Oxygen Events, Asociația Română a Băncilor, APERO și Cert.ro vă invită la o nouă ediție a Summitului Bancar: Banca Viitorului. Evenimentul își propune să promoveze dialogul cu toate părţile interesate – sistemul bancar, firme IT, factori instituţionali, reprezentanţi ai asociaţiilor de consumatori, mass media – pentru a susţine necesitatea armonizării cadrului legal în vigoare în scopul accelerării procesului de adoptare a tehnologiilor digitale în domeniul financiar-bancar.
Performanța sectorului bancar s-a ameliorat în ultimele trimestre, pe fondul accelerării economiei interne și implementării de măsuri de creștere a eficienței operaționale. Perspectivele pe termen scurt pentru sectorul bancar sunt favorabile, susținute de continuarea ciclului economic post-criză, declinul ratei creditelor neperformante și proximitatea unui nou ciclu monetar.
Digitalizarea reprezintă principala provocare, iar deciziile de politică economică constituie un factor de risc important pentru performanța sectorului bancar intern pe termen scurt și mediu.
Sectorul financiar bancar din România înțelege pe deplin oportunitățile şi beneficiile pe care adoptarea tehnologiilor digitale le prezintă pentru economia românească şi pentru români. Având în vedere rolul important pe care instituțiile de credit îl dețin în cadrul circuitelor economice şi financiare, atât în relaţia cu mediul investițional, cât şi cu cetățenii, acestea îşi propun să fie în prima linie a implementării soluțiilor digitale şi a promovării cât mai largi a aplicabilității acestora în serviciile financiar bancare.
Siguranța operațiunilor în era digitală este esențială. Potențialul viral-destructiv al campaniei ‘WannaCry’ (urmată în prezent de alte campanii similare), arată necesitatea unor mecanisme de cooperare, informare reciprocă, alertare și răspuns comun și coordonat la nivel de sector de activi-tate precum și la nivel național și european pentru menținerea în funcțiune a serviciilor esențiale și limitarea efectelor unor astfel de atacuri.
Un astfel de mecanism este propus de Directiva 1148/2016 (NIS)privind măsuri pentru un nivel comun ridicat de securitate a rețelelor și sistemelor informatice în Uniune, sectorul financiar-bancar regăsindu-se între sectoarele esențiale ce vor beneficia de el.
Se vor raspunde la intrebari precum:
- Cum se adaptează băncile evoluției tehnologiei, cerințelor clienților și competiției ?
- Cum va arăta banca și noul model de business în era digitală?
- Cum se transformă cerințele de securitate și care sunt soluțiile pentru diminuarea riscurilor legate de securitatea cibernetică?
Iată doar câteva întrebări pentru care se va încerca să se găseasca răspunsuri.
Pentru mai multe detalii: oxygen@oxygen-events.ro, hermina.apostol@oxygen-events.ro, mobil 0744 646 502
Recent Comments