Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pentru ca sarabatorile pascale sunt in apropiere, ne-am gandit sa scriem un articol in care sa va atentioanm cu privire la posibilele alimente pe care le puteti consuma si cele pe care nu, avand in vedere si dezlegarile la anumite alimente, anuntate de Biserica Romana. Unele dintre aceste alimente de ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
universitatea de științe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamv bucurești
Cu o tradiție de 167 de ani în învățământul agronomic, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București (USAMV București) a reușit să devină de-a lungul timpului un pol de excelență al învățământului agronomic și cercetării științifice în domeniu, orientat spre dezvoltarea profesională a indivizilor, interedisciplinaritate și internaționalizare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
crama dealu bujorului, dealu bujorului
CRAMA DEALU BUJORULUI: PAEONIA ROMANICA Un prilej excelent de AGROTURISM este vinul cel bun, cel autentic Pentru cei care nu știu ce înseamnă PAEONIA ROMANICA, ei bine: este vorba despre o denumire științifică. În latinește. Și încă un pont, decisiv, în ghicire. Este vorba despre o floare. Și, de ziua acestei ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

COTNARI. DE LA COT NI SE TRAGE COTNARI. DE SE MĂSURĂ CU COTUL

COTNARI. DE LA COT NI SE TRAGE

COTNARI. DE SE MĂSURĂ CU COTUL

 

Cotnari. 02.25h, ora aleasă. din după-amiaza duminicii de 4 octombrie, 2015. Vinul cel bun vine cu avionul, apoi cu parașuta, cu un mesager, archangelos, căci vine de la Dumnezeu. Și aterizează la punct fix. Este ceea ce așteaptă cei câteva mii de oameni adunați pe Dealul Cătălina.


DSCF0624

Cătălin Grecu transpiră, rumen la față. Trudește cu organizarea. Toți sunt îmbrăcați în bunzi de sărbătoare. Portul popular alternează cu costumul.

PROTOCOL ZERO. ÎN COSTUME POPULARE

Sunt la haine festive. Și Costantin Deleanu, și Ioan Matei. Și Răzvan Serghiuță, și invitații lor. Și mulți alții, pierduți în mulțime. Ei sunt, astăzi, în postura de gazde.

Portul popular înseamnă protocol zero. Nu poți fi mai bine îmbrăcat în fața Domnului decât în portul poporului tău.

Bag sama că, de la o vreme, toată lumea a început a purta portul din bătrâni, tradițional.

Privesc lumea din fața mea. ASTA E CEL MAI IMPORTANT. Imensul fluviu uman, care se revarsă. Ei sunt cei mai importanți, pentru că, datorită lor, S.C. COTNARI S.A. a organizat întâmplarea. Câți oameni poate să strângă vinul! Și nu oricare, ci vinul de COTNARI.

Pentru această mare de oameni, vin aici ZDOB ȘI ZDUB și concertează. Pentru această mare de oameni, vine Aurel Moldoveanu. Și Maria Ciobanu, și o sumedeni de soliști de muzică populară, de primă mână, din toată țara.

E semn că aici vinul de Cotnari strânge oamenii și dezleagă limbile. E un porumbel asemeni Duhului Sfânt, face oamenii să vorbească în limbi, ca de Rusalii.

Mihail Gălățanu

DSCF0620

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN