Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

corteva agriscience, corteva
Anul 2020 a fost un an problematic pentru multe zone din țară și mulți fermieri au avut de suferit din pricina vremii capricioase și nu au reușit să obțină la cultura porumbului producții la fel de ridicate ca în anii trecuți. Nu este și cazul agricultorilor din județul Suceava, care ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI 2021: O PRIVIRE DE ANSAMBLU Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai să ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum să păstrezi o piele sănătoasă și fină chiar și dupa 50 de ani!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

După ce treci de onorabila varsta de 35 de ani, colagenul începe să se reduca cu 1% in fiecare an, adica la 50 de ani, o femeie a pierdut aproape 50% din cantitatea sa de colagen din țesuturile dermice.

Cele mai bune nutricosmetice, avand principalul rol in fiziologia pielii și a țesuturilor dermice, precum și sursele alimentare din care provin, sunt: colagenul, resveratrolul, acidul hialuronic, coenzima Q10, vitamina E, keratina, ceramidele, peptidele, carotenoizii și polifenolii.

Colagenul este printre cele mai frecvente tipuri de proteină intalnite in corpul uman și se afla in cartilagii, ligamente, tendoane, oase și piele. Unele alimente pot creste colagenul:

  • Tonul și somonul contribuie la întărirea membranelor celulare ale țesutului dermic
  • Legumele verzi, precum spanacul ori varza kale, au vitamina C, care stabilizează enzimele vinovate de distrugerea colagenului și protejează împotriva radicalilor liberi care scad nivelul de colagen
  • Legumele roșii – roșiile, ardeii și sfecla roșie – protejează pielea de ultraviolete și cresc nivelul de colagen
  • Proteinele din ouă sunt pline de colagen și ajuta funcția naturală a acestei substanțe. Vegetarienii pot incerca consumul de nuci.
  • Legumele portocalii, precum morcovii sau cartofii dulci, regenerează pielea, datorită vitaminei A pe care o conțin.

Resveratrolul

Protejeaza pielea de razele UV și de îmbătrânirea prematură, resveratrolul reprezinta un compus antimicrobian vegetal, esential pentru sistemul de apărare a plantei. Vița-de-vie, mai ales pielița boabelor de strugure, este cea mai bogata sursa de acest tip, precum si:

  • Dude
  • Alune
  • Struguri negri
  • Coacăze negre
  • Mure
  • Prune

Acidul hialuronic

Hidrateaza pielea si se recomanda pentru aceasta consumul de:

  • Kiwi
  • Lămâi
  • Portocale
  • Ananas
  • Struguri
  • Caise
  • Căpșuni
  • Pepene
  • Avocado
  • Rădăcinoase (pătrunjel, conopidă, morcovi, dovlecel, castraveți, broccoli, spanac, roșii, cartofi, sfeclă de zahăr)
  • Pește și uleiuri de pește (ton, macrou, hering sau somon)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation