Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Corteva Agriscience, Dadelos Agrosolutions, Comercializarea Globala, Biostimulatorilor
Într-un an dificil, cu secetă pedologică severă, producțiile de floarea-soarelui la nivel național nu au fost cele scontate de fermieri la începutul campaniei de semănat. Cu toate acestea, compania Corteva Agriscience, prin hibrizii Pioneer®, a contribuit la ridicarea productivității pe hectar și a lansat campania Fermieri campioni la floarea-soarelui. Acest ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
la sud de europa, malta, insula de miere
Malta: INSULA DE MIERE Malta. O INSULĂ DE MIERE. Ia, hai, faceți un efort și imaginați-vă: CUM ar arăta o INSULĂ DE MIERE? Nu. Nu (ca) un BORCAN. Nu o chesea. Ci un ARHIPELAG. Malta. Cinci insule. Sau, măcar, o insulă. Meliferăm Că de aia se și cheamă MELITHA. O ...
Read More

Cum apar bolile digestive și cum le evităm

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Problemele digestive apar atunci cand nu combinam cum trebuie alimentele intre ele, iar, prin urmare, ele nu vor fi digerate “regulamentar”, intrand, astfel, in putrefactie, in intestine.  Asta inseamna ca iti cresti singur sansele de risc, din cauza substantelor toxice din corp, care pot produce bacterii și paraziți. Deci, totul e o problema de alimentatie.

Sa nu uitam ca un aspect important in aceasta zona e si cum facem mancarea, de pilda, legumele crude, pe care noi le fierbem de cele mai multe ori, iar, astfel, distrugem multe din substantele lor nutritive. Ca regula, in momentul in care alimentele sînt facute la temperaturi care depasesc 48 de grade Celsius, pe o perioada mai mare sau mai mica de 20 de minute, enzimele vor fi omorate integral, ne spune dr Gillian McKeith în cartea sa, “Hrană vie pentru sănătate”.

O idee foarte buna ar fi sa prepari borş de fasole si la final sa adaugi legumele crude. Hrișca poate fi lasata mai intai la înmuiat 5-6 ore, sarind etapa fierberii si urmata de pasare, respectiv condimentare.

Salata de sfeclă crudă este o alta optiune.

Totodata, broccoli, conopida, varza, toate pot fi macnate crude.  Nu numai ele, dar si spanacul, dovleceii inclusiv ciupercile.

In general nu va aruncati sa consumati ceva ce nu este natural. De aceea, ce este rafinat sau contine aditivi trebuie eliminat din dieta.

Mesele simple sunt raspunsul la intrebarea noastra, ele ajuta corpul sa digere mai usor si mai sanatos alimentele.

Ni se recomanda in general sa aduagam si uleiul, untul, smântâna.

In general, nu consumati prăjelile, iar la salate va puteti obisnui sa adaugati seminţe – de floarea soarelui, susan, alune, fistic, dar şi nuci. Daca ele sunt macinate si nu se exagereaza consumarea lor (altfel va puteti ingrasa cu o viteza uluitoare), atunci sunt foarte sanatoase pentru corp.

Nutritionistii spun ca este foarte rau sa combinam carne, şi ouă, şi brânză, toate intre ele la aceeasi masa. Mai pe scurt, evitati bombele calorice.

Se pot manca una cu alta la masa leguminoasele (fasole, soia, năut, mazăre, linte) cu amidonoasele (făină, pâine, orez, paste făinoase, cartofi, porumb), deoarece valoarea biologică a proteinelor creşte.

Ca sa nu mai vorbim de combinatia orez cu pește ori cartofii cu carne, deoarece sunt foarte greu de digerat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation