Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Un nou tip de unitate de alimentaţie publică a inceput sa prinda radacini la noi in tara, de la lansarea sa in 2017. Pe atunci, era vorba despre schimbarea/inlocuirea Ordinului președintelui ANSVSA nr. 111/2008 și facilitarea condiţiilor de funcţionare și de înregistrare sanitar-veterinară a unităţilor de tipul punctelor gastronomice locale ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Planul de restructurare Carrefour

Alexandre Bompard, CEO-ul grupului francez Carrefour, a inceput sa vorbeasca de curand despre ce presupune planul de restructurare a firmei pentru perioada imediat urmatoare, de 5 ani, denumit „Carrefour 2022”. Printre noii piloni pe care se va dezvolta companie se numara: eficientizarea operațiunilor de la sediul central, cresterea veniturilor realizate din zona de online și formarea de noi legaturi în Europa și Asia.

”Am planuri mari pentru Carrefour: să devină liderul mondial în retailul alimentar oferindu-le clienților noștri zi de zi și în fiecare locație produse de calitate și la un preț rezonabil. Pentru a atinge acest obiectiv, trebuie să ne reconstruim modelul de business, să simplificăm organizația și să încheiem noi parteneriate, să investim în formatele de magazine, să ameliorăm eficiența operațională, să construim un model omnichannel performant, și nu în ultimul rând, să dezvoltăm portofoliul de produse proaspete și bio, în principal sub brandul Carrefour.”

Prima parte a planului este simplificarea organizației prin reducerea complexității a numeroase sedii centrale ale companiei instalate din toata lumea. De pilda, sediul Carrefour din Boulogne, Franța, va fi închis, iar ideea de a ridica un nou sediu (enorm de altfel) in Essonne va fi de domeniul trecutului. Pe de alta parte, in acelasi context, compania a decis sa renunte la 2.400 de angajați pe piața din Franța, adica cam 1 sfert din numarul total al angajatilor din Franta. Ar fi vorba, insa, doar de cei care se ofera voluntari in acest caz.

Schimbarea scopului firmei, respectiv acela de crestere a productivitatii și competitivitatii. Urmatorul plan de restructurare are in vedere economisirea a 2 miliarde de euro până în 2020. Modalitatea de indeplinire este scaderea sortimentației cu mai mult de 10%, precum și prin negocieri, folosindu-se de influenta pe care o au în 30 de țări de pe tot globul.

In acelasi timp, retailerul are si dorinta de a-si raționaliza achizițiile non-piață prin gestionarea cat mai atenta a cheltuielilor și specificațiilor, precum și o renegociere in trepte a contractelor mai vechi de către echipe specializate la nivel de grup.

Crearea unui univers omnichannel de referință este un alt obiectiv, motiv pentru care, francezii au decis sa-si redirectioneze investițiile catre eficientizarea și atractivitatea canalului de hypermarketuri pe piața locala. In acest sens, Carrefour va adapta suprafețele de vânzare dupa potențialul fiecarei zone. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation