Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

imperial christmas gala a v-a, 22 decembrie 2024, ateneul român
Cea mai frumoasă muzică scrisă vreodată de Johann Strauss II, în interpretarea inegalabilă a Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna, întâmpină magica Sărbătoare a Crăciunului! Bucuresti, 02 decembrie, 2024 – La cererea publicului, o nouă reprezentaţie a faimoasei SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA, sub egida IMPERIAL CHRISTMAS GALA, Editia a-V-a, tot pe data de 22 ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva

CRAMA DE PIATRA - ALDAVIN SI BOIAN

crama de piatra
bere, un pericol, organizația mondială a sănătății (oms)
BEREA. Un lichid auriu, un adevărat balsam în zilele de arșiță. Binecuvântare adevărată pentru cei care îndură canicula. Dar și pentru cei care stau la soare. Se prăjesc la piscine sau la malul mării. Curge, uneori, în valuri – și este, de obicei, fără număr – sau măcar așa ne ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
comori turistice, toscana, bucurești
Toamna la Crama Știrbey este un adevărat spectacol de culoare și liniște, unde peisajele de vis amintesc de Toscana și se îmbină cu tradiția viticolă românească. La doar câteva ore de București, în inima regiunii Drăgășani, Crama Știrbey vă așteaptă să descoperiți farmecul naturii în tonuri de arămiu, sub cerul ...
Read More

ARTĂ, ȘTIINȚĂ ȘI VIAȚĂ

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

AGRICULTURE FOR LIFE, LIFE FOR AGRICULTURE:

*Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București”Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură”a avut loc între 8 și 10 iunie 2017, la Bucureşti

Dacă e iunie, atunci e o nouă ediție pe tema AGRICULTURĂ PENTRU VIAȚĂ, VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ. Am fost aproape la fiecare ediție, în fiecare an.

Manifestarea a devenit deja una emblematică pentru USAMV București. Sub această egidă, universitatea respectivă am putea spune că, parcă, defilează prin lumea academică și universitară. În primul rând, este una dintre cele mai mari manifestări de gen din țară. Cu această temă, adică.

Ea se definește, mai ales, prin ATMOSFERĂ. Domnește o atmosferă de tinerețe și – mai ales – de EFERVESCENȚĂ. Se vede de la o poștă că e o sărbătoare. Zumzetul ei plutește în aer, pornind de la cum sunt îmbrăcați studenții care participă. Bluzele sunt scrobite cu entuziasm. Și cu asupra de măsură.

Respiră un aer de festivitate – iar asta se vede și în discursuri.

Aha, era cât p-aci să uităm un lucru. Esențial. Este toată crema universitară, profesori, lectori, asistenți, adunată în păr. Cea mai bună garnitură, trasă și la patru ace.

Iunie, lună de vis pentru viață și întâlniri esențiale – plus agenda, extrem de generoasă, fac restul lucrurilor.

Și festivitatea pornește.

Și festivitatea este în toi.

O spun eșarfele/fularele galbene de la gâtul fetelor. O spun sălile pline de n-ai putea arunca un ac, la fel ca la spectacolele pline – cu până la refuz – cu spectatori.

VIZITELE-VEDETĂ AU FOST LA FERMA DIN ISTRIȚA ȘI VIILE DE LA PIETROASELE
Deliciul de pe tort l-au format vizitele, în special cele la Istrița și Pietroasele. Acestea au fot programate îl ultimele zile de parcurs ale evenimentului.

Cireșele ne așteptau să le punem în coliere sau în cercei, la urechi, după cum se face din tradiție. Și asta tocmai la ferma din Istrița, în subcurbura Carpaților.

Dar să spicum un pic din mapa de presă a evenimentului (precum ne este prezentat el de către chiar ei, domniile lor, organizatorii):

A şasea ediţie a Conferinţei Internaţionale “Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură” a fost organizată de către Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti în perioada 8-10 iunie 2017.

EDIȚIA A ȘASEA A EVENIMENTULUI
Continuatoarea primei Şcoli de Agricultură înfiinţate în anul 1852, universitatea USAMV București a răspuns exigenţelor de formare profesională pentru dezvoltarea agriculturii româneşti, indiferent de rigorile vremurilor.

Conectată la provocările actuale ale societăţii şi fiind dedicată, prioritar, ştiinţelor vieţii, Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti este orientată către abordarea integrată a realităţilor economice, sociale şi ale mediului înconjurător. Consecventă cu misiunea sa, universitatea noastră îşi propune să reunească anual cercetători, studenţi şi profesionişti din agricultură şi industrie pentru a-şi împărtăşi rezultatele cercetării ştiinţifice, ideile novatoare şi experienţa practică în legătură cu agricultura, viaţa şi mediul înconjurător.

AGRICULTURA ÎNSEAMNĂ VIAȚĂ
Agricultura înseamnă Viaţă, Ştiinţă şi Artă.

Sperăm ca cercetători din întreaga lume, preocupaţi de ştiinţele vieţii, să găsească aici prilejul de a identifica soluţii ce pot contribui la dezvoltarea durabilă a planetei noastre.

Conferința este, de fapt, o invitație să sărbătorim împreună bucuria acestui eveniment.

165 DE ANI DE ÎNVĂȚĂMÂNT AGRONOMIC ÎN ROMÂNIA
Comunitatea academică din USAMV București pornește de la un remarcabil eveniment profesional și științific:
Conferința internațională „Agricultură pentru Viață, Viață pentru Agricultură”, dar și un moment aniversar de excepție:
Sărbătorirea a 165 de ani de învățământ agronomic în România.

Deschiderea celei de-a șasea ediții a conferinței, a avut loc joi – 8 iunie a.c., începând cu ora 09:00, în Bdul. Mărăști, nr. 59, Corp A Rectorat, Aula Magna „Petre S. Aurelian”, în prezența unor personalități din domeniul educației și agriculturii, delegați ai unor instituții de prestigiu din România și străinătate, reprezentanți ai Corpului Diplomatic și ai Mass Media.

N-AU LIPSIT PERSONALITĂȚILE
La ediția din acest an, vor conferenția în calitate de invitați speciali Maximilian ZIELINSKI, Daniel ZIELINSKI, Foster&Partners in London;
Huub LELIEVELD, Președinte al Global Harmonization Initiative;
Stefan MANN, Federal Research Centre for Agriculture – Agroscope;
Olivera DJURAGIC, Manager General, Institute of Food Technology – Novi Sad, etc.

Evenimentul a reunit peste 1200 de participanți din țară și din străinătate, care și-au prezentat cele mai noi cercetări și descoperiri din domeniul agronomic, al medicinei veterinare și domeniilor înrudite, oferind posibilitatea construirii unor conexiuni şi parteneriate puternice.

ÎNCEPUTUL S-A FOST FĂCUT ÎN ANUL 2012
Încă de la prima ediție, derulată în anul 2012, conferința a contribuit la creșterea vizibilitatii şi recunoașterea internațională a rezultatelor cercetării științifice românești, la intensificarea
participarii şi la integrarea internațională a echipelor de cercetare românești, precum și la sensibilizarea mediului economic cu privire la avantajele aplicarii rezultatelor cercetării științifice şi stimularea inovării.

CONGRESUL PIERSICILOR
Ce poate fi mai frumos decât un congres al PIERSICILOR? Eventual, înfloare. Sigur, nu este cazul acum, dar un congres al PIERSICILOR sună îmbietor oricând.

Ei bine, chiar așa: se întâlnesc piersicii? Au ținută sărbătorească? Ce discută între ei? Și cum arată piersicii la țol festiv?

Care ar fi agenda de pe ordinea de zi? Și, nu în cele din urmă, piersicii au vârstă?

Dacă vreți să aflați toate acestea, este de ajuns să veniți la cel de-al IX-lea Simpozion Internațional al Piersicului organizat sub înaltul patronaj al Academiei Române și sub auspiciile Societății Internaționale de Științe Horticole și a Societății Române a Horticultorilor la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, Facultatea de Horticultură din București, între 2 și 6 iulie 2017.

Ceremonia de deschidere va avea loc luni, 3 iulie, orele 9.00, în Aula Magna “Petre S. Aurelian”, Corp A, Rectorat.

Simpozionul cuprinde sesiuni de prezentări în plen, postere, expoziții de fructe, standuri ale sponsorilor și vizite în teren, așa cum puteți afla din program.

Așa cum le stă bine piersicilor, nu-i așa?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation