Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

licori, lichior, laraha sau portocala curaçao, coloniștii spanioli
Din laraha: CURACAO, BĂUTURĂ CU AROMĂ DE INSULE :) Cu un BONUS: O LEGENDĂ A COLONIȘTILOR SPANIOLI  Un lichid albastru/sau albăstrui, cel mai ades, care se poate confunda ușor – doar pentru nenițiați ! – cu spirtul, dar nu e, nu e deloc spirt, consistența lui fiind diferită, el fiind, la ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
ammouliani, o insula cat grecia, salonic
În primul rând, Ammouliani poate fi numele unei mari iubiri. Ammouliani, insula, este cunoscută și sub numele de Amoliani, și este o insulă situată în unitatea regională Halkidiki, Grecia, la 120 km de Salonic. Din punct de vedere administrativ, face parte din unitatea municipală Stagira-Akanthos. Până aici, sentințe seci, propoziții ...
Read More

Ce trebuie să știi dacă vrei să-ți înființezi o cultură de căpșuni

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Hai sa incepem mai intai cu intrebarea “ce este capsunul”: numita si Fragaria viridis, ea e o planta cu fructe tonice cu un continut mare de săruri de potasiu, fosfor, calciu, magneziu, fier, sodiu, vitamine (C, B1, B2, E), acid salicilic, acid elagic, acid pantotenic, proteine, zaharuri, flavonoide, uleiuri volatile, tanin și polifenoli cu rol antioxidant. Printre care cateva sunt cunoscute pentru trasaturile ei terapeutice, anume ca ajuta la sporirea imunitatatii naturale și abilitatile ei hepatice, echilibreaza tensiunea, reda corpului mineralele necesare, ca multe altele au si o calitate detoxifianta samd.

De asemenea e se incadreaza in plantele semioerboase, perene si care pe masura ce se dezvolta, incep sa arate intocmai ca o tufe scurte de vreo 35 de cm, iar de aceea ramurele lor sunt alcatuite in mare parte din fibre si sunt destul de groase si pot avea culori care variaza de kla cea roz-galbuie, la cea neagra. Sistemul radicular creste si pana la o adancime de 20 cm, dar daca are si un pamant potrivit, atunci ea poate ajunge la dublul acestui numar. De asemenea, frunzele lor sunt trifoliate si lungi, dintate, lucioase si prezinta stipele schimbatoare in privinta dimensiunii. Ele produc fruncte achene care arata intocmai ca o inima (chiar si culoarea).

Daca va ganditi sa le cultivati atunci trebuie sa stiti ca ele prefera solurile mijlocii, lutoase, luto-nisipoase si permeabile si care pot sa absoarba foarte multa apa, cu reacție mai putin acida sau deloc si care sa nu ajute la crearea uncilor râurilor, cernoziomurilor samd. In sfarsit, el trebuie sa nu aiba denivelări, roditor, moale, umed, fara buruieni sau alte “reminscente” dintr-o alta cultura și trebuie de altfel sa aveti si o tehnologie bine pusa la punct pentru irigare. In prima faza trebuie sa fertilizezi cu 40-60 t/ha gunoi de grajd, 200 kg/ha superfosfat și 200 kg/ha sare potasică. Daca vezi ca pamantul nu e curat si are viermi sârmă și larva cărăbușului, atunci in mod neaparat trebuie sa-i elimini. A doua faza: ararea a 28-30 cm, se faramiteaza solul cu freza si se pune sistemul de irigatie prin picurare, iar la culturile mulcite se face cu folie neagră, iar la cea clasica cu aspersiunea. Tot aici trebuie sa specificam ca la plantare se utilizeaza tehnologii cat mai noi și material săditor refrigerat în cultura multianuală (vreo 3-5 ani pentru ca ma itarziu nu mai este profitabil sa mai fie utilizata).

Alte articole pe aceeasi tema:

http://agricult.ro/2017/02/06/dulceata-de-trandafiri/

http://agricult.ro/2017/02/04/idei-de-afaceri-cultura-sofranului/

http://agricult.ro/2017/02/03/idei-de-afaceri-cat-de-profitabila-e-cultura-de-morcovi/

http://agricult.ro/2017/02/03/recomandare-pentru-fermieri-seminte-tomate-alamina-f1/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation