Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva, erbicidul Bizon™
Soluția Corteva – erbicidul Bizon™! Buruienile sunt plante fără valoare economică atunci când sunt întâlnite în culturi și reduc producția. Buruienile consumă apa și nutrienții din sol în detrimentul plantelor cultivate. De asemenea, acestea reduc spațiul care revine plantelor cultivate, le umbresc, determină scăderea temperaturii la suprafața solului. Într-un lan ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

De la UNICOM WOOD citire: CHIPSURI ÎN VIN

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
  • Pentru învechirea distilatelor și vinurilor

Mă uit la acele chipsuri care se folosesc pentru învechirea vinurilor și distilatelor – și mai că nici mie nu-mi vine să cred. Sunt atât de mici, de pirpirii și fragile, că – pe bună dreptate, atunci când le vezi prima oară, te simți contrariat. Chiar să aibă aceste mici fragmente de lemn efect? Efectul scontat? Apoi, când le miroși (adică la o analiză olfactivă, cum se spune, cu un titlu oarecum pompos-științific), parcă ți se pare că folosirea lor cu încredere este justificată. Dar chiar să aibă eficiența și randamentul care li se prognozează.

Cred că lumea se îndoiește, firește – pe nedrept! – de eficacitatea/rentabilitatea lor din cauza în primul rând a aspectului modest: cum, din pricina acestor punguțe, în care chipsurile arată (pentru nespecialiști, mai ales) că o grămăjoară de rumeguș (ei, nici chiar așaJ!), să se poată, de-a dreptul, înobila vinul/sau/și alte licori, atât de ușor, cât ai zice pește?


  • CUM ARATĂ? – NU POATE FI UN CRITERIU ÎN JUDECATA LOR

Firește că primul contact cu ASPECTUL LOR FIZIC este/poate părea ușor descalificant.

Să trecem însă la lucrările comandate de UNICOM WOOD spre a dovedi (și în primul rând a vedea) ce se întâmplă cu distilatele învechite prin întrebuințarea chipsurilor.

Din lucrarea Utilizarea fragmentelor de lemn de stejar la învechirea rapida a distilatelor, realizată de V.V.Cotea, S. Cosofret, O. Firu, B. Nechita, continuăm să spicuim:

Conţinutul în compuşi fenolici al distilatelor învechite forţat în prezenţa chips-urilor (figura 3) prezintă valori cuprinse între 0,28 grame/litru și 0,30 grame pe litru.

Comparativ cu aceste valori, martorul neînvechit a avut un conţinut în compuşi fenolici de 0,003 grame/litru, iar variantele învechite natural în butoi de stejar, au prezentat valori cuprinse intre 0,01 grame/litru şi 0,19 grame/litru, în funcţie de vechimea distilatului – deci mult mai mici.

De unde rezultă un clar avantaj pentru probele învechite prin contribuția chipsurilor.

Echipa Rabbit

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation