Concurență foarte mare pe noile posturi de curând înființate din cadrul secției de poliției pentru protecția animalelor din toate județele. Recrutarea din sursă externă a agenţilor pentru Poliţia Animalelor a însemnat o mare bătaie pe locuri. La Vaslui, pentru cele trei posturi de agent, s-au înregistrat la concurs 88 de persoane, iar pentru un post de ofiţer sunt 12 candidaţi. Precizăm că perioada de înregistrare la concurs a trecut!
La nivelul fiecărui Inspectorat de Poliţie Judeţean (IPJ) va exista o structură numită Biroul pentru protecţia animalelor, în cadrul căreia îşi vor desfăşura activitatea 6 persoane: trei agenţi, un ofiţer şi doi medici veterinari. În cazul medicilor veterinari, procedura de selecţie a dosarelor, pentru intrarea în competiție este încă în derulare. Concurenţa de la IPJ Vaslui, pentru posturile la Poliţia Animalelor este un caz extins la nivelul întregii țări.
De pildă, în Moldova există mai mult de 650 de candidaţi pentru posturile de agent. La Iaşi, pentru cele trei posturi de agent au intrat în concurs 103 candidaţi, pe când pentru posturile de ofiţeri s-au înscris 29 de poliţişti. La Bacău, 97 de candidaţi s-au înregistrat pentru posturile de agent şi 11 pentru cel de ofiţer. Concurenţă asemănătoare s-a înregistrat şi la Suceava: 92 de candidaţi/3 locuri de agent şi 15 candidaţi/un loc ofiţer. La Neamţ, s-au depus 77 de dosare pentru posturile de agent şi 17 pentru cel de ofiţer. La Botoşani, pentru posturile de agent s-au înscris 71 de candidaţi, iar pentru cel de ofiţer- opt. Vrancea şi Galaţi au înregistrat 64, respectiv 62 de dosare pentru posturile de agent, şi opt, respectiv şapte pentru cel de ofiţer.
Majoritatea dosarelor depuse pentru selecție nu îndeplineau condiţiile pentru a participa la concurs. Majoritatea celor înscriși nici măcar nu aveau adeverinţa medicală, potrivit anexei din concurs, alţii „nu aveau autobiografia scrisă, în mod cursiv, cu pix/stilou cu pasta/cerneala de culoare albastră”, alţii au depus tabelul nominal cu rude în lipsa semnăturii pentru acceptarea prelucrării datelor cu caracter personal. La Vaslui, de pildă, din cei 88 de care și=au depus dosarele, numai 50 au trecut de selecția dosarelor. La Iaşi, locația unde a existat cea mai mare concurență pe postul de ofiţer, din 29 de dosare, doar 6 au fost aprobate.
Candidaţii care au trecut de selecția dosarelor vor avea pe 18 ianuarie prima proba, cea fizică, locul de desfăşurare depinzând de județ (candidaţii din judeţul Vaslui, vor susţine probele în Blejoi, Prahova, cei din Iaşi/Bacău la Academia de Poliţie Bucureşti etc), iar pe 23 ianuarie va avea loc proba scrisă. Rezultatele obţinute sunt primite la sfârșitul ei. Cea dintâi probă menționată mai sus este eliminatorie, nota la proba fizică nu va intra în calculul notei finale ca medie aritmetică cu nota la „testul grilă”, însă va fi un criteriu de departajare, numai dacă candidatul respectiv ajunge la egalitate cu 2 sau mai mulți candidați la „testul grilă”, iar atunci va fi declarat „admis” candidatul care a obţinut notă mai mare la proba fizică.
Recent Comments