Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
Calitatea furajelor însilozate poate fi păstrată și îmbunătățită cu ajutorul inoculanților furajeri Pioneer®, astfel încât întreaga energie colectată în câmp și conservată în silozuri să ajungă în hrana animalului. Inoculanții Pioneer® au fost testați în ferme în condiții optime de recoltare, iar rezultatele experiențelor arată că aceștia îmbunătățesc calitatea însilozării ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

DOMENIUL VLĂDOI

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

VLĂDOI SUNT DOI

Două generații pritocesc/șurubăresc la vinurile cele noi/ și vechi, în același timp

Am discutat de mai multe ori cu ei. Unde i-am prins, i-am iscodit care e secretul vinurilor lor luminoase și serene, ca ei înșiși. Pun enzime, cum zice gura lumii, mai mult bavardând/boscorodind/bârfindu-i? Nu pun enzime? Dacă pun, de ce pun, dacă nu pun, de ce nu pun…c-așa e lumea. Balada lui c-așa-i/Kașai. Românul. Uneori, succesul altuia nu îi cade bine: privește cu mefiență: păi și ăștia, ia mai lasă-mă, ce vinuri bune fac? Fac. Lumea ar vrea să se scufunde și capra vecinului sau – măcar – să nu se mai îngrașe.

domeniul-vladoi-2016-1Succesul altora ne irită pe toți; nu ne priește. Și cea mai simplă/directă rețetă spre succes este, la vinuri, să-ți legi numele un sort de vin pe care să izbutești să-l personalizezi, cu alte cuvinte să-l faci numai tu.


UN SORT DE VIN CARE DEJA E PERSONALIZAT: RAVAK!
Este și cazul VLĂDOILOR.
Ei fac sortul numit RAVAK, nu că numai ei l-ar putea face, dar îl fac cum nu-l mai face nimenea. Excelentă idee a avut NELU VLĂDOI atunci când i-a trecut prin minte să izvodească un sfânt cu numele de RAVAK.
domeniul-vladoi-2016-2Ei bine, da, dacă o să vă mâne curiozitatea, pentru cei care nu știu/sau au uitat, și se vor uita în dicționar, atunci, la ravak au să găsească o explicație de genul:

RAVÁC s. n.
1. Must care se scurge de la sine din strugurii puși în teasc (fără ca aceștia să fie storși sau zdrobiți); vin obținut din acest must; vin limpede, separat de drojdii, prin trecerea lui dintr-un butoi în altul; vin rămas neînghețat într-un butoi expus la temperaturi joase. De acolo plecam să încercăm alt vinaț; și-aducea el aminte de niște ravac nebun. M. I. CARAGIALE, C. 60Se scurge… mustul ce se numește ravac. I. IONESCU, P. 252.

2. Miere (de calitatea întîi) care se scurge de la sine din fagurii expuși la soare. – Variantă: răvác (TEODORESCU, P. P. 546) s. n.

RAVAK ajunge, deci, să denumească, în primul rând:

  • Un lucru foarte pur sau cel puțin cu această pretenție
  • Un vin obținut fără nici un fel de agresiune
  • Vin limpezit de la sine, prin trecerea dintr-un butoi într-altul, separat de drojdii
  • Vin fără defecte, rezultat în urma expunerii la temperaturi mai joase de iarnă, dar fără să înghețe
  • Chiar și miere de primă calitate, rezultată prin topire naturală

Toate acestea ne duc cu gândul la un produs natural, fără defecte, de primă mână.
Ați înțeles foarte bine; acesta este spiritul în care se face/se denumește RAVAC/RAVAK.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation