Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Read More

CA SĂ ÎNȚELEGI MALTA

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

*MELITHA. MELIEHA. MALTA

Aici, toate încep cu miere. Deci sunt, prin vocație, melifere.

Melitha. Mellieha.

Mellieħa este un sat  mai mare sau un oraș mic din Regiunea de Nord a Maltei. Dar delicios. Pitoresc. O stațiune, de fapt, care strălucește. Are o populație de 10.087 din martie 2014. Mellieħa este, de asemenea, o stațiune turistică DE LUX, populară pentru plajele sale de nisip și pentru mediul natural deosebit. 

Cândva, în vechime, Malta mai era și numită INSULA MIERII, MELITHA. Nu, nu și a laptelui. Asta i-am adăugat-o noi. Ca să fie, precum se spune, în Biblie, un ținut al laptelui și mierii. Deși ea, Malta, este – mai degrabă – aridă, ardentă/și plină de patimă, ca orice femeie meridională, focoasă 🙂 …

Ca să înțelegi adânc Malta, ca să o înțelegi pe deplin/cu totul/fără rest, trebuie să o vizitezi, insistent/tenace, de (mai) multe ori. Trebuie să stai în ea, să te lăfăi – după bunul tău plac! – în apele ei, să îi mulțumești (din toată inima), cu venerație, ei și protectoarei ei, Sfânta Fecioară Maria. Nu e de mirare că, acolo, în Malta, mă simt ocrotit…

MALTA TREBUIE SĂ O CUNOȘTI MÂNCÂND CA UN MALTEZ 🙂

Trebuie să îi mănânci iepurii, după tradiția locului, în friptură cu vin. Trebuie să îi admiri, să îi contempli viile, să îi sorbi vinul, care este o minune, vinificat – în special – după moda italiană/și cu soiuri amintind/adumbrind de/dinspre cele italienești.

Poezia Maltei nu o poți simți, cu adevărat, decât dăruindu-te total ei, abandonându-te necondiționat. Trebuie să înveți ce este o țară mică, insulară, numai învățând să participi la sărbătorile ei, acele neasemuite FESTA cu artificii, atribuite – firește, cum se putea altfel? – protectoarei, adică Fecioarei Maria.

O ÎNTÂLNIRE DESTINALĂ 🙂 . ESTE SCRISĂ ÎN DESTINUL TĂU?

Întâlnirea cu Malta este, pentru fiecare, o întâlnire destinală – sau nu este. Unii o iubesc, încă de la prima vedere. Semn că e scrisă în codul tău genetic. Profund, în ADN. În dantela structură a genei.

Alții, dimpotrivă, nu găsesc nimic extraordinar. Fiindcă nu caută nimic extraordinar.

Ce să aibă nemaipomenit acest arhipelag de cinci insule? Și, totuși, are. Dacă ar fi numai briza, care este numai a ei…Dacă ar fi doar condiția mediană a pământului aflat între Africa și Sicilia, la doar trei ceasuri de navigat cu vaporul față de Italia Extrem Meridională.

Dar sunt toate la pachet. Într-un loc și laolaltă.

Asta e Malta – și doar iubind-o înveți să o recunoști.

Un sejur pe Insula Mierii îți șterge toți piticii de pe creier 🙂

Desigur că atracția maximă este să vezi Malta la vreme de vară. Malta este, însă, frumoasă chiar pe orice anotimp 🙂 . Este grozav să o vezi și în iunie sau septembrie, când – evitând lunile cu adevărat toride – ai parte numai de blândețea soarelui, și nu de toiul lui înflăcărat.

Închipuiți-vă Malta ca pe o iubită maură, de care tocmai v-ați îndrăgostit. Cu o puritate asemeni Fecioarei Maria (care, negreșit, are grijă de insulă, deși nu numai ea, ci și Sfântul Pavel/ sau Carravaggio, care sunt, deopotrivă, protectori ai insulei).

Malta reprezintă și ideea de autarhie, adică MODELUL INSULEI, o insulă care își ajunge sieși. Noi, continentalii, visăm toată ziua să ajungem pe (o) insulă, iar ei, insularii, visează, în toată vremea, să fie oaspeții continentului.

O DESTINAȚIE LA CARE, PUR ȘI SIMPLU, NU POȚI SĂ ASIȘTI SEDENTAR

În primul rând, Malta e o destinație spectaculoasă de vizitat. Și nu de stat la hotel. Chiar dacă ești sedentar din fire, vei avea motive să vizitezi.

Bineînțeles că, dacă ai chef, o zi sau două poți să stai și să lenevești în piscină, dar asta până îți recapeți tonusul(dacă ești foarte obosit) – te relaxezi și îți ștergi toți piticii(în surplus) de pe creier.

UN EVANTAI DE POSIBILITĂȚI

O dată ce ți-ai desfăcut bagajele, te uiți deja pe lista cu excursii. Și sunt, slavă Domnului, excursii pentru toată lumea. Poți să îți alegi o excursie pentru fiecare zi.

Poți să vezi Capitala, de altfel fascinantă. Poți să vizitezi un mic sătuc de pescari, păstrat tradițional, Marsaxlokk. Poți să asiști la celebrele FESTAS cu artificii, eplozii multicolore de jerbe incandescente. Și multele altele, cu surprize fascinante și exotice.

Pe de ală parte, poți să-ți completezi celălalt bagaj. Cel cultural. Malta este o destinație excelentă pentru instrucție și educație.

Comments are closed.

Post Navigation