Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

DEALU DORULUI – SOMELIER

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

VIN ASORTAT CU BUCATE DE LA DEALU DORULUI

REȚETE MIRACULOASE DINTR-O BUCĂTĂRIE MIRACULOASĂ, CU UN VIN PE MĂSURĂ!

Vinul remarcabil făcut la DEALU DORULUI își caută bucate pe măsură. Deoarece a apărut relativ de curând, el n-a apucat să-și cucerească rețete de bucate faimoase/pe măsură, dar recuperează. Recuperează timpul pierdut.
Își află imaginative însoțiri de pomină & de taină, după cum ar spune răposatul maestru Radu Anton Roman – cum vinurile noastre cele vechi (bunăoară, Cotnariul) și-au găsit, de secole.
Și vinul de la Dealu Dorului are toate șansele să-și facă îmbrățișarea într-un vin pe potrivă: căci are și vinuri de soi și-n Riesling, și în paletă roșie: de bună seamă, pe Burgund Mare, dar și-n registru parfumatic: pe Muscat.

Riesling, Podgoria Dealu Dorului, Riesling Italian, Ciuperci la cuptor, Dealu Dorului, SOMELIER, Radu Anton Roman, Burgund Mare, Muscat, Japonia, SOS DE VIN,

PRIMA REȚETĂ:

PROPUNERE DE SEZON

: Sushi cu Riesling Italian de Dealu Dorului !

În urmă cu ceva vreme, sushi se asocia, cel puțin în patria-mamă, Japonia , cu bere sau sake ! Se pune bine-cuvenita întrebare: de ce nu s-ar asocia și cu vinurile? Iar întrebarea se va dovedi, de-a lugul istoriei postmoderne/recentă, cât se poate de întemeiată… Ajungând în Europa, ei, da, …..a început să fie asociat, la început cu Champagne (asociere REGALĂ/ARISTOCRATĂ/PENTRU PROTIPENDADĂ,….apoi cu vinuri albe bine răcite ! Sfatul unui SOMELIER: nu exagerați cu sosul wasabi, cel cu soia se poate adăuga – fără probleme și restricții.
Indiscutabil, vă dorim poftă bună la o asemenea rețetă-experiment, pe care ați putea-o cataloga drept exotică.
Asteptăm și reacțiile voastre !:)
Noi am încercat asocierea, de aceea v-o recomandam cu…TOATĂ “caldura “! Deși încă este cam vară plină de fierbințeli…
Puetm spune că, totuși, nouă ne-a ieșit.
Și încă, da, cu un Riesling de la DD. DD, firește, înseamnă Dealu Dorului.
Bine-bine, o să mă întrebați și care-i rolul Rieslingului? Să rimeze, într-un mod royal, cu peștele. Și cu algele, care învelesc orezul. Și, de altfel, și cu gustul gingaș al orezului.

A DOUA REȚETĂ:

CIUPERCI LA CUPTOR CU SOS DE VIN

: Adăugați și un Rieling Italian. Dar, de preferat, Dealu Dorului

Încercati. Încercați, totuși!

Ciuperci la cuptor cu sos de vin( Riesling ) și cu un Riesling Italian, bine racit !
Asta cae cum nu se poate mai bine acasă la Podgoria Dealu Dorului. Sau – de ce nu? – chiar la dumneavoastră acasă.
Ciupercile bine coapte, mari sau medii ca mărime, untoase și aducând un ușor parfum de pământ. Părând, după aspect/look, albe și virginale, ca pielea unei copile pure.
Sosul de vin este înmiresmat, de parcă ar turna rășini/și smirnă în bucate (ciuperci).
Cuptorul, obișnuit.
Ciupercuțele se comportă ca șiște autentice cupe, în care se toarnă prinosul minunat al vinului, yummy-yummi!

Începe, deja, să ne plouă în gură.

Și, în cupele promițătoare, ale ciupercilor, zarzavaturi-crudități-verzituri, care dau/sau întăresc senzația de verde-proaspăt care ne intră în gură. Închipuiți-vă că peste toate acestea inundă efluviul unui Riesling. Neapărat de la Dealu Dorului. Prospețime la pătrat, ehei!
Dar, în același timp, și mineralitate la pătrat. Gust verde emanând, din plin, și din Rieslingul nostru împărătesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation