Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

ammouliani, grecia eterna, grecia fascinanta
Grecia eternă, Grecia fascinantă: UN PRELUDIU LA MUNTELE ATHOS Trebuie să legi, ÎNTOTDEAUNA, călătoriile tale de un reper, pentru ca lumea să le înțeleagă. Iar Ammouliani se relaționează, inevitabil, la Muntele Athos, ca la o autoritate (zeitate) tutelară. Asemeni oricărui muritor ortodox, am visat să pot intra, măcar nițeluș de puțintel, ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
Mai mult de 71% din fructele şi 43% din legumele non-bio consumate în Franţa au in compusii lor ramasite de pesticide, in acest sens, s-a aratat ca cireşele şi ţelina sunt printre cele mai infectate. Datele au fost intocmite in urma unor observatii realizate în intervalul 2012-2017 şi a fost ...
Read More
AVINCIS
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
corteva
ammouliani, grecia eterna, grecia fascinanta
Grecia eternă, Grecia fascinantă: UN PRELUDIU LA MUNTELE ATHOS Trebuie să legi, ÎNTOTDEAUNA, călătoriile tale de un reper, pentru ca lumea să le înțeleagă. Iar Ammouliani se relaționează, inevitabil, la Muntele Athos, ca la o autoritate (zeitate) tutelară. Asemeni oricărui muritor ortodox, am visat să pot intra, măcar nițeluș de puțintel, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

BEAUJOLAIS (NOUVEAU) DE ROUMANIE

FLOARE DE TOAMNĂ. UN ALTCEVA, ACELAȘI 🙂
UN BRAND AL BRANDURILOR. LANSAT DE VINARTE 🙂

FLOARE-DE-TOAMNA

FLOARE DE TOAMNĂ este numele celei mai așteptate sărbători din noiembrie. A fost, pe rând, organizată de: LIDO, restaurant DECEBAL, ARTE & VINO etc.: acum a ajuns, pentru această ediție/2015, într-un loc cu veritabilă tradiție: HANUL LUI MANUC (care s-a făcut giugiuc).
Ca oricare ritual (de rit vechi, aproape antic
🙂 ) care se respectă, este repetabil în fiecare an. Dar are și ceva irepetabil.
Oho, și ce altceva anume este profund irepetabil – și, totuși, repetabil – ce altceva anume decât vinul? Fiindcă, deși același, ne scapă mereu. Printre degete. În fiecare an, este un VIN nou, căci avem de-a face cu o recoltă nouă.
Este ireproductibilă, în fiecare an, panta sub care soarele lunecă pe vie, unghiul viu, numărul orelor de expunere solară, zilele cu căldură și soare ș.a.m.d.

AVATARURI ALE CLIMEI
Un alt vin – și totuși același.
Un același soi, și totuși alt soi, alt climat.
Vinul întotdeauna gâlgâie dintr-un butoi, poate același. Și se lasă tăifăsuit în sticle.
Se pregătește, undeva, un prosciuto. Carnea apetisantă sfârâie alături de vinul cel puțin la fel de apetisant. Invitații sunt, totuși aceiași și, în același timp, alții.
Printre personalitățile care au dat culoare acestui an și acestuia noiembrie, la Hanul lui Manuc s-au prenumărat (ex) portarul-manager Helmuth Dukadam și actorul Dorel Vișan.
Sergio Faleschini, afabil, ca de obicei, și-a exersat, îndelung, reflexele de gazdă, ca un (adevărat) diplomat de carieră ce se află.

TERASE DANUBIANE, 12%
Terase Danubiane, 12%: acestea sunt mențiunile ce puteau fi descifrate pe sticlă. Il Novelo. LE NOUVEAU. Dar ce pot spune cuvintele (îndeajuns) despre roșul aspru și mâgâietor totodată din sticlă?
Coruri de îngeri, văzuți și nevăzuți.
O artă nevăzută a taninilor, antocienilor, a culorii și gustului, mătăsos și, totuși, bărbătesc, în același timp: toate unindu-se în contopirea și alcătuirea lor.
FLOARE DE TOAMNĂ rimează bine cu carne roșie și cu aromă însoțitoare de castane coapte. Toamna nu e toamnă până nu se termină cu FLOARE DE TOAMNĂ.
Vinarte poate să fie un producător fericit: FLOARE DE TOAMNĂ a devenit, în adevăr, unul din canoanele toamnei.

GELU IORDACHE(foto),
MIHAIL GĂLĂȚANU(text)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation