Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

parfum de lillet, lillet, Lillet Blanc
Lillet Blanc este un aperitiv pe bază de vin ce a luat naștere în Podensac, un orășel la sud de Bordeaux, din centrul regiunii Grave. Armonios, elegant și versatil. Luminos – și capabil să te satisfacă de la prima întâlnire: iată care sunt atributele cheie ale acestui aperitiv fin. Lillet Blanc este fabricat ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
vacanțe, ammouliani, insula măgarilor
AMMOULIANI, DOI-ZERO. INSULA MĂGARILOR INSULA MĂGARILOR Când am ajuns acolo, ne-am relaxat. Trai, neneacă... Pe vătrai. Am poposit pe o insuliță mică, pustie. Unde poți să uiți totul. Uiți și de ce te-ai născut... Dar, oare, ne-am născut? Sunt în dubii... Mai întâi, însă, de a ajunge în Drenia, a ...
Read More

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți înființezi o cultură de căpșuni

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Hai sa incepem mai intai cu intrebarea “ce este capsunul”: numita si Fragaria viridis, ea e o planta cu fructe tonice cu un continut mare de săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri, flavonoide, uleiuri volatile, tanin și polifenoli cu rol antioxidant. Printre care cateva sunt cunoscute pentru trasaturile ei terapeutice, anume ca ajuta la sporirea imunitatatii naturale și abilitatile ei hepatice, echilibreaza tensiunea, reda corpului mineralele necesare, ca multe altele au si o calitate detoxifianta samd.

De asemenea e se incadreaza in plantele semioerboase, perene si care pe masura ce se dezvolta, incep sa arate intocmai ca o tufe scurte de vreo 35 de cm, iar de aceea ramurele lor sunt alcatuite in mare parte din fibre si sunt destul de groase si pot avea culori care variaza de kla cea roz-galbuie, la cea neagra. Sistemul radicular creste si pana la o adancime de 20 cm, dar daca are si un pamant potrivit, atunci ea poate ajunge la dublul acestui numar. De asemenea, frunzele lor sunt trifoliate si lungi, dintate, lucioase si prezinta stipele schimbatoare in privinta dimensiunii. Ele produc fruncte achene care arata intocmai ca o inima (chiar si culoarea).

Daca va ganditi sa le cultivati atunci trebuie sa stiti ca ele prefera solurile mijlocii, lutoase, luto-nisipoase si permeabile si care pot sa absoarba foarte multa apa, cu reacție mai putin acida sau deloc si care sa nu ajute la crearea uncilor râurilor, cernoziomurilor samd. In sfarsit, el trebuie sa nu aiba denivelări, roditor, moale, umed, fara buruieni sau alte “reminscente” dintr-o alta cultura și trebuie de altfel sa aveti si o tehnologie bine pusa la punct pentru irigare. In prima faza trebuie sa fertilizezi cu 40-60 t/ha gunoi de grajd, 200 kg/ha superfosfat și 200 kg/ha sare potasică. Daca vezi ca pamantul nu e curat si are viermi sârmă și larva cărăbușului, atunci in mod neaparat trebuie sa-i elimini. A doua faza: ararea a 28-30 cm, se faramiteaza solul cu freza si se pune sistemul de irigatie prin picurare, iar la culturile mulcite se face cu folie neagră, iar la cea clasica cu aspersiunea. Tot aici trebuie sa specificam ca la plantare se utilizeaza tehnologii cat mai noi și material săditor refrigerat în cultura multianuală (vreo 3-5 ani pentru ca ma itarziu nu mai este profitabil sa mai fie utilizata).

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2017/02/06/dulceata-de-trandafiri/

http://agricult.ro/2017/02/04/idei-de-afaceri-cultura-sofranului/

http://agricult.ro/2017/02/03/idei-de-afaceri-cat-de-profitabila-e-cultura-de-morcovi/

http://agricult.ro/2017/02/03/recomandare-pentru-fermieri-seminte-tomate-alamina-f1/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation