Au fost intreprinse mai multe studii prin care s-a aratat care este exact legatura dintre ceea ce mananci in general si cancerul. Ce alimente reduc sau cresc sansa de aparitie a cancerului? De altfel, daca sunteti iubitori de sport sau de sanatate, in general, atunci trebuie sa citit acest articol, in felul asta va veti putea face o lista cu ce trebuie sa includeti sau nu in dieta. Astfel, am reusit si noi sa intocmim un top al acestora, cele mai importante dintre ele de mentionat fiind:
Alcoolul
Cercetatorii au descoperit ca alcoolul creste riscul de a face cancer, mai ales in privinta cancerului la gura, al larigelui, cancerul de esofag, de ficat, de sân, de colon şi rect. Daca consumati mai des alcool, atunci este recomandat sa scadeti la 2 pahare pe zi, in privinta dietei dumneavoastra, mai ales in cazul barbatilor, iar la un singur pahar pentru femei. De asemenea, daca mai si fumati pe deasupra, atunci ar trebui sa incepeti sa va puneti intrebari in privinta acestui lucrum pentru creste cu mult riscul, in special al cancerului la san pentru femei, de aceea cel mai bine ar fi sa renunte direct la consum acestea (insa doar daca sunteti mai sensibila la aparitia unei astfel de boli, altfel puteti continua la 1 pahar pe zi).
Vinul este principalul lupator
Vinul este poate unul dintre cele mai recomandate pentru a combate riscul aparitiei de cancer, iar pe categorii, barbatii care au varsta mai mare de 50 de ani, iar femeile cu mai mult de 60 de ani este in general recomandat sa bea vin, pentru ca bautura are un avantaj foarte mare in privinta lor, intrucat datorita beneficiilor sistemului cardiovascular ele ajung sa depăşeasca riscul de a dezvolta cancer.
Antioxidanţi
In privinta antioxidantilor, e bine de stiut ca organismul nostru se foloseste de anumite tipuri de compusi chimici (preexistenti, ori luate din mancare, adica antioxidantii) ca sa-si protejeze tesuturile si celulele de ravagiile lasate in urma oxidantilor, care reprezinta un proces natural ca urmare a metabolismului nostru. Distrugerea aceea este principala problema, pentru ca ea creste posibilitatea aparitiei de cancer, iar, tot de aceea, unii oxidanti sunt considerati de oamenii de stiiinta ca avand rol protector: vitamina C, vitamina E, carotenoizi, vitamina A şi beta-caroten, fitochimicale (niste substanţe chimice obtinute din plante). Acuma vine si solutia: cercetatorii, in urma unor studii repetate, au concluzionat ca oamenii care mananca mai des si intr-o cantitate mai mare, legume si fructe (care sunt pline de antioxidanti) combat mult mai eficient riscul aparitiei de cancer. Chestia e ca, nu e deajuns doar ca sa existe doar antioxidanti in acest alimente, trebuie sa fie in acelasi timp si alte tipuri de substanţe. In realitate, acele suplimente alimentare pe care mai toata lumea astazi le recomanda, nu sunt deloc eficiente, ele nu contribuie cu nimic la cresterea/diminuarea riscului de a face cancer; ba dimpotriva, cercetatorii spun ca ea creste riscul proporţional cu cantitatea de suplimente luate. In fine, se recomanda antioxidanţii luate din alimente proaspete şi nu din suplimente alimentare.
Cafeaua
Cafeaua nu are niciun efect asupra riscului de a face cancer, au concluzionat mai toate studiile intreprinse de oamenii de stiinta, ele nici macar nu influenteaza. Insa, totusi acestia ar putea exista o legatura intre cafea si cancerul de pancreas, desi mare parte din studiile de astazi realizate neaga cu vehementa acesteal; deocamdata nu exista studii concrete care sa confirme asta. Oricum, puteti bea cafea linistiti, asta e sigur. Are foarte multe beneficii asupra organismului, cel putin deocamdata.
Zahăr
Deocamdata si zaharul nu duce, in general, la aparitia de cancer, ci conform studiilor de pana acuma, ele arata ca acesta creste aportul caloric. Cu toate acestea, trebuie sa mentionam ca duce la aparitia obezitatii, lucru care ar putea duce la aparitia cancerului. Nici tipul de zahar nu conteaza, cum ar fi cel alb, brun, ori miere, ele au aceleasi efecte. Reducand ingestia de prăjituri, bomboane, fursecuri şi cereale dulci, la fel ca băuturile dulci ea scade numărul de calorii.
Alte articole pe aceeasi tema:
http://www.drinkfood.ro/2017/04/07/dormitul-dezbracat-mai-benefic-ca-somnul-imbracat/
http://www.drinkfood.ro/2017/03/29/cum-bem-ceaiul-de-lavanda/
Recent Comments