Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ediția ro wine, ro wine
E TOAMNĂ, deci: Atmosfera promite să fie fantastică! Vineri 11 octombrie, începe la București, ediția de toamnă, a minunatului RO WINE, cel mai important festival de vinuri din București, a cărui primă ediție anuală are loc, de obicei, în primăvară, în luna mai, tot la Fratelli. Ca și în anul anterior, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
malta, darul de fiecare zi
Ca suprafață, vorbim despre cea mai mică țară din Comunitatea Eiropeană, dar asta nu o împiedică să fie dorită (cu ardoare ) de către turiști. Mai cu seamă de către cei britanici. De cum se desprimăvărează, chiar din luna mai (care este o lună minunată spre a vizita Malta), se ivesc, ...
Read More

De ce se folosește hamei la bere?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

In ultimul articol am vorbit despre sursele de amidon ale berii, cea mai cunoscuta fiind maltul (dar si despre altele – CLICK AICI PT A VEDEA – are legatura cu articolul acesta). Acuma sa explicam si de ce se foloseste malt in general la bere, ca sursa de amidon.

Maltul este atat de intalnit in

Hamei

realizarea berii, pentru fibrele pe care le are in alcatuirea ei, foarte folositoare in faza de udare (momentul combinarii apei si boabelor macinate de orz, care produce mustul de bere). Nu numai asta, dar fibrele contin si multa amilaza, care este o enzima digestiva ce face din amidon, zahar. La fel si in cazul formelor de cereale, care sunt destul de variate, in functie de cum sunt sau nu maltificate: faina de grau, orez, ovaz, secara, porumb si sorg. Poate ati mai intalnit beri pe care scrie “fara gluten (cu sorg) si fara malt (din orz)” – nu va faceti griji, probabil ea nu se refera la voi, ci doar la aceia care nu pot sa consume astfel de alimente; tocmai de aceea multi berari au inceput sa faca si ei din acestea “fara”.

Hameiul

Dupa cum am (doar) mentionat si articolul trecut, hameiul ofera gust berii. Cea mai des intalnita in acest proces este floarea de hamei, tocmai pentru ca e conservant si, pe deasupra, da si gustul specific unei beri. Sunt cunoscute inca din 822, cand manastirile precum Corvey din Germania le utilizau, cu toate acestea, cultivarea alimentului a ineput abia prin secolul al XII lea. Undeva in aceasta perioada, hamiul a devenit cel mai folosit mod de aromatizare. Altii foloseau plantele, cum ar fi Glechoma hederacea sau mai multe feluri de ierburi aromatice, boabe de fructe, iar uneori pelin. Se pastreaza si astazi aceasta ultima metoda in tari precum Franta, Scotia si lista poate continua.

Punandu-ne aceeasi intrebare ca la malt, raspundem in felul urmator: hameiul este cel mai folosit pentru aroma, pentru gustul ei amar, care compenseaza, in schimb, gustul dulce al maltului. Exista chiar si instrumente pentru a masura gradul de amaraciune, cum ar fi (cea folosita in toata lumea): International Bitterness Units. Mai mult, hameiul ofera si acel gust al citricelor sau plantelor. Drojdia din interior epureaza microorganismele din must, ceea ce il face un veritabil antibiotic; pe langa asta, crestere durata spumei cand e agitata, agitatia fiind si ea la randul ei un conservant. 

Vom vorbi in urmatorul articol despre celalalte! Pana atunci, beti bere (moderat), berarilor! 🙂

Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/05/12/procesul-magic-de-facere-a-berii/

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation