“Alimentele acide ne îngrașă și ne îmbolnăvesc” – ne spune nutriţionistului şi microbiologului american Robert Young, care este unul dintre adeptii medicinei alternative, o dieta care are ca scop pastrarea unui echilibru între mediul acid şi cel alcalin (bazic) in organism.
Recunoscutul adept al medicinei alternative sustine ca trupul nostru se îmbolnăveşte atunci când sângele şi ţesuturile dobandesc un exces de aciditate, mai ales din cauza mâncărurilor acide. Dieta alcalina ne poate ajuta sa eivitam aparitia acestor probleme.
„Oamenii iau în greutate atunci când organismul lor nu elimină acizii dăunători. Aceştia sunt produşi de metabolismul uman în acelaşi mod prin care o maşină produce monoxid de carbon”, ne transmite Young.
Normal, acizii mentionati mai sus sunt eliminati prin respiraţie, transpiraţie sau urină. In cazul in care nu se poate elimina in una dintre aceste modalitati (poate fi blocat din cauza congestiei sau unor răni), organismul transporta acizii către ţesuturile conjuctive şi grase.
Alimentele acide, precum proteinele animale sau lactatele duc la congestie, pentru ca procesul de digestie este mai dificil, afirma Young. De aceea, acizii, pentru ca sunt blocati in corp, se aşază în regiunile unde este grăsime. Solutia este restructurarea dietei tale, mai exact prin evitarea carnii de porc, de pasăre ( pui sau curcan), a produselor lactate, ouăle şi oţetul.
Este recomandat, pe de alta parte, consumul de peşte gras, precum somon sau păstrăv. In loc de otet puteti utiliza zeama de lămâie, in a carui compunere se gaseste un nivel ridicat de potasiu şi proprietati alcaline.
Totodata, ar fi bine sa eliminati si cereale, precum grâul, şi in special orezul. Cel dintai poate duce la congestie, din cauza conţinutului de gluten, pe cand al doilea contine un nivel prea ridicat de zahăr.
Exerciţiul fizic nu ar trebui sa lipseasca din aceasta ecuatie, logic. Totusi, sa nu uitam ca exista si unele persoane care nu slabesc daca fac sport, in cazul lor problema este ca dieta lor are prea multe mâncăruri acide, declara Robert Young.
„Corpul are nevoie de grăsime pentru a se proteja de efectele nocive ale acizilor, care ard şi pot distruge organele interne”, ne atentioneaza nutritionistii.
De aceea, daca un om continua sa consume acizi grasi, se va ingrasa continuu. Acidul lactic este un rezultat atât al lactatelor, cât şi al efortului fizic în exces. Si modul incare facem sport conteaza: specialistul ne aminteste ca atunci cand exercitiile fizice duc la insuficienţă respiratorie şi durere, noi doar incurajam corpul sa retina grasimea in corp, nu o sa o elimine.
Totodata, daca vreti sa fiti sanatosi pana la capat, ar fi de recomandat sa scoateti din alimentatie inclusiv fructele care au mult zahăr. Ele retin grăsimile in corp. Cu toate acestea, aveti posibilitatea de a alege sa consumati struguri, lămâie, avocado, nucă de cocos.
Recent Comments