunt sancțiunile pe care le pot primi dacă decid încălcarea normelor. Este foarte important să cunoască aceste reglementări atât mediul de afaceri, dar și persoanele fizice.

Focusul este în continuare asupra luptei împotriva cartelurilor, a abuzului de pozitie doinantă a companiilor în sectorul lor de activitate, a fuziunilor și achizitiilor. Pentru încălcarea normelor de concurență  se poate aplica o sancțiune ce prevede plata a până la 10% din cifra de afaceri. Consiliul Concurenței a încurajat întotdeauna companiile sau persoanele să semnaleze nereguli, dar de data aceasta propune un amendament la actuala Lege a Concurenței ca aceia care reclamă cu dovezi că o anumită companie sau mai multe încalcă legea, să primească recompensă pana la 1% din cuantumul amenzii, dar nu mai mult de 100.000 de euro.

De asemenea, autodenunțul dar și contactarea autorității de concurență și recunoașterea participării la încălcare, precum și furnizarea dovezilor privind întelegerea poate aduce reduceri de până la 30% ale amenzilor sau chiar de imunitate totală, în funcție de momentul în este contactată autoritatea de concurență și de valoarea informațiilor furnizate.

Conferinţele PRIAevents aduc in atenție cele mai importante și mai actuale teme de dezbatere din fiecare domeniu și beneficiază de o prezență mare a participanților și a mass- mediei. Cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium, echipa PRIAevents este recunscută pentru organizarea evenimentelor de top din cele mai reprezentative sectoare ale economiei.

Conferinţa are ca partener principal pe Kinstellar și este organizată cu sprijinul Camerei de Comerț-Româno Germane și al Camerei de comerț Româno- Britanice, are ca parteneri pe: ARPIM, inEvent, The Gallery, Nissa, Tudor.Personal Tailor și The Flower Society.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Agerpres, 9M, Transilvania Business, Iqads, juridice.ro, Wolters Kluwer, manager.ro și marketingportal.ro, Rabbit Media.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation