Statul ajuta la dezvoltarea ramurii din domeniul agriculturii, viticultura, care este probabil printre cele mai importante din acest sector, dovada si faptul ca cele mai multe fonduri europene au fost cerute, dar si acordate in acest sector. MADR (Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale) a declarat ca va continua acest suport ca parte din Programul Naţional de Sprijin al României în sectorul vitivinicol pentru anii 2007-2014, destinatia banilor alocati fiind catre plantații viticole și în tehnologiile dintre cele mai moderne.
Intr-o intelegere a MADR cu ONIV (Organizatia Nationala Interprofesionala Vitivinicola), cei doi au convenit sa efectuarea unui raport al pietei cu privire la raportul dintre cerere si oferta a strugurilor si vinurilor din Romania, respectiv date referitoare la distribuire si consum, organizate pe varsa si preturi – totul in scopul de a acorda o mana de ajutor producatorilor sau celor care activeaza in domeniu.
De asemenea, este important de mentionat ca o crestere a fost inregistrata si in cazul fondurilor europene acordate de UE in cazul masurilor de promovare a produselor agricole (pe intreg) cu mai mult de 50%, respectiv acordarea a peste 110 milioane de euro in anul 2016, urmand ca aceasta suma sa ajunga la 200 de milioane de euro in anul 2020. Motivul cresterii reprezinta dorinta de a spori numarul si calitatea programelor de informare şi promovare a produselor agricole realizate de la beneficiari români.
Alte articole pe aceeasi tema:
http://agricult.ro/2016/11/25/record-la-indagra/
http://agricult.ro/2016/11/15/ce-a-fost-la-targul-international-indagra-2016/
Recent Comments