Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

dionysos, casa de vinuri, cantina valpolicella
CANTINA VALPOLICELLA NEGRAR – crama unde s-a născut renumitul vin AMARONE DELLA VALPOLICELLA. DIONYSOS este distribuitor național de vinuri prin intermediul tuturor canalelor de comerț modern. Este vorba despre un business cu vechime de 24 de ani în domeniul distribuției băuturilor. Portofoliul nostru conține game de vinuri de la producători cu tradiție ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Preparate (specific sarbatorilor pascale) – Miel cu plante aromatice

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Miel cu plante aromatice

De Paște, unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sărbătoare este cu siguranță friptura de miel. Iar acolo unde lipsește se poate să fie și din vina bucătarului, care nu a reușit rețeta. De aceea, pentru Paștele de anul acesta îți propunem o rețetă cu miel savuroasă și apetisantă, care are un secret pe măsură: dulceața Bonne Maman și câteva plante aromatice.

Combinația de dulce cu plantele intens aromate și cu gustul de miel fac din acest preparat o companie placută la orice reuniune cu prietenii și familia. În plus, te vor face mandră de veleitățile tale de bucătar, chiar și dacă faci asta doar din când în când.

Ingrediente:

• 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)
• 3 linguri de Dulceață de 4 fructe Bonne Maman
• 9 felii de șuncă de Parma
• câte 3 crenguțe proaspete de rozmarin și thimian
• 3 lingurițe sos balsamic
• 2 căței de usturoi, tăiat fin
• 3 lingurițe de ulei de măsline
• 150 ml supă de pui sau de legume
• 225 g roșii cherry

Mod de preparare (pentru 6 porții)

Ungeți fileurile de miel cu 1 linguriță de dulceață. Înveliți fiecare file în 3 felii de șuncă de Parma. Așezați pe fiecare file o crenguță de rozmarin și una de thimian și legați din loc în loc ca sa nu se desfacă.

Amestecați restul de dulceață cu sos balsamic, usturoi și 2 linguri ulei de măsline. Puneți fileurile de miel într-un bol și acoperiți cu marinată. Acoperiți și lăsați la frigider peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 2200 C. Scoateți carnea din marinată (păstrați restul de marinată pentru mai târziu). Încălziți uleiul rămas într-o tavă pe plită și prăjiți rapid fileurile pe toate părțile.

Adăugați 50 ml de supă în tavă și transferați în cuptorul preîncălzit aprox 12 min.

Scoateți mielul din cuptor, înveliți-l în folie și lăsați-l să se odihnească.

Puneți tava înapoi pe plită și adăugați roșiile, marinata rămasă și restul de supă. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă 2-3 min până se îngroașă și devine siropoasă.
Îndepărtați folia de pe fileuri și serviți mielul cu sosul cald.

La această rețetă este recomandat să folosiți dulceața Bonne Maman deoarece are un conținut ridicat de fructe intens aromate, fierte încet pentru a nu distruge bucațile de fruct. Bonne Maman folosește zahăr brun, din trestie de zahăr și zahăr alb din sfeclă și nu conține coloranți, arome artificiale, sirop de glucoză sau fructoză care ar influența gustul final al dulceții.

Dulceața Bonne Maman se găsește în magazinele Carrefour și Cora.

bonne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation