Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pentru ca sarabatorile pascale sunt in apropiere, ne-am gandit sa scriem un articol in care sa va atentioanm cu privire la posibilele alimente pe care le puteti consuma si cele pe care nu, avand in vedere si dezlegarile la anumite alimente, anuntate de Biserica Romana. Unele dintre aceste alimente de ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

LA CURȚILE ȘI PORȚILE DORULUI

CRAMA DEALUL DORULUI

La curțile și porțile dorului (parafrazând un vers/volum de poeme al ardeleanului Lucian Blaga), se face de-a pururi un vin de care ne este dor. Fie că el se cheamă (mai întâi) Burgund, fie că se cheamă (mai apoi) Muscat Ottonel, fie că îl cheamă Riesling (Italian) sau, bunăoară, Merlot, ca să ne (re)amintim un vin roșu.

ZODIAC
La sfârșit de săptămână, în luna octombrie, am venit cu degustări de vinuri nobile.
Vinerea, când adie zefirul/musonul de weekend, este timpul ideal pentru o degustare. Locația pe care am propus-o în octombrie: Liquor Store by Innuendo, adresa: Timisoara, Centrul commercial Euro 1, stand R11 (vis-a-vis de Dedeman)
Delicii pentru degustare:
Vinuri din zodiac. Adică din zodiacul propriu. Adică din zodiacul vinurilor.
Zodiac / Riesling Italian – Sec
Acvila A / Merlot – Demisec
Acvila A / Roze – Demidulce
Acvila G / Burgund Mare – Sec
Întotdeauna vă așteaptă cu drag, povești din Dealurile Dorului și, deopotrivă/împreună cu ele, vinuri nobile.

Să spunem ceva (măcar câteva cuvinte) despre fiecare vin în parte:

RIESLING ITALIAN – un minunat vin de cursă lungă, extrem de fluid pe șoșeaua gâtului devenită autostradă/și exemplu de sec, pentru cei care nu suportă dulcele 🙂

MERLOT – un Merlot mai aparte, mai cu seamă că nu provine din locul de unde abundă vinul Mierlei, am numit, aici, podgoria Dealu Mare, unde acest vin pare chiar la obișnuința/ordinea zilei

DESPRE ACVILA ROZE: un vin roze și încă demidulce încântă oricând privirea și se adresează, mai mereu, pe numele mic, doamnelor și domnișoarelor, celor amatoare de o surpriză plăcută 🙂

BURGUND MARE: IATĂ un vin care nici nu mai are nevoie de comentarii; oricum ai da-o, el este vedeta incontestabilă a celor de la Dealu Dorului: crama se chiar legitimează cu dânsul

HAȘTAG:
#dealuldorului #sampling #degustaridevin #burgundmare #rose#rieslingitalian

Încet, încet, culegem via
Incet, incet culegem via. 🙂 Toată luna octombrie am avut de trebăluit, ba în vie, ba în cramă. Pentru că acum începe MAREA PREFACERE. Acum se drămuiește soarta vinului care va fi. Care se va meșteri, cu artă, anul cesta. Și e trebușoară îndelungă. Trebuie migală, că nu iese ușor/nici încet o minune de burgund mare.

Strugurii trebuie să coboare în hrubă, să cunoască răcoarea și tihna tacticoasă a cramei, asta ca să iasă lichidul aproape alchimic care iese.

Apoi încep transmisiunile directe din fermentație, malolactică sau nu: de la Merlot, de la Riesling, de la Muscat, de la Burgund…

 #cramadealuldorului #culesulviei #delicii #rose#vinalb #vinrosu #merlotbatoque #cabernetsauvignon #rieslingitalian#burgundmare

O SUGESTIE PENTRU CINĂ
Sugestia noastră pentru cină :Multe bunătăți merg însoțite de un pahar de Cabernet Sauvignon al nostru.

Și anume ne gândim la, atunci când spunem bunătăți:

  • Prosciuto, mezeluri, sălămior, jambon, șunculițe, mușchiuleț, dar mai putem adăuga și cu de la noi putere cârnați de Pleșcoi/ori păstrămioară (drăguță Mioară/Mioriță bucălaie) de sezon, că acuma, pe la Ziua Recoltei, sfârâie pastrama de-a dreptul înnebunitor!!
  • Măsline: verzi, roșii, imperiale, Kalamata, cu tot neamul lor cel adormit
  • Brânză numai un pic sărată, umplând ardei roșii, mari sau mici, dar pântecoși
  • …și cina-i gata. Cabernetul Sauvignon va face toată treaba, pregătind o imersiune pe cinste a acestor cinstite bunătățuri care trebuie și ele, deh, să se mursece și ele, la ceas de seară, când un sărut de la femeia iubită se măsoară în karate!

Cabernet Sauvignon de la Dealu Dorului este un vin vânos, tocmai asortat cu noaptea de dragoste!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN