Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, biostimulatorul cu rol in eficientizarea nutritiei Utrisha™ N
Produsul biologic se adaptează nevoilor de dezvoltare a plantelor și ajută la maximizarea sustenabilă a potențialului de producție GENEVA, Elveția, 24 noiembrie, 2021 – Corteva Agriscience a lansat în Europa Utrisha™ N, biostimulatorul cu rol în eficientizarea nutriției, ca parte a portofoliului de produse biologice, contribuind astfel la îndeplinirea cererii ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
grecia de mancare, supa fricasse
Da. Sigur, Poate nu știți. Sau, dimpotrivă, poate știți. Dar noi am gustat SUPA FRICASSE. Din partea casei. La Metohi. Sau METOXI. Adică la A. ...Ammouliani. Bucătarul (poate și proprietarul!) de la METOXI ne-a arătat polonicul. Nu, nu în semn de amenințare, ci de fezandare. Adicătelea, ne-a invitat la masă ...
Read More

Domeniile Ostrov―TURISM VITICOL

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

DE TOAMNĂ, PRIN VIE ȘI CRAMĂ, TURISM VITICOL

LA OSTROV 🙂
Octombrie și noiembrie sunt lunile ideale pentru degustare. Sau așa ni se par. Cel puțin dintr-un sigur motiv. Vinul e reavăn. Adică nou. Dar și vechi. După gust. Și gusturile formate în timp. Și obiceiurile, sunt și noi/ dar și vechi. Nu mai e timp de vipie. Nu mai e nădușeala toridă a verii, nu te mai scalzi în sudori, ci doar în vin. Iar la Ostrov, să fim drepți/și cinstiți/și serioși/și exacți, e cel mai cel, pentru că, dacă se lasă cu frig de-ți intră răcoarea în oase peste tot la noi în țară, la Ostrov, cel mai sudic punct cu putință, mai este puțină căldură încât să nu-ți înghețe chiar sloi sângele de-ți curge prin vene.

Via își păstrează frumusețea, încă mai sunt zile frumoase – și toamnă cu rugina ca o peliculă adezivă la frunze – și încă mai poți să te plimbi prin vie. E timpul, neîndoios, pentru turismul viticol.

 Aici, la Ostrov, numărul de ore de soare este mai mare ca oriunde în nordul țării.

SALA DE DEGUSTARE TE AȘTEAPTĂ. NE AȘTEAPTĂ 🙂
Sala de degustare, precum se vede de altfel și din poză, pregătită. Ne așteaptă. Taciturnă, deocamdată. Dar imediat se va porni muzica. O sârbă. O bătută. O geampara, ca la mama acasă, aici, în Dobrogea, unde e sediul&mama geamparalelor, toate sunt cântice românești, moștenite din buni-străbuni. Și fac casă bună cu vinul bun, de la Ostrov, pentru că – nu-i așa? – sunt din același areal. Au același terroir, sum se spune; și cum știe, altminteri, fiecare sommelier care se respectă.

E clar: și de ZIUA RECOLTEI, sau în preajma ei, că tot pe lângă 25 octombrie se nimerește/cade/se cam pritocește.

O ZI A RECOLTEI E O SĂRBĂTOARE ÎN FAPT DE TOAMNĂ 🙂
De ZIUA RECOLTEI, este chiar potrivit să ne luăm zborul la Domeniile Ostrov. Pentru că avem șansa, dublă, de a ne lăfăi atât în struguri cât și în fructe. Căci Ostrovul vestit este, știut lucru, și pentru livezile care sunt chiar în apropierea viilor. Aici putem spune, cu întemeiere, că este un paradis întreit:al viilor, livezilor și vinului, deopotrivă.

Tradiția face chiar ca, de mai bine de șase-șapte decenii, să se serbeze o zi a belșugului, la sfârșit de octombrie când aproape toți strugurii sunt în cramă, iar mustul în butii. Și în anii anteriori s-a ținut tradiția cu o adevărată sărbătoare a belșugului, la gura cramei, cu toate cele ale toamnei: mustul care încă mai fierbe, vinul care deja s-a făcut/ și strugurii, care sunt una dintre vedetele incontestabile ale anotimpului cu frunze arămii.

Vinuri, minunate, de la Sauvignon Blanc și până la Muscat, alături de Cabernet Sauvignon și Merlot. Și gamele care au căpătat deja patina unui renume: Naiada, Canaraua Fetii, Domeniile Ostrov Reserve, Cetatea Durostorum, Păcuiul lui Soare, Domeniile Ostrov, Premiat, Labyrinthum  și Vinăria Ostrov.

Crama Domeniile Ostrov: Nota 10 cu felicitări!
Felicitări colegilor din vieși cramă.
Că licoarea pe 2018 super calitate.
Spor la treaba, parcă așa ne/își urează somelierul de la DOMENIILE OSTROV, Dan Zotu. Lui-însuși și, totodată, tuturor camarazilor de butoi, cramă, pivniță, tezaur de vin, locaș(lăcaș?) al tinereții mele…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation