Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pixxaro™ Super, Corteva Agriscience
Inovația cu cel mai larg spectru de buruieni dicotiledonate anuale și perene combătute din cultura de cereale păioase Compania Corteva Agriscience este liderul detașat pe segmentul de erbicide la cereale păioase, cu o cotă de piață de 33%. Corteva Agriscience are un portofoliu complet de erbicide pentru cultura de cereale ...
Citește mai mult
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
Grecia, brand de tara, Ammouliani
AMMOULIANI 2021 O PRIVIRE DE ANSAMBLU  Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Lung îi drumul Dorului, dar mai lung e-al Buziașului

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

DEALU DORULUI, ÎN FAPT DE TOAMNĂ

În octombrie/noiembrie, fericirea este sinonimă cu a te nimeri la Buziaș

Toamna în mintea mea se asociază cu suișul abrut, pe costișă, la Dealu Dorului. Și asta pentru că, atât dealul, cât și priveliștea, mi se par din cele mai spectaculoase și exuberante din câte am văzut în România de astăzi a viilor.

Modelează, cumva, – într-un fel – însăși rotunjimea Pământului, a Terrei, dacă ar fi să o privim, fie doar și pentru puțin timp, din punctul de vedere al viilor, al plantațiilor care se află, într-o dulce eternitate/eternizare, acolo.

SALA DE DEGUSTARE
În aparență, modestă, în realitate, nespus de primitoare, cu toți oamenii ei simpli, de acolo, cu suflet curat, oameni ai locului, care trebăluiesc, fac tot felul de munci/și ele modeste, (ne) pregătesc masa, pentru noi, invitații, precum o pregătesc și pentru oaspeți, turiști, musafiri de toate felurile – cu o la fel de primitoare generozitate.

O SCURTĂ DESCRIERE
În total, sala nu cuprinde mai mult de zece mese, la care se poate sta, degusta, dar și servi un prânz pe cinste.

Dimensiunea sălii poate fi apreciată la circa o sută de metri pătrați. Personalul de serviciu, de obicei, trebăluiește prin bucătărie, aceasta fiind o construcție anexă.

Ne întâmpină, cordial, două butoaie. Sunt lăcuite fain și, pe ele, se odihnesc/lăfăiesc două ștergare, care mai de care frumoase.

Alături sunt decantoare, o frapieră, sputachiere, tot arsenalul unei să de degustare care se respectă. Paharele, curate-lună, strălucesc în soare/sau în lună (sau în becuri 🙂 ).

DEASUPRA CAPULUI, CERUL DULCE AL CHERESTELEI 🙂
Mesele sunt de opt persoane, în afara celor mari, ducând capacitatea sălii la puțin peste o sută de persoane.

Tavanul e podidit cu cherestea domoală și dulce, pesemne ca să întregească un decor rustic/etno. Culoarea scândurii geluite. Trasă cu drag prin rândea – și patinată cu lac dă o impresie de familiar, de intimitate, ca într-o cabană de țară/de la munte.

Și, apoi, abia apoi – trecem la vinuri.

Dar ce vinuri!

Numai unul și unul.

Să luăm, dară, pentru început, un pahar de Muscat. Și Ottonel 🙂 .

MUSCAT, UN VIN CU RANG DE COLONEL (OTTONEL)

Un vin după care nu se aude nici musca 🙂 !
Un vin cu rang mare. Milităresc. De general, dacă nu cumva de colonel. Colonel, ottonel, cum se mai și zice, adesea.

Un vin care face liniște la masă, așa e de bun, Muscatul de la Dealu Dorului. De nu se mai aude nici musca.

Altfel spus, Muscatul Ottonel demisec cu origine în Dealu Dorului este un sportiv dublu medaliat cu argint la concursurile internaționale de la Chișinău – CHIȘINĂU WINE & SPIRITS CONTEST 2015, și de la Vrsac – VINOFEST 2015. Complexitatea aromatică și bine echilibrată a acestui vin se datorează, în mare măsură, strugurilor selectați cu mare grijă – și prelucrați cu mare pricepere, o combinație a științei cu pasiunea.
Aspect: limpede, echilibrat
Culoare: galben-pai
Miros: aromă tipică de muscat, care evoluează prin învechire de scurtă durată într-un buchet foarte complex, prin fin şi delicat.
Gust: tipic de muscat, fin, delicat, plin, armonios, cu o plăcută rotunjime şi nuanţă de catifelare
Temperatura: păstrare: 13oC, servire 10-12oC.

MUSCAT OTTONEL, demisec, 12,7 %, D.O.C. – C.M.D. „Banat- Silagiu”, 2014 – 29 ron

Echipa de degustare RABBIT MEDIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation