Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Cercetătorii de la NASA au anunțat o nouă descoperire incredibilă cu privire la galaxia noastră: Calea Lactee. O nouă teorie elaborată de cercetători ar putea schimba foarte multe din ceea ce știm despre istoria universului în care trăim. Această teorie presupune că, în urmă cu aproximativ 3,5 milioane de ani, ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
INDAGRA FOOD & CARNEXPO – Târgul internaţional pentru industria alimentară - are loc în perioada 30 octombrie – 3 noiembrie, în Pavilionul B2 al Centrului Expozițional ROMEXPO, fiind cel mai important eveniment dedicat industriei alimentare din România. Manifestarea se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și este organizată de ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
amo, liani, liani + ammos=love
AMO, LIANI Adică LIANI + AMMOS=LOVE! Ammouliani este dragoste la prima vedere. Pentru că n-ai cum să o urăști. Și chiar dacă ai putea-o urî, tot ar fi o disjuncție/di(c)hotomie imposibilă: iubire sau ură, o iubi-ură care, până la urmă, s-ar topi, cu totul, în iubire. Este o insulă bătrână, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum să păstrezi o piele sănătoasă și fină chiar și dupa 50 de ani!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

După ce treci de onorabila varsta de 35 de ani, colagenul începe să se reduca cu 1% in fiecare an, adica la 50 de ani, o femeie a pierdut aproape 50% din cantitatea sa de colagen din țesuturile dermice.

Cele mai bune nutricosmetice, avand principalul rol in fiziologia pielii și a țesuturilor dermice, precum și sursele alimentare din care provin, sunt: colagenul, resveratrolul, acidul hialuronic, coenzima Q10, vitamina E, keratina, ceramidele, peptidele, carotenoizii și polifenolii.

Colagenul este printre cele mai frecvente tipuri de proteină intalnite in corpul uman și se afla in cartilagii, ligamente, tendoane, oase și piele. Unele alimente pot creste colagenul:

  • Tonul și somonul contribuie la întărirea membranelor celulare ale țesutului dermic
  • Legumele verzi, precum spanacul ori varza kale, au vitamina C, care stabilizează enzimele vinovate de distrugerea colagenului și protejează împotriva radicalilor liberi care scad nivelul de colagen
  • Legumele roșii – roșiile, ardeii și sfecla roșie – protejează pielea de ultraviolete și cresc nivelul de colagen
  • Proteinele din ouă sunt pline de colagen și ajuta funcția naturală a acestei substanțe. Vegetarienii pot incerca consumul de nuci.
  • Legumele portocalii, precum morcovii sau cartofii dulci, regenerează pielea, datorită vitaminei A pe care o conțin.

Resveratrolul

Protejeaza pielea de razele UV și de îmbătrânirea prematură, resveratrolul reprezinta un compus antimicrobian vegetal, esential pentru sistemul de apărare a plantei. Vița-de-vie, mai ales pielița boabelor de strugure, este cea mai bogata sursa de acest tip, precum si:

  • Dude
  • Alune
  • Struguri negri
  • Coacăze negre
  • Mure
  • Prune

Acidul hialuronic

Hidrateaza pielea si se recomanda pentru aceasta consumul de:

  • Kiwi
  • Lămâi
  • Portocale
  • Ananas
  • Struguri
  • Caise
  • Căpșuni
  • Pepene
  • Avocado
  • Rădăcinoase (pătrunjel, conopidă, morcovi, dovlecel, castraveți, broccoli, spanac, roșii, cartofi, sfeclă de zahăr)
  • Pește și uleiuri de pește (ton, macrou, hering sau somon)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation