Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Plăți ONLINE @USAMVB  Poți plăti în siguranță toate taxele de studii necesare Chiar dacă suntem departe, putem să rămânem aproape cu ajutorul tehnologiei. Acesta este refrenul/headline-ul/slagărul/leitmotivul/egida sub care se desfășoară campania de înștiințare a studenților că  au, totuși, la îndemână, un mijloc modern/virtual de plată a taxelor pentru studii. Ce ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
turism-grecia, ammouliani-muntele athos, sunrise hotel
AMMOULIANI: TO PAREAKI TOU PINEZA O țară vremelnică și obișnuită. Dar obișnuită cu cântările😊 Cele mai grozave momente în insula Ammouliani le-am trăit în cârciuma TO PAREAKI TOU PINEZA. Bine, unii îi spun mai frumos, o dezmiardă cu apelativul restaurant. Ce este? De fapt, este o cafenea.  În care, din ...
Read More

Cum apar bolile digestive și cum le evităm

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Problemele digestive apar atunci cand nu combinam cum trebuie alimentele intre ele, iar, prin urmare, ele nu vor fi digerate “regulamentar”, intrand, astfel, in putrefactie, in intestine.  Asta inseamna ca iti cresti singur sansele de risc, din cauza substantelor toxice din corp, care pot produce bacterii și paraziți. Deci, totul e o problema de alimentatie.

Sa nu uitam ca un aspect important in aceasta zona e si cum facem mancarea, de pilda, legumele crude, pe care noi le fierbem de cele mai multe ori, iar, astfel, distrugem multe din substantele lor nutritive. Ca regula, in momentul in care alimentele sînt facute la temperaturi care depasesc 48 de grade Celsius, pe o perioada mai mare sau mai mica de 20 de minute, enzimele vor fi omorate integral, ne spune dr Gillian McKeith în cartea sa, “Hrană vie pentru sănătate”.

O idee foarte buna ar fi sa prepari borş de fasole si la final sa adaugi legumele crude. Hrișca poate fi lasata mai intai la înmuiat 5-6 ore, sarind etapa fierberii si urmata de pasare, respectiv condimentare.

Salata de sfeclă crudă este o alta optiune.

Totodata, broccoli, conopida, varza, toate pot fi macnate crude.  Nu numai ele, dar si spanacul, dovleceii inclusiv ciupercile.

In general nu va aruncati sa consumati ceva ce nu este natural. De aceea, ce este rafinat sau contine aditivi trebuie eliminat din dieta.

Mesele simple sunt raspunsul la intrebarea noastra, ele ajuta corpul sa digere mai usor si mai sanatos alimentele.

Ni se recomanda in general sa aduagam si uleiul, untul, smântâna.

In general, nu consumati prăjelile, iar la salate va puteti obisnui sa adaugati seminţe – de floarea soarelui, susan, alune, fistic, dar şi nuci. Daca ele sunt macinate si nu se exagereaza consumarea lor (altfel va puteti ingrasa cu o viteza uluitoare), atunci sunt foarte sanatoase pentru corp.

Nutritionistii spun ca este foarte rau sa combinam carne, şi ouă, şi brânză, toate intre ele la aceeasi masa. Mai pe scurt, evitati bombele calorice.

Se pot manca una cu alta la masa leguminoasele (fasole, soia, năut, mazăre, linte) cu amidonoasele (făină, pâine, orez, paste făinoase, cartofi, porumb), deoarece valoarea biologică a proteinelor creşte.

Ca sa nu mai vorbim de combinatia orez cu pește ori cartofii cu carne, deoarece sunt foarte greu de digerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation