Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

RO-Wine, Fratelli
RO-Wine | The International Wine Festival of Romania, aduce laolaltă cei mai pasionați iubitori ai enogastronomiei cu un format revoluționar de 3 zile și degustări exclusive. Această ediție promite să ofere o experiență unică pentru toți cei care apreciază arta vinului și produsele gourmet de calitate. Ediția de Toamnă a ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
experimente de vacanta, greek ammouliani
GREEK AMMOULIANI O INSULĂ DE DESCOPERIT  Dacă ZORBA THE GREEK e mult mai la sud, aici, în Thesalia, este/există Ammouliani. E O OAZĂ de autenticitate și o nesperată DOZĂ de Grecie arhaică. Conține, într-o pastilă, istoria Greciei din ultima sută de ani. Grecia cum a fost ea, Grecia izgonită din ...
Read More

Cum să păstrezi o piele sănătoasă și fină chiar și dupa 50 de ani!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

După ce treci de onorabila varsta de 35 de ani, colagenul începe să se reduca cu 1% in fiecare an, adica la 50 de ani, o femeie a pierdut aproape 50% din cantitatea sa de colagen din țesuturile dermice.

Cele mai bune nutricosmetice, avand principalul rol in fiziologia pielii și a țesuturilor dermice, precum și sursele alimentare din care provin, sunt: colagenul, resveratrolul, acidul hialuronic, coenzima Q10, vitamina E, keratina, ceramidele, peptidele, carotenoizii și polifenolii.

Colagenul este printre cele mai frecvente tipuri de proteină intalnite in corpul uman și se afla in cartilagii, ligamente, tendoane, oase și piele. Unele alimente pot creste colagenul:

  • Tonul și somonul contribuie la întărirea membranelor celulare ale țesutului dermic
  • Legumele verzi, precum spanacul ori varza kale, au vitamina C, care stabilizează enzimele vinovate de distrugerea colagenului și protejează împotriva radicalilor liberi care scad nivelul de colagen
  • Legumele roșii – roșiile, ardeii și sfecla roșie – protejează pielea de ultraviolete și cresc nivelul de colagen
  • Proteinele din ouă sunt pline de colagen și ajuta funcția naturală a acestei substanțe. Vegetarienii pot incerca consumul de nuci.
  • Legumele portocalii, precum morcovii sau cartofii dulci, regenerează pielea, datorită vitaminei A pe care o conțin.

Resveratrolul

Protejeaza pielea de razele UV și de îmbătrânirea prematură, resveratrolul reprezinta un compus antimicrobian vegetal, esential pentru sistemul de apărare a plantei. Vița-de-vie, mai ales pielița boabelor de strugure, este cea mai bogata sursa de acest tip, precum si:

  • Dude
  • Alune
  • Struguri negri
  • Coacăze negre
  • Mure
  • Prune

Acidul hialuronic

Hidrateaza pielea si se recomanda pentru aceasta consumul de:

  • Kiwi
  • Lămâi
  • Portocale
  • Ananas
  • Struguri
  • Caise
  • Căpșuni
  • Pepene
  • Avocado
  • Rădăcinoase (pătrunjel, conopidă, morcovi, dovlecel, castraveți, broccoli, spanac, roșii, cartofi, sfeclă de zahăr)
  • Pește și uleiuri de pește (ton, macrou, hering sau somon)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation