Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
Calitatea furajelor însilozate poate fi păstrată și îmbunătățită cu ajutorul inoculanților furajeri Pioneer®, astfel încât întreaga energie colectată în câmp și conservată în silozuri să ajungă în hrana animalului. Inoculanții Pioneer® au fost testați în ferme în condiții optime de recoltare, iar rezultatele experiențelor arată că aceștia îmbunătățesc calitatea însilozării ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Distrugem 5 mituri despre alimentația sănătoasă

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Auzim din ce în ce mai des de la diverși prieteni/amici/colegi că e bine să mănânci una sau alta. Însă ce este cu adevărat sănătos? Un medi cunoscut cu numeroase cărți de lifestyle publicate sparge 5 mituri despre alimentația sănătoasă. Nu trebuie să ne scape din vedere faptul că industria alimentară a luat în considerare noul trend, de aceea observăm că multe companii și-au întors fața către produsele bio. Dar sunt, oare, bio?

Medicul și profesorul de epidemiologie genetică Tim Spector, a scos pe piață volumul Taci și înghite. De ce aproape tot ce ni s-a spus despre alimentație este greșit, publicat de LifeStyle Publishing, prin comparație reușește să scoată la iveală diverse probleme privind alimentația corectă.

Există multe idei preconcepute introduse în subconștientul oamenilor pe baza unor campanii deștepte de marketing sau pur și simplu sunt bazate pe studii științifice false.

  • 1. „Grăsimile saturate ne provoacă boli de inimă”

Din cauza acestei nerozii, ne spune doctorul, mulți oameni evită să consume unt și lactate integrale și aleg produsele cu o cantitate mai mică de grăsimi sau cremele tartinabile realizate industrial. Este oare corect ce se întâmplă? Medicul britanic Tim Spector este de părere că afirmația este falsă.

Cu toate acestea, recunoaște că inclusiv el a fost prizonier al acestei idei preconcepute, iar pentru 6 luni a înlocuit untul cu o cremă tartinabilă. Un studiu realizat de medicii britanici a arătat însă faptul că, în proporție de 83% aceștia optau pentru lactate integrale și unt în loc de margarină.

„Este o greșeală să demonizăm un grup principal de alimente” ne explică Tim Spector, care mai reamintește un adevăr arhicunoscut de oamenii de știință: „Persoana standard nu există”.

Globalizarea a introdus în capul oamenilor ideea aceasta falsă cum că ar trebui să „evitați consumul de grăsimi”. În cantități moderate, acestea nu ne pot face rău.

  • 2. „Suplimentele cu vitamine îmbunătățesc starea de sănătate și previn bolile”

O altă nerozie – susține medicul

„Din păcate, supraestimăm enorm beneficiile suplimentelor alimentare și le subestimăm riscurile. Practic nu există niciun fel de dovezi că vreunul dintre ele ar avea vreun efect și tot mai multe date sugerează că s‑ar putea să facă mai mult rău decât bine”.

Marketingul companiilor producătoare, superstițiile și miturile lor au dus de-a lungul timpului la această idee. Realitatea este diferită, problema este nu necunoașterea (medicilor), ci faptul că aceștia nu au curajul de a o spune răspicat în public – precum Tom Spector – o alimentație sănătoasă, cu multe legume și fructe, ște și în cantități reduse de produse lactate și carne, plus expunere la soare satisface în cazul a 99% din populație toate necesitățile organismului.

  • 3. „Alimentele și băuturile fără zahăr ne permit să slăbim fără riscuri”

Cică acestea ar fi bune pentru o cură sănătoasă de slăbire. Nimic mai fals.

Într-adevăr ele produc mai puține carii dentare, însă nu există studii care să dovedească concludent că ele nu ar expune organismul nostru la anumite riscuri, dimpotrivă. Îndulcitorii sunt prezenți nu există numai în băuturi răcoritoare, dar și în biscuiți, pastă de dinți, vitamine sau medicamente și au scopul de a oferi un gust mai bun și de a crește termenul de valabilitate al produselor.

Studiile care dovedesc efectele benefice ale îndulcitorilor din băuturile răcoritoare sunt finanțate chiar de companiile producătoare ale acestora, ne relevă medicul britanic. În realitate, s-a arătat că zaharina provoacă asupra organismului un impact similar cu zahărul, aspartamul duce la o creștere în greutate ușoară, iar sucraloza are ușor efect benefic, dar rezultatul studiilor vor fi întotdeauna diferite în funcție de persoană.

Timp Spector conclude că a spune despre produsele cu îndulcitori artificiali – în afară de stevie – că sunt „dietetice” sau „au conținut caloric redus” e înșelătoare. Mai mult, ele ar ridica brusc nivelul glicemiei și au efecte negative asupra florei intestinale.

4. „Carnea de orice fel e dăunătoare”

Această idee a pornit încă din anii 60, când colesterolul din alimente a fost văzută drept cauza afecțiunilor cardiace, însă teoria a fost apoi distrusă.  Carnea conține apă, proteine, grăsimi, un procent mic de carbohidrați, fier, zinc și vitamina B.

Citând studii de ultimă oră, medicul britanic concluzionează: „Renunțarea la o grupă alimentară importantă precum carnea roșie fără o planificare atentă și găsirea unor înlocuitori adecvați poate duce la deficiențe nutriționale”.

Cu privire la carne , Tim Spector atenționează că prepararea și cantitatea  în care e realizată o pot transforma dintr-un aliment sănătos într-unul care ne afectează stare de bine.

  • 5. „Veganismul este cel mai sănătos stil de alimentație”

În ultimii ani, veganismul și vegetarianismul au prins din ce în ce mai mult. Industria alimentară a început să producă tot mai multe versiuni vegetale ale cărnurilor, brânzeturilor, iaurturilor și chiar înghețatelor.

„Să fie veganismul un elixir miraculos pentru noi și pentru planetă?” se întreabă Tim Spector.

Medicul britanic citează studii de ultimă oră pentru a-și exprima următorul argument: „vegetarienii nu par să aibă un risc mai mic de deces timpuriu comparativ cu consumatorii de carne”.

Totuși, vegetarianismul creează beneficii care se resimt imediat mai ales dacă este adoptat după o dietă bogată în carbohidrați rafinați, carne procesată și dulciuri.

Cu toate acestea, un astfel de regim poate conduce la riscul carenței de vitamina B12 și fier, care sunt mai greu de obținut din plante și cereale. Iar consumul suplimentelor de vitamine și minerale pentru a le acoperi lipsa lor din regim nu înseamnă un regim sănătos. Echilibrul este soluția benefică.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation