Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

legia arendei
Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură federativă afiliată la Confederația Europeană a Producătorilor de Porumb din Europa (CEPM), este un activ și constant partener de dialog civil al autorităților de la București și Bruxelles, militând, în numele membrilor săi, fermieri de cultură mare și unități care ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Crâmpoșia din Drăgășani, un “templu măreţ şi unic al ţării”

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

8279_1032676016788728_6441138390299873533_n

Casa Isarescu, un loc pasit de Mircea cel Batran si Mihai Viteazu

“Cine trece pe lângă apa Oltului, în sus de Drăgăşani, să se descopere cu evlavie în faţa acestui templu măreţ şi unic al ţării… […] Vinul de Drăgăşani este un excelent vin de masă, cel mai bun din România – culoarea galben-auriu, un pronunţat gust de fruct, un buchet foarte personal.” – I.C. Teodorescu (1943) ctitorul viticulturii moderne româneşti.

S-a incercat mult timp recunoaşterea internaţională a vinurilor albe şi roşii de Drăgăşani prin participarea la expoziţiile internaţionale de la Paris (1867, 1889, 1900), apoi Milano (1908 şi 1911). Ctitorul viticulturii moderne românești, I.C. Teodorescu, scria în anul 1943: Vinul de Drăgăşani este un excelent vin de masă, cel mai bun din România – culoare galben-auriu, un pronunţat gust de fruct, un buchet foarte personal.

Tulburel reprezinta un vin specific de cursă lungă, rezultat al soiurilor locale de struguri, care se spune că au reusit sa supravietuiasca mult timp in aceasta regiune – Crâmpoşia, Braghina, Gordanul, Tămâioasa. Crâmpoşia ofera tărie, Braghina spumă, Gordanul umple butea si Tămâioasa aroma – reteta de pe vremuri a tulburelului de Drăgăşani.

De asemenea, din cauza atacului de filoxera de la sfarsitul secolului al XIX-lea, cramposia din Drăgăşani (precum multe altele) a fost aproape distrusa. Refacerea ei a fost realizata urmand modelul francez, prin familii bogate care aveau proprietăţi în zonă (Brătianu, Ştirbei).

Ca urmare, alături de soiurile locale, au mai fost descoperite diverse soiuri din zona Bordeaux – Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon.

 

REDACTIA RABBIT MEDIA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation