Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Citește mai mult
Noutati-CARTI Festivalul Vin La Munte din Brasov - Cele mai bune vinuri din Romania.
Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2021 - 2022 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
rezerva de insule, ammouliani, grecia
Ammouliani, urma pe Pământ a PARADISULUI PIERDUT GRECIA te așteaptă cu tot cu bagajul de fericire promis Ammouliani, cunoscută și sub numele de Amoliani,  nu este altceva decât o insulă. Una dintre cele 1.000 de insule, salba proverbială a grecilor. Rezerva de insule. Ea se află situată în unitatea regională ...
Read More

Artă revoluționară, unică și nouă cu Nicole Jutka la Ateneul Român, cu ocazia concertelor Schoenbrunn Palace Orchestra Vienna

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cota artistei vizuale a crescut organic, an de an, prin premiile și expozițiile sale!

Bucuresti, 15 decembrie, 2023 – Foarte puţine zile ne mai despart de reîntâlnirea deja tradiţională cu SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA, eveniment desfăşurat la Ateneul Român sub egida IMPERIAL CHRISTMAS GALA IV, pe data de 23 decembrie.

https://www.eventim.ro/ro/artist/schoenbrunn-palace-orchestra-vienna-2702/profile.html
https://www.iabilet.ro/bilete-schoenbrunn-palace-orchestra-vienna-si-magia-craciunului-la-ateneul-roman-ora-13-00-92473/?utm_source=HpTopWeb

Concertele magice de Crăciun vor fi “acompaniate” de prezentarea unei lucrări semnată de Nicole Jutka, artist vizual international, “Just the way you are,” parte a seriei sale captivante “Lumina pătrunde întunericul“!

Ideea pentru această creație a prins viață în ritmul muzicii și dansului, transformându-se într-un joc captivant în mintea mea. Sunt atrasă de operele care reușesc să transmită mișcare și expresie, pentru că ele au puterea de a comunica într-un mod mai profund și mai expresiv”, a declarat Nicole Jutka.

Balerina, într-o mișcare grațioasă, privește spre cer cu ochi plini de visare, transmițând o armonie sublimă între fragilitatea umană și imensitatea cosmosului. Lumina vibrantă și umbrele adânci creează o simfonie vizuală contemporană, evidențiind frumusețea și eleganța dansului în fața misterelor cosmice, inspirație pentru acest demers artistic influențat de muzică și balet.

SCHOENBRUNN PALACE ORCHESTRA VIENNA recunoscută internațional, va aduce magia erei imperiale vieneză în acest eveniment, având o tradiție de colaborare îndelungată cu cântăreți de operetă și dansatori de balet.

Această operă pătrunde în adâncul emoțiilor și luminii, dezvăluind o frumusețe transcendentă și inefabilă. Într-un context artistic în care muzica și baletul, transpuse în pictură, au o conexiune strânsă, lucrarea devine o exprimare contemporană.

Prin intermediul acestei creații, artistul exprimă bucuria de a împărtăși o perspectivă asupra frumuseții și complexității umane, transpusă într-o operă care reprezintă puntea între suflet și cosmos, muzică, dans și pictură.

Vă invităm să explorați o călătorie captivantă prin senzații și gânduri, descoperind această experiență vizuală și auditivă care aduce în prim-plan legătura profundă dintre arte.

JUST THE WAY YOU ARE, 2017, ulei și acrilic, fluorescent pe pânză, Lucrare unică semnată de artistă pe față și pe verso şi pe care va invităm să o vedeţi si sa o contemplaţi în mărime naturală în foaierul Ateneului Român, pe data de 23 decembrie, începând cu ora 12.00.

În “Just the way you are,” parte din impresionanta serie “Lumina pătrunde întunericul,” balerina se ridică grațioasă privind spre cer cu ochi plini de visare transmițând armonie între fragilitatea umană și imensitatea cosmosului. Lumina intensă și umbrele profunde creează o simfonie vizuală contemporană, evidențiind frumusețea și eleganța dansului in fața misterului cosmic.

O operă care pătrunde în adâncul emoțiilor și al luminii, dezvăluind o frumusețe transcendentă și inefabilă.

“Mare admiratoare a curentelor moderne, mereu în căutarea unui limbaj plastic original, Nicole Jutka are ca principală căutare artistică redarea prin mijloace coloriste a luminii, ca dedublări ale propriului EU, în jocul niciodată pe deplin epuizat al contrastului dintre lumină şi întuneric. Temele abordate de artistă sunt susținute de o filozofie de fundal, ce uneori transcende prin imaginarul artistic, alteori se lasă ascunsă în compoziții misterioase.

Subiectul lucrărilor, cromatica, tușa puternică și precizia compozițională reflectă bagajul de cultură și cunoștințe însușit de artistă pe par-cursul câtorva decenii de activitate în domeniul artelor.

Autoarea este sensibilă și intuitivă în percepția și manifestarea diverselor contexte culturale. În primul rând, artista caută cotidianul, valorile esențial umane, identificând lumina interioară spirituală și revelând lumina din fiecare ființă umană.

Marea de lumină și percepția lumii descrise în perspective profund coloristice, modalitățile foarte fine care surprind liniile umbrei și ale luminii, dovedeşte crezul artistei, care căuta întotdeauna lumină, atât lumină exterioară, cât și lumină interioară.

Lumina ca semn al dumnezeirii şi al începutului, lumina si întunericul,modelate de rafinamentul compoziției şi culorilor, sunt repere esențiale în creația artistică a lui Nicole Jutka!” Adina Rentea, curator.

“Arta ei este revoluționară, unică și nouă. Linia expresivă similară ar putea fi identificată pe bună dreptate ca fiind una dintre trăsăturile tipice ale neperechei în percepția și caracterul său artistic. Jutka lucrează cu un accent coloristic semnificativ, referințele fluorescente și sentimentul artistic sunt, de asemenea, remarcabile”, Dr. Peter Markovic, Istoric de artă, curator al Muzeului Löffler, Kosice/Slovacia.

Cota artistei a crescut prin premiile și expozițiile sale!

Din 2013, Nicole Jutka a explorat relația dintre lumină și întuneric în conceptul “LIGHT PENETRATES DARKNESS“, o temă puternică despre existența noastră, o cutie a Pandorei filosofică și spirituală.

Artista folosește pigmenți fluorescenți pentru a permite privitorului să intre într-o altă dimensiune, creând un univers de luminozitate și culori vii. Fiecare compoziție se transformă în funcție de mediul înconjurător, ca o sculptură cu imagini în mișcare. Cu acest concept începe abordarea internațională și itinerantă în mai multe țări: LÖFFLER MUZEUM, SLOVACIA; MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN; MUZEUL MIHAI EMINESCU; MUZEUL NAȚIONAL BRAN, CENTRUL CULTURAL UNESCO; MUZEUL DE ISTORIE; ROMÂNIA; GALERIA DARTE, SLOVACIA.

PREMII:  PREMIO D Juriul d´ARTE SAN CRISPINO / ITALIA”( WINGS and PAIN); 2017 ARTA VITA CONTEST, Santa Barbara / SUA (lucrarea “FUTURE DAY”); Premiul MIHAI EMINESCU, pentru pictură și sculptură, Academia Mihai Eminescu, Craiova, România (2023); Premiul TOP 100 ROMÂNI DE PRETENDINȚĂ la categoria Artă, Iași, România (REPATRIOT)(2022); Concursul revistei Circle Quarterly Magazine – Premiul Green Free Tree (2021); GLOBAL ART CONTEST, locul I, CATEGORIA PICTURĂ ABSTRACTĂ, Shanghai/China(2020); PREMIUL PENTRU PICTURĂ ȘI SCULPTURĂ, Academia Dimitrie Cantemir/România (2020).

Munca sa a fost aclamată pe larg de presă, televiziune. TVR Markiza, Canal33, Modernism, România Liberă, Radar, Caminul, Noua Diaspora, Radio România, Close Up Art Magazine. Kölner Stadt Anzeige, Kosice Spravy, Vranovske Novinky Magazin, Laetitia Vitae Magazin etc.

DESPRE NICOLE JUTKA

Nicole Jutka, artist vizual internațional, premiată multiplu, cu expoziții în muzee, lucrările ei se gasesc în colecții din mai multe țări: Germania, SUA, Franța, Italia, Slovacia, România.

Designer, profesor si educator in arta cu peste 200 de proiecte si peste 2.000 de elevi, patronal scolii de arta (“Kunstschule für alle” Bedburg/Germania (din 2010) Bedburg Germania, presedintele Asociatiei “Part of world” (din 2019), owner Nicole Jutka Gallery (din 2021) care oferă investitorilor, colecționarilor și iubitorilor de artă lucrări ale unor artiști contemporani talentați și bine cotați, care au șanse maxime de creștere în valoare.

Nicole Jutka Gallery si-a început activitatea prin deschiderea galeriei cozy cu 4 locații : Bedburg/Germania, București , Olimp/România, Cannes(colab.)/ Franța in cadrul ROMANIAN DESIGN WEEK in 5 Iunie 2021 in București.

Mult mai multe detalii despre Nicole Jutka:
https://nicoleta-jutka.de/about_category/about-cv/
https://www.facebook.com/jutka.nicole/
https://www.instagram.com/nicole_jutka_gallery/

Copyright © *2023 GQE

Comments are closed.

Post Navigation