Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva, a evidențiat efectele pozitive ale agriculturii de precizie în beneficiul fermierilor, în cadrul webinar-ului BERD Agricultura de precizie contribuie atât la îmbunătățirea profitabilității fermelor, cât și a sustenabilității agriculturii, a declarat Andreas Huber, Integrated Field Sciences Leader EMEA al Corteva Agriscience, ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, concentrare de atractii turistice, oaza de liniste
Malta, oază de liniște Ar putea fi printre primele țări care să iasă din pandemie Anul 2020 a fost un an zbuciumat, cu nehotărâri, insecuritate personală - și dictatură sanitară. Distanțarea socială, care a făcut rău tuturor statelor, s-a resimțit mai puțin aici, fiind vorba de un arhipelag de cinci ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Mirachi de Mirachi

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

CRAMA HISTRIA: CETATEA DE VIN

Azi vă prezentăm doar două vinuri, unul alb, iar altul roșu, din portofoliul lui Paul Fulea

Cum ar fi să fie o cetate lichidă? Cu bulgări de vin. Și ziduri fluide. Dar vinul nu naște hotare/pereți despărțitori, ci vindecă. Adică, după legea lui SOLVA ET COAGULE (cei ce sunt masoni – și mă urmăresc – știu ei de ce!), dizolvă fruntariile și înfrățește oamenii.

Dar la Histria ce cetate era? Dacă ne gândim (bine) și la amfore, tot o cetate grecească. Și de vin. Paul Fulea a fost născut (și a primit o misie în acest sens) să reînvie antica cetate elină a Histriei, aflată lângă Tomis și Callatis. Dar pe pâmânt românesc, cu cuvinte machidonești. Machi și mirachi.

Din portofoliul firmei guvernate de Paul Fulea, am ales – pentru acest număr – două vinuri, dintre soiurile internaționale – cu rezonanță specială și în România.

Unul dintre ele este un Riesling, pe care l-am și degustat la stand, la unul dintre târgurile de profil, anul trecut. Al doilea este un Merlot, pe care îl putem vedea cum poate să sune sub adierea mesmerizantă a mării – și nu oricare, ci Marea Neagră.

RIESLING DE MIRACHI. SAU MIRACHI DE RIESLING?
Ceea ce scriem mai departe poate fi considerat, la urma urmei, și un  studiu de caz. Anul 2016 a provocat viticultorii din Dobrogea să se adapteze unor conditii dificile. Anul  2017 abia începe. Cu premize diferite. Dar cu un debut ce comportă câteva asemănări.
Cât privește anul anterior, 2016, el a inceput cu precipitații bogate. Care au durat toată luna mai, urmate – apoi – de o perioadă secetoasă, ce a mers până la începutul lunii octombrie.

Lunile iulie si august au fost caracterizate prin temperaturi ridicate – peste 30 de grade înregistrându-se în majoritatea zilelor , fapt ce a permis acumularea rapidă de zahăr.
Singurul lucru ce a împiedicat deshidratarea prematură și excesivă a boabelor de struguri a fost pozitia plantației Cramei Histria.

Aflându-se atât de aproape de mare și de lacurile ce odinioară formau golful portului Cetății Histria, vița-de-vie a beneficiat de umiditatea adusă de briza în fiecare dimineață.
Din punct de vedere al precipitațiilor, 2017 de până acum îi seamănă lui 2016.
Vom vedea dacă 2017 și 2015 vor fi ani gemeni sau, dimpotrivă, foarte diferiți. Și până unde merge copierea/sau replicarea anului, ca regim de precipitații.

Aceste condiții deosebite, de care vorbeam – pentru 2016 – au condus, însă, la obținerea de vinuri expresive, cu arome puternice și o aciditate echilibrată.
De vină este tot aceeași biecuvântată și sibilinică mare, a cărei boare de ecosistem poate să schimbe, miraculos, lucrurile – dintrodată –

SORTIMENTUL DE VIN RIESLING DE MIRACHI
Primul sortiment de vin lansat din producția anului 2016 este Mirachi Riesling. El ar admite drept FIȘĂ DE PRODUS următoarea caracterizare: este  obținut din struguri oferiți de o plantație de viță-de-vie ajunsă la deplina maturitate (plantație înființată în 2006), Riesling-ul se remarcă atât prin culoarea sa standard, alb-verzui – cât și, deopotrivă, prin aromele sale florale cu subtile note de citrice.

Gustul este suav, cu aciditate distinctă, ce îl ajuta să își păstreze caracterul soiului.
Recomandam asocierea vinului Mirachi Riesling cu mâncăruri preparate din carne de pui, pește sau fructe de mare.
Servit la 10-12 grade Celsius, el este companionul perfect pentru brânzeturi, preparate din paste sau legume la cuptor.

CUM SUNĂ UN VIN DINTR-O CETATE ANTICĂ

MERLOT 2015
Începând de astăzi, avem plăcerea de a va oferi un nou sortiment în Gama Mirachi – Merlot 2015.
Vinul ne amintește, prin capacitatea sa de legendă, de vinurile Eladei, traficate aici, prin Pontus Euxinus, de vechii negustori greci.
Cultivat pe Colinele însorite ale Dobrogei și mângâiat de briza mării ce scaldă malurile cetății Histria, acest Merlot, ai cărui struguri au fost culeși și sortați manual în plantație, se remarcă printr-un miros complex de coacăze, mure și cirese negre, îmbogățit cu valențe lemnoase, distincte, de cedru și stejar.

De la prima încercare, te învăluie gustul puternic de vin tânăr, cu taninuri relativ noi.
Vinul are ceva din stofa unui armăsar tânăr, nechezând pe plaiuri dobrogene.
Este un vin care poate fi consumat acum, dar care are un potential de învechire de 4-5 ani la sticlă, pentru a-și îmbogăți și rafina buchetul.

Acest vin deosebit îl recomandăm a fi sevit la temperaturi de 16°-18°C, alături de preparate pe baza de carne roșie. Recomandarea noastră specială este un miel copt în cocă în rețetă dobrogeană, alături de o brânză învechită de oaie.
Comenzile sunt disponibile începând din acest moment, iar transportul oferit gratuit pentru variantele de trei sticle se aplică inclusiv acestui sortiment deosebit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation