Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

jacobs creek, shiraz, chardonnay, lillet
SHIRAZ Dacă, în episoade trecute, am vorbit de un vin/soi alb, CHARDONNAY, ei bine, acum aducem vorba despre o variantă, tot de la JACOBS CREEK, pe roșu. E vorba despre un vestit vin, care este vechi de zile – probabil din antichitate – SHIRAZ,  de data aceasta australian, desigur, pe ...
Citește mai mult
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
cazare in ammouliani, cazare ammouliani
CUM sunt cazările în insula Ammouliani, aproape de locul sfânt al Muntelui Athos? Minunate, la fel ca în toată Grecia. Vă prezentăm, acum, câteva, care să le țineți minte pentru sezonul care apropie cu o viteză uimitoare spre vertiginoasă. STUDIOURILE PHILIPS Cazare beneficiind de acreditare EOT). Proprietara are trei fete, ...
Read More

Chipsurile și utilizarea lor

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

DOZAREA CHIPSURILOR
Aparent, este greu de găsit o definiție unanim agreată a chipsurilor. Ne grăbim și să adăugăm: asta, poate, numai aparent…Am putea spune, cu o expresie sugestivă, că o posibilă definiție metaforică, plină de plasticitate, dar fiind, totdată, exactă, ar putea spuna în felul următor: că chipsurile pentru vin reprezintă adevărata democratizare a baricului.
Chipsurile, în mod paradoxal, reprezintă inversarea procesului natural – și vechi aproape de când lumea – de învechire în baric.
Numai că, dacă învechirea în baric presupune punea vinului în butoiul de stejar, de data aceasta este ca și cum butoiul de stejar ar fi fost pus în vin, presărat și mărunțit, dar cu efecte oarecum similare.
Numai că avantajele ar fi că procesul suferă un efect de accelerare – și chiar de intensificare.

DOZAREA-CHIPSURILOR-1

CHIPSURILE sunt un produs, care de regulă, poate fi disponibil și sub forma de așchii sau pudra.
Unii recomandă utilizarea chipsurilor numai pentru procesul de maturare, în timp ce așchiile și pudra pot fi aplicate atât în timpul procesului (amplu) de vinificare – cât și, deopotrivă, în timpul etapei de maturare.

Caracteristici ale procesului de dozare
În general, dozarea este ușoară și viteza de chipsare este prezentă și vizibilă în timp scurt. Am putea afirma chiar că este notabilă în doar câteva săptămâni, ceea ce nu se dovedește un răstimp foarte îndelungat.
Ar părea poate inutil să spunem că dozarea determină gustul.
Dozarea – de dorit adecvată – determină, în mod fundamental, și culoarea.

Rolul însemnat al taninilor
Taninii produsului se adaugă schemei taninice de ansamblu a vinurilor.
Ei, taninii îmbunătățesc structura și complexitatea, în timp ce eliberarea polizaharidelor creează o senzație plăcută de dulceață.
Am putea spune că taninii sunt inima vinurilor.
Chipsurile introduse în diverse licori influențează și culoarea băuturilor. În special în distilate ele grăbesc/accelerează închiderea culorii, funcție de timpul în care stau în recipientul propriu-zis. Dar, despre distilate, vom mai vorbi în ediția următoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation