Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pate-ul de hrișcă este foarte apropiat în privința aspectului de hummus. Acesta poate fi consumat pe lipii, pâine, chipsuri șamd. Este adorat de mulți cunoscători, având proprietăți detoxifiante, laxative, dar menține în valori normale și nivelul glicemic, colesterolul. Ca valori nutriționale, în compunerea sa regăsim o tonă de fier, seleniu, ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
dor, dealu dorului, maestoso, ma non troppo, doru husarciuc
MAESTOSO, MA NON TROPPO! :) Doru Husarciuc recidivează :) Începem cu MAESTOSO, la Crama Dealul Dorului, în mod firesc, pentru că e un nou început. Și, ca un etern început, firește, și un nou vârf-de-lance. Și fiindcă tot ce e bun este/reprezintă, de fapt, un nou început. He-hei, este vorba ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Consumul ficatului de origine animală ascunde beneficii mari pentru corpul nostru

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Foarte multe persoana detesta ficatul, desi de multe ori motivele sunt banale, din cauza gustului sau mirosului extrem de neplacut. Totusi, sunt si metode prin care puteti condimenta sau adauga anumite alimente care-i imbunatatesc gustul.

În regiuni din Franța, Germania și Italia este unul dintre alimentele cele mai folosite in preparate. De cele mai multe ori el se afla in topul dietelor, mai ales in cea ketogenică, in care este esentiala. In primul rand ca este foarte recomandat de catre nutritionisti si de iubitorii de sala/fitness.

Principalele beneficii:

  • are foarte multe proteine,in jur de 26 grame proteine la 100 grame de ficat de pui. 29 grame de proteine la 100 de grame de ficat de vită. Ficatul are absolut orice vitamina B, mai ales B12, ea fiind foarte importanta pentru functionarea fiecărei celule din organism – ea se dobandeste numai pe cale naturala, prin alimentele animale.
  • Nivelul sus-mentionatei vitamine este de 10 ori mai mare fata de orice alt aliment, fiind o sursă semnificativa de acid folic, totodata foarte importanta si pentru procesele celulare semnificative, in special la femeile însărcinate este benefica
  • La fel de bogata este si in vitamina A, mai mult decat orice alt aliment, benefica mai ales sănătății oculare, precum si pielii, dinților, oaselor, sistemului imunitar sau funcțiilor celulare. Cu toate acestea, un nivel exagerat de vitamina A poate face si rau organismului, deci aveti grija, sa nu cumva sa va indragostiti (din intamplare) de ficat!
  • are foarte multe minerale esentiale, pentru o funcționare cat mai corecta a corpului, mai ales bogata in fier, seleniu, crom, fosfor și cupru.

Nu numai ficatul dar si alte organe erau la mare apreciere de inuiții din nordul Canadei și samii din nordul Scandinaviei.

Sa nu uitam ca animalele carnivore sar prima data la organele ierbivorilor, pentru a le ucide.

Pentru a-l face mai gustos puteti sa-l combinati cu mai multe legume, dar si verdeață, introduceti sucul a jumătate de lămâie și condimentați-l cum trebuie cu sare și piper. Daca mancati cel putin o data pe saptamana ficat atunci sunteti salvat de cateva boli!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation