Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Prăjitură, cremă cu lămâie de biscuiți

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Ca tot e vara si toti ne luam liber in perioada asta de la servici, ramand, in acelasi timp, si fara idei pentru articul de azi, m-am gandit sa deschid cartea de bucate si sa va scriu o reteta super dulce: CREMĂ de LĂMÂIE cu BISCUIȚI. Oh, da! Suna bine, nu? Le puteti incerca si alaturi de un vin licoros sau roze, merg bine cu desertele, in general vinuri usoare.

sursa: dulciurifeldefel.ro

Ingredientele de care aveti nevoie pentru preparat:

  • 8 biscuiţ fragezi
  • coaja de la 2 lamai
  • suc de la 4 lămâi
  • 250 g brânză mascarpone
  • 75 g de zahăr pudră
  • 2 ouă
  • un praf de sare

Cum il facem:

Prima data faceti zob biscuiţii cu o furculiță şi le introduceti intr-o cratita mai mare, la capat.

Acuma, crema este destul de simpla; puneti brânza mascarpone si mixati bine, cu coaja şi sucul de lămâie. Asteptati pana cand se face ca o pasta si mai adaugati si zahărul, dupa care il mai bateti pana la topire.

Luati un ou si pastrati doar albusul, pe care  le bateti pana cand se fac spumă cu un praf de sare. Rezultatul se mixeaza foarte bine cu ingredientele mentionate mai sus.

O sa vedeti ca ati facut o crema pe care o combinati cu biscuiţii zdrobiţi. Acuma, puneti-o in frigidier si asteptati un timp sa se intareasca, dupa care o puteti servi. Intotdeauna ramane la frigider, daca nu ati terminat de consumat.

Mai puteti adauga si ceva biscuiţi zdrobiţi, de asemenea scortisoara si coaja de lamaie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation