Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec

ediția ro wine, ro wine
E TOAMNĂ, deci: Atmosfera promite să fie fantastică! Vineri 11 octombrie, începe la București, ediția de toamnă, a minunatului RO WINE, cel mai important festival de vinuri din București, a cărui primă ediție anuală are loc, de obicei, în primăvară, în luna mai, tot la Fratelli. Ca și în anul anterior, ...
Citește mai mult
FGCR
Invitatie Media Club - TalentA 2021
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
agricultura, cura de detoxifiere, reteaua slow food, slow food
*Rețeaua Slow Food se mobilizează în lupta împotriva pesticidelor, în toată Europa Date fiind tentativele mai multor state membre și grupuri europene de a împiedica sau de a amâna propunerea Comisiei Europene pentru un regulament privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor (SUR), este esențial ca factorii de ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
EUROPA TRAVEL
corteva
malta, darul de fiecare zi
Ca suprafață, vorbim despre cea mai mică țară din Comunitatea Eiropeană, dar asta nu o împiedică să fie dorită (cu ardoare ) de către turiști. Mai cu seamă de către cei britanici. De cum se desprimăvărează, chiar din luna mai (care este o lună minunată spre a vizita Malta), se ivesc, ...
Read More

AMMOULIANI, GREECE. MAKING OFF

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

ammouliani, greece, grecia

Despre cum s-a inventat o desinație turistică – și ea chiar a prins, mai ales la publicul românesc, vă vom vorbi în următoarele rânduri. Este vorba de Ammouliani, Grecia. Peninsula Halkidiki. Un loc aflat în spațiul muntelui Athos. Acum, pot spune că o cunosc destul de bine. Și nu mint. De câțiva ani, acolo ajung. Știu că a fost o decizie inspirată a gazdelor noastre să se orienteze spre români și România. Turiștii noștri i-au răsplătit și îi vor răsplăti cu asupră de măsură.

Ammouliani nu a fost, de fapt, inventată de noi. Marea a inventat Ammouliani. Și insula cu același nume. Acum mă refer la destinația turistică. Este ca și cum ai amenaja șifonierul bunicilor pe post de locație primitoare. Da, dar aio ce promova…în primul rând, tradițiile. Tradițiile unui popor mai vechi de trei sau patru mii de ani. Folclorul grecesc. Cântecele. Tulburătoarea mare turcoaz, cu luciri înșelătoare, când albastră, de-ți ia piuitul, când verde-pastel. Sau neagră, dacă ne gândim la PLAJA CU NISIPUL NEGRU.

O ÎNCĂRCĂTURĂ PLINĂ CU ISTORIA LOCULUI

Și mai are ceva: este încărcată de ISTORIE. Mustește. Trage ISTORIA după sine, ai zice. Are tragism, ca și neamul grecesc, cât (se) cuprinde.

Tragism care se comunică și prin muzica grecească, cea de la TO PAREAKI TOU PINEZA. O mandolină care te face să jelești fără să știi prea bine ce jelești.

Și Ammouliani ce este? O insulă. Cu toate miturile specifice pământului înconjurat numai de mare. Care are deja, împrumutate, miturile mării.

SÂRBII AU PICAT DEJA PE LOCUL AL DOILEA 🙂

Un turist român remarca, la rândul său, că în 2017, când am venit prima oară pe insulă, majoritatea turiștilor la acea dată erau sârbi. Jumătate din mașinile urcate pe ferry cu destinația Ammouliani proveneau din Serbia. Și mai erau niscaiva bulgari. Acum, la șase ani distanță în timp, proporția s-a schimbat simțitor. Jumătate din mașinile îmbarcate spe portul de agrement din Ammouliani sunt, în prezent, românești. Sârbii vin abia pe locul al doilea. Bulgarii cad pe al treilea sau, cine știe, pe unul mai din spate, deși vecini sunt cu grecii – și fac trei ore de la granița din sud.

NICOLETA GĂLĂȚANU

Comments are closed.

Post Navigation