Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

Dealul Dorului, crama
Da, cu dor te lasă – și cu JIND. Cu DOR de EL – și cu JIND asameni. După o sticlă ar mai merge o sticlă. Iar după un pahar, ar merge un alt pahar. Un al doilea – sau un alt treilea. Te lasă și cu ALEAN. Privind, gânditor, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

Ce metodă incredibil de simplă te-ar putea scăpa de Alzheimer

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Daca mergi in fiecare zi cam 8.900 de paşi aceasta practica ar contribui la evitarea declinului cognitiv şi a pierderii ţesutului cerebral cauzate de boala Alzheimer, conform unui studiu recent preluat in urma cu cateva zile de Press Association.

Analiza incearca sa dovedeasca ca scaderea factorilor de risc vascular precum fumatul, nivelul ridicat de colesterol şi obezitatea ar putea contribui la scaderea riscului de a dezvolta Alzheimer sau de a reduce avansarea ei.

Publicat în JAMA Neurology, studiul incearca sa dovedeasca ca anumite metode mai putin folosite, cum ar fi activitatea fizică sau factorii de risc vascular, ar putea ajuta la evitarea/incetinirea dezvoltarii acestei maladii.

„Efectele benefice au fost constatate chiar la niveluri modeste de activitate fizică, dar cele mai semnificative au fost remarcate la aproximativ 8.900 de paşi, ceva mai puţin decât cei 10.000 pe care mulţi dintre noi se străduiesc să-i realizeze zilnic”, a spus Reisa Sperling, coautoarea studiului, directoarea Centrului pentru cercetare şi tratament a bolii Alzheimer.

Studiul a fost realizat de cei de la Harvard Ageing Brain Study, la spitalul din Massachusetts, unde a fost urmarita activitatea fizică a participanţilor – 182 de vârstnici cu vârsta medie 73,4 ani, printre care au fost şi persoane cu un grad ridicat de beta-amiloid, o proteină care ar avea legatura cu boala Alzheimer – si analizati de specialişti ca avand un risc ridicat de declin cognitiv.

Cercetătorii au realizat acest lucru folosind pedometre montate la nivelul şoldului care înregistrau numărul de paşi parcurşi în timpul zilei.

Oamenii de ştiinţă sustin ca activitate fizică mai intensa poate conduce la o scaderea declinului cognitiv şi pierderile de materie cenuşie.

„Una dintre cele mai uimitoare descoperiri în urma studiului nostru a fost că activitatea fizică nu pare să aibă doar efecte pozitive în încetinirea ritmului de declin cognitiv, ci şi în încetinirea ratei de pierdere a ţesutului cerebral de-a lungul timpului la persoanele care deţin un grad ridicat de beta-amiloid la nivelul creierului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation