Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

jacobs creek, shiraz, chardonnay, lillet
SHIRAZ Dacă, în episoade trecute, am vorbit de un vin/soi alb, CHARDONNAY, ei bine, acum aducem vorba despre o variantă, tot de la JACOBS CREEK, pe roșu. E vorba despre un vestit vin, care este vechi de zile – probabil din antichitate – SHIRAZ,  de data aceasta australian, desigur, pe ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
cazare in ammouliani, cazare ammouliani
CUM sunt cazările în insula Ammouliani, aproape de locul sfânt al Muntelui Athos? Minunate, la fel ca în toată Grecia. Vă prezentăm, acum, câteva, care să le țineți minte pentru sezonul care apropie cu o viteză uimitoare spre vertiginoasă. STUDIOURILE PHILIPS Cazare beneficiind de acreditare EOT). Proprietara are trei fete, ...
Read More

DEALU DORULUI – SOMELIER

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

VIN ASORTAT CU BUCATE DE LA DEALU DORULUI

REȚETE MIRACULOASE DINTR-O BUCĂTĂRIE MIRACULOASĂ, CU UN VIN PE MĂSURĂ!

Vinul remarcabil făcut la DEALU DORULUI își caută bucate pe măsură. Deoarece a apărut relativ de curând, el n-a apucat să-și cucerească rețete de bucate faimoase/pe măsură, dar recuperează. Recuperează timpul pierdut.
Își află imaginative însoțiri de pomină & de taină, după cum ar spune răposatul maestru Radu Anton Roman – cum vinurile noastre cele vechi (bunăoară, Cotnariul) și-au găsit, de secole.
Și vinul de la Dealu Dorului are toate șansele să-și facă îmbrățișarea într-un vin pe potrivă: căci are și vinuri de soi și-n Riesling, și în paletă roșie: de bună seamă, pe Burgund Mare, dar și-n registru parfumatic: pe Muscat.

Riesling, Podgoria Dealu Dorului, Riesling Italian, Ciuperci la cuptor, Dealu Dorului, SOMELIER, Radu Anton Roman, Burgund Mare, Muscat, Japonia, SOS DE VIN,

PRIMA REȚETĂ:

PROPUNERE DE SEZON

: Sushi cu Riesling Italian de Dealu Dorului !

În urmă cu ceva vreme, sushi se asocia, cel puțin în patria-mamă, Japonia , cu bere sau sake ! Se pune bine-cuvenita întrebare: de ce nu s-ar asocia și cu vinurile? Iar întrebarea se va dovedi, de-a lugul istoriei postmoderne/recentă, cât se poate de întemeiată… Ajungând în Europa, ei, da, …..a început să fie asociat, la început cu Champagne (asociere REGALĂ/ARISTOCRATĂ/PENTRU PROTIPENDADĂ,….apoi cu vinuri albe bine răcite ! Sfatul unui SOMELIER: nu exagerați cu sosul wasabi, cel cu soia se poate adăuga – fără probleme și restricții.
Indiscutabil, vă dorim poftă bună la o asemenea rețetă-experiment, pe care ați putea-o cataloga drept exotică.
Asteptăm și reacțiile voastre !:)
Noi am încercat asocierea, de aceea v-o recomandam cu…TOATĂ “caldura “! Deși încă este cam vară plină de fierbințeli…
Puetm spune că, totuși, nouă ne-a ieșit.
Și încă, da, cu un Riesling de la DD. DD, firește, înseamnă Dealu Dorului.
Bine-bine, o să mă întrebați și care-i rolul Rieslingului? Să rimeze, într-un mod royal, cu peștele. Și cu algele, care învelesc orezul. Și, de altfel, și cu gustul gingaș al orezului.

A DOUA REȚETĂ:

CIUPERCI LA CUPTOR CU SOS DE VIN

: Adăugați și un Rieling Italian. Dar, de preferat, Dealu Dorului

Încercati. Încercați, totuși!

Ciuperci la cuptor cu sos de vin( Riesling ) și cu un Riesling Italian, bine racit !
Asta cae cum nu se poate mai bine acasă la Podgoria Dealu Dorului. Sau – de ce nu? – chiar la dumneavoastră acasă.
Ciupercile bine coapte, mari sau medii ca mărime, untoase și aducând un ușor parfum de pământ. Părând, după aspect/look, albe și virginale, ca pielea unei copile pure.
Sosul de vin este înmiresmat, de parcă ar turna rășini/și smirnă în bucate (ciuperci).
Cuptorul, obișnuit.
Ciupercuțele se comportă ca șiște autentice cupe, în care se toarnă prinosul minunat al vinului, yummy-yummi!

Începe, deja, să ne plouă în gură.

Și, în cupele promițătoare, ale ciupercilor, zarzavaturi-crudități-verzituri, care dau/sau întăresc senzația de verde-proaspăt care ne intră în gură. Închipuiți-vă că peste toate acestea inundă efluviul unui Riesling. Neapărat de la Dealu Dorului. Prospețime la pătrat, ehei!
Dar, în același timp, și mineralitate la pătrat. Gust verde emanând, din plin, și din Rieslingul nostru împărătesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation