Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Judas Priest revin la Bucuresti pe 21 iulie 2020 la Arenele Romane in cadrul turneului aniversar 50 Heavy Metal Years! Judas Priest este cu siguranta una dintre legendele scenei metal internationale. Cu peste 40 de ani de activitate, cu un Grammy castigat pentru 'Best Metal Performance' si cu ultimul material, 'Redeemer of ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
dor, dealu dorului, maestoso, ma non troppo, doru husarciuc
MAESTOSO, MA NON TROPPO! :) Doru Husarciuc recidivează :) Începem cu MAESTOSO, la Crama Dealul Dorului, în mod firesc, pentru că e un nou început. Și, ca un etern început, firește, și un nou vârf-de-lance. Și fiindcă tot ce e bun este/reprezintă, de fapt, un nou început. He-hei, este vorba ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Cum să faci bere brună

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!
In ultimul articol am publicat prima reteta de bere de facut in casa (CLICK AICI PT A VEDEA), dar am si reamintit ca, cu doua zile in urma, terminasem ultimul articol al nostru despre elementele esentiale de facere a berii. In alte cuvinte, cum fir-ar ea se face berea? Adica gustul, aroma, culoarea si toate cele (CLICK AICI PT A VEDEA). 
Fara alte introduceri, haideti sa vedem reteta!
Cea de-a doua reteta pentru bere de berari amatori! 🙂
De data asta, haideti sa vedem cum face o bere bruna de calitate!
In prima parte, trebuie sa luati un recipient (la fel ca in articolul trecut, de altfel, prima parte este si asemanatoare), in care turnati 10 l de apa fiarta, apoi adaugam urmatoarele: 50 de gr. hamei, 150 gr. de orz prăjit, 500 gr. zahăr. Toate acestea se lasa la fiert la foc nu mare aprx. 55 de minute. Dupa ce ati fiert bine, se pune sa se raceasca in jur de 4 ore.
In a doua parte, mai punem si urmatoarele: 40 de gr. de drojdie de bere, 300 de zahăr ars şi topit în lichid de bere; in final, toate se lasa la indeamana naturii, adica fermentarii vreau sa spun, in jur de 5 zile (plus, minus). Dupa ce ati vazut ca a fermentat bine (atentie, verificati, caci ar putea fi si doar 4 zile), se ia lichidul si se pune in recipiente. Atentie sa nu se tulbure. Luati o pilnie cu doua straturi de tifon si incepeti sa strecurati. Dupa ce ati termina si aceasta operatie, bagati niste dopuri sau capsule si se lasa intr-un loc racaros, pentru a se raci.
Dupa care, voila! Gata berea. Incepeti sa beti, pentru ca cea de casa nu tine mai mult de o saptamana.
De asemenea, va puteti si dezvolta, exista foarte multe firme care ofera produse pentru fabricarea berii in casa, cu preturi incepand de la 3 milioane de lei vechi. In acelasi timp, orzul trebuie prajit pana capata culoarea maro cam la mijlocul intre închis şi deschis.
Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation