Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Cea de-a XVI-a ediție a Salonului Internațional de Vinuri VINVEST s-a încheiat la Timișoara duminică, 21 aprilie, iar pe perioada celor trei zile de Salon producătorii de vin au oferit spre degustare peste 250 de sortimente, provenind din România, Serbia, Grecia sau Italia. Soiurilor românești și internaționale deja consacrate li ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Crâmpoșia din Drăgășani, un “templu măreţ şi unic al ţării”

8279_1032676016788728_6441138390299873533_n

Casa Isarescu, un loc pasit de Mircea cel Batran si Mihai Viteazu

“Cine trece pe lângă apa Oltului, în sus de Drăgăşani, să se descopere cu evlavie în faţa acestui templu măreţ şi unic al ţării… […] Vinul de Drăgăşani este un excelent vin de masă, cel mai bun din România – culoarea galben-auriu, un pronunţat gust de fruct, un buchet foarte personal.” – I.C. Teodorescu (1943) ctitorul viticulturii moderne româneşti.

S-a incercat mult timp recunoaşterea internaţională a vinurilor albe şi roşii de Drăgăşani prin participarea la expoziţiile internaţionale de la Paris (1867, 1889, 1900), apoi Milano (1908 şi 1911). Ctitorul viticulturii moderne românești, I.C. Teodorescu, scria în anul 1943: Vinul de Drăgăşani este un excelent vin de masă, cel mai bun din România – culoare galben-auriu, un pronunţat gust de fruct, un buchet foarte personal.

Tulburel reprezinta un vin specific de cursă lungă, rezultat al soiurilor locale de struguri, care se spune că au reusit sa supravietuiasca mult timp in aceasta regiune – Crâmpoşia, Braghina, Gordanul, Tămâioasa. Crâmpoşia ofera tărie, Braghina spumă, Gordanul umple butea si Tămâioasa aroma – reteta de pe vremuri a tulburelului de Drăgăşani.

De asemenea, din cauza atacului de filoxera de la sfarsitul secolului al XIX-lea, cramposia din Drăgăşani (precum multe altele) a fost aproape distrusa. Refacerea ei a fost realizata urmand modelul francez, prin familii bogate care aveau proprietăţi în zonă (Brătianu, Ştirbei).

Ca urmare, alături de soiurile locale, au mai fost descoperite diverse soiuri din zona Bordeaux – Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon.

 

REDACTIA RABBIT MEDIA

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN