Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Astazi va prezentam o reteta de tiramisu italiana, cea mai buna dintre toate! Nu se pune la cuptor, ci trebuie să o lasati câteva ore la frigider, daca considerati necesar chiar si o noapte intreaga. Daca simtiti nevoia, puteti adauga fructe (zmeură, căpșuni sau afine) sau fulgi de migdale ușor ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
vara asta: malta e a ta, numai a ta
MALTA E A TA. NUMAI A TA :) Malta  are o delicioasă pronunție malteză. Care îți face foame/sau îți stârnește pofta de mâncare: malta egal fonetic: mɐltɐ/; iar în engleză:  mɒltə/). Oficial, denumirea se unge pe pâine. Ca mierea. Deci este denumită Republica Malta (în malteză Repubblika ta' Malta, în engleză, Republic of Malta). Prin definiție, este vorba de/despre: o țară ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

CE MÂNCĂM?

Nu v-ati pus nicidoata intrebarea: mananc sau nu bine? mananc destul? Si daca da, atunci trebuie cu siguranta sa va fi intrebat singuri si ce ar trebui sa mancati, nu? Pai normal asta spune ceva despre voi: ca sunteti niste oameni iubitori de sanatate si sport. Atunci ati venit in locul potrivit, pentru ca in acest articol va vom raspunde la aceasta intrebare. De ce este asa important, pai pentru ca natura ne ofera atatea lucruri de mancat si trebuie sa stim sa fim cat mai selectivi, pentru ca altfel putem ajunge sa ne intoxicam corpul singuri, de pilda prin a alege bucata de ciuperca gresita, dar ce bine ca acum lucrurile sunt mult mai usoare acum! (bine ca au murit aia in locul nostru! glumesc, desigur).

Michael Pollan, autorul cartii “Dilema omnivorului”, a reusit sa clarifice aceasta problema, in primul rand prin a-si imparti cartea in trei mai capitole, ca sa le spunem asa, in care fiecare vorbeste despre una lanturile trofice care ne sprijina: mancarea industrializata, mancarea alternativa sau „organica“ si alimentele pe care oamenii si le procura singuri, din vanat, cules si gradinarit. De-a lungul cartii, autorul reuseste intr-un mod grijuliu si profesionalist de a descrie fiecare dintre acestea, incepand cu pamantul si sfarsind cu prepararea mesei, accentuand de fiecare ideea ca este foarte important sa conservam in acelasi timp si speciile de la care ne luam hrana. La sfarsitul fiecarui captiol, el vorbeste despre cum se asaza la o masa de la McDonald’s, acasa cu familia, la o cina cu alimente de la Whole Foods, si la o revolutionara ferma „transorganica“ din Virginia.

De asemenea, el ne spune si cum sa selectam aceste alimente si care sunt cele mai importante pentru corpul nostru, precum si ce ar fi bine si ce nu ar fi bine sa mancam pentru ca, in definitiv, sa ramanem sanatosi!

Cateva reviewuri despre carte:

Dilema omnivorului este o invitatie adresata tuturor de a gandi in profunzime ramificatiile morale ale deprinderilor noastre culinare actuale. Pollan intreprinde un pelerinaj de-a lungul lanturilor trofice moderne, stabilind standarde pentru alimentatia etica. – The New Yorker

Cartea lui Pollan este un manifest al consumatorului de alimente si atinge o mare varietate de subiecte, de la modelele si tabuurile alimentare pana la modul in care evitam nu doar animalitatea hranei noastre, ci si propria animalitate. Autorul este atent la propriile emotii si ganduri, ca sa vada cum il afecteaza ceea ce face si ceea ce mananca, ca sa afle mai multe si sa explice ceea ce stie. Abordarea lui este impregnata de sinceritate si constiinta de sine. Cauza lui este justa, gandirea sa este limpede, iar scriitura sa este convingatoare. Aveti grija ce mancati! – The Washington Post

Alte articole pe aceeasi tema:

http://topbrands.com.ro/ernest-cline-robin-hobb-si-john-scalzi-prin-skype-la-serile-nautilus-de-nemira/

http://topbrands.com.ro/razvan-mazilu-de-la-dans-la-musical-de-sanda-visan-apare-in-colectia-yorick-actual/

http://topbrands.com.ro/un-nou-thriller-istoric-de-la-rao-reduceri-de-primavara/

http://topbrands.com.ro/lume-lume-dar-vine-vinea-la-iasi/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation