Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Studiile arată că cetățenii României aruncă la gunoi 6 mii de tone de mâncare în fiecare zi, deși 66% din familii sunt atât de sărace încât nici ce mânca nu au. Risipa alimentară a înregistrat creșteri fără precedent de la an la an, ceea ce a dus la un semnal ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
fgcr, garantii dedicate achiziției de utilaje
Dacă ești fermier, FGCR te ajută, în mod concret , pentru achiziția de utilaje agricole. Garanția FGCR poate acoperi până la 80% din valoarea creditului. Vrei să achiziționezi un utilaj agricol pentru a desfășura o activitate pe cont propriu în agricultură ori poate că ești agricultor profesionist și vrei să ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
dor, dealu dorului, maestoso, ma non troppo, doru husarciuc
MAESTOSO, MA NON TROPPO! :) Doru Husarciuc recidivează :) Începem cu MAESTOSO, la Crama Dealul Dorului, în mod firesc, pentru că e un nou început. Și, ca un etern început, firește, și un nou vârf-de-lance. Și fiindcă tot ce e bun este/reprezintă, de fapt, un nou început. He-hei, este vorba ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Ce ar trebui să conțină pachețelul de prânz pentru cei mici?

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

 

Hai sa facem un mic sondaj: mamelor, cati bani dati pe pachetelul de pranz pentru copii dvs.? Un studiu recent al Unicorn Naturals, unul dintre marii importatori de produse de nutriție 100% naturale de pe piața romaneasca, arata ca mamele din România investesc foarte putin (pe luna) in pachetul de la prânz al copiilor lor, cand se duc la școală sau grădiniță.

Reprezentantul firmei Unicorn Naturals explica ca, romanii nu dau lunar mult peste 150 de lei pentru pachetul fiilor/fiicelor, desi, in comparatie cu tarile din vestul europei, acesta este de 5-6 ori mai mare.

“Din păcate, piața din România nu este încă foarte educată în ceea ce privește produsele sănătoase pentru copii, existând încă o diferență foarte mare față de vestul Europei sau Marea Britanie, de exemplu, unde piața de snack-uri naturale pentru copii a depășit pragul de 81 de miliarde de lire sterline. De asemenea, o altă problemă este că piața de produse naturale pentru copii din România este concentrată pe segmentul de vârstă de 1-2 ani și este foarte sărăcăcioasă în ceea ce privește opțiunile de snack-uri sănătoase potrivite pentru școală”, a explica el.

Parintii trebuie sa se asigure intotdeauna ca proprii lor copii se dezvolta sanatos, pana ajung la varsta de adulti si chiar si dupa. In ciuda acestor discrepante mari intre Est si Vest la acest capitol, piata da semne pozitive:

“Consumatorul român începe să fie din ce în ce mai interesat, receptiv și să se informeze din ce în ce mai mult în privința alimentației sănătoase. Românii nu mai adaugă în coș tot ce văd la raft, încep să citească etichetele produselor și să evite anumite ingrediente, conștientizând ce repercusiuni pot avea anumiți coloranți, sulfiți, conservanți sau zahărul rafinat asupra sănătății copiilor lor”, a mai aratat reprezentantul.

 

Dovada si cresterile in vânzări ale produselor naturale pentru copii, mai exact de până la 20%, în lunile septembrie-octombrie, culminand cu începerea școlilor, iar cererea ramane la acelasi nivel până în luna aprilie si doar mai apoi, dupa perioada verii, vanzarile incep sa inregistreze o scadere brusca.

  • Cum ar trebui sa aleaga mamele/tatii pachetelul pentru cei mici?
  1. nu sunt recomandate snack-uri sau dulciuri procesate care conțin coloranți, conservanți, sulfiți, amelioratori sau amplificatori de gust, ci ar trebui sa ia: alimente bogate în fibre și proteine care să le susțină creșterea și, de asemenea, să fie foarte atenți la cantitatea de zahar pe care îl conține un produs și la calitatea acestuia, existând o diferență de indice glicemic foarte mare între un îndulcitor rafinat și fructoza naturală din fructe.
  2. de asemenea, se mai adauga aici si un sandvici integral și o gustare pe măsură, pentru a împiedica copilul să consume alimente periculoase. De pilda, biscuițel organic dulce sau sărat din semințe sau din ovăz integral, un rulou din fructe plin de vitamine sau figurine raw cu forme și arome foarte interesante samd.
  3. Ce e important de retinut este calitatea produselor care poate fi foarte difereta, pretul, insa, nu atat de mult

Unicorn Naturals recomanda o investitie in pachetel de aproximativ 200-250 de lei/ lună, cu o medie de 10-12 lei/zi.:

“Această diferență de 3-5 lei vine din calitatea produselor. Desigur, este mai ieftin să cumpărăm un covrig, o merdenea, niște jeleuri clasice pline de E-uri și coloranți sau un corn cu ciocolată, însă este la fel de sănătos? De fapt, nu ar mai trebui să ne punem problema de ce un produs natural este mai scump, ci de ce toate celelalte sunt atât de ieftine”, a sfarsit prin a spune acesta.

  • Unicorn Naturals

este unul dintre principalii importatori de pe piața locală, specializat în vânzarea și distribuția de produse de nutriție 100% naturale, destinate atât segmentului de copii (1+ ani), cât și a celui pentru adulți interesați să adopte un stil de viață mai sănătos.

Printre cele mai cunoscute mărci aduse pe piața locală de Unicorn Naturals se numără și produsele pentru copii de la BEAR Nibbles, biscuiții și fursecurile organice BUITEMAN, apa, laptele și uleiul de cocos CHI, ciocolata organică Green & Black, ciocolata caldă Hans Sloane, granola Lizi’s, pâinea scoțienilor Nairn’s, batoanele raw vegane Nakd, gama pentru mic dejun Rude Health, băuturile vegetale Terra E Pane, fructele deshidratate Urban Fruit sau batoanele proteice Trek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation