Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

Pioneer®, 95 de ani lider in agricultura, Corteva Agriscience
Succesul durabil al mărcii Pioneer reflectă preocuparea centrală a companiei Corteva Agriscience de a pune inovarea în slujba fermierilor, pentru maximizarea producției și perpetuarea afacerilor București, 20 aprilie 2021 - De 95 de ani, Pioneer mișcă industria agricolă înainte. Ceea ce a început cu ideea de hibrid de porumb în ...
Citește mai mult
Mormintul Lui Ovidiu / Mihail Galatanu Havana Club Romania
CEO-ul unei companii agricole de top evidențiază necesitatea unei preocupări intense pentru agricultura durabilă, pe fondul crizei generate de COVID-19 In cadrul summit-ului organizat de Financial Times, CEO-ul Corteva Agriscience a insistat asupra impactului pozitiv pe care îl are agricultura asupra climei Redresarea economică în urma pandemiei COVID-19 necesită angajamentul ...
Read More
Invitatie-TalentA corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
Grecia, brand de tara, Ammouliani
AMMOULIANI 2021 O PRIVIRE DE ANSAMBLU  Pentru că anul 2020 nu a fost cel mai fericit an cu putință, cauzele sunt știute/în primul rând, așa-numita criză sanitară, ne pregătim, cu entuziasm/și toate forțele, pentru anul viitor. Am putea, credem să ne luăm revanșa în 2021. O REVANȘĂ care nu numai ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Alimentul care te scapă de kg acumulate în iarnă!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cum te pregătești de slăbit pentru mâncărurile grase de Crăciun. Cu toții știm că iarna te îngrași cel mai mult sau ești pasibil de îngrășare! Așa că, azi ne-am gândit să scriem un articol despre cum puteți evita asta.

Iaurtul reprezintă, din punctul de vedere al medicilor, printre cele nutritive și pline cu beneficii alimente, în sensul că există numeroși nutrienţi importanți în compoziția sa, dar și că este de nelipsit în dietă. Nu are multe calorii, dar are diverși nutrienți (proteine complete, glucide, lipide, calciu, zinc, magneziu, fosfor, vitamine din grupul B şi, desigur, bacteriile lactice vii). Din acest motiv, acest aliment preia cu mândrie locul 2 în topul celor mai sănătoase alimentele, primul loc fiind ocupat, după unii, de legume şi fructe.

Nu întotdeauna trebuie să ne consumăm așa multă energie pentru a alege alimentația sănătoasă, uneori există și alimente „gata de consum”– ca iaurtul.

Este trist să aflăm că țara noastră ocupă (din nefericire) ultimele locuri, dintre statele europene, în ceea ce privește gradul său de consum. Mai exact, în medie, românii consumă 1 pahar de iaurt la 14 zile.

„Lactatele fermentate, așa cum este iaurtul, trebuie consumate zilnic, ca obicei alimentar sănătos și benefic pentru organism, fiind și foarte accesibile. Este foarte simplu să le introducem în alimentația zilnică, pentru toţi membrii familiei. Nutriționiştii recomandă consumul zilnic de iaurt, pentru că acesta asigură o bună parte din necesarul de proteine, calciu, minerale și vitamine, de care avem nevoie la orice vârstă.

Datorită fermentării și rețetei, iaurtul este mai bogat în nutrienți decât laptele. În România aportul de calciu este insuficient, conform sintezelor publicate de Ministerul Sănătăţii. Faţă de un necesar de 800 mg/zi, bărbații consumă cam 743 mg, în timp ce femeile consumă doar 635 mg. Un iaurt pe zi practic ar compensa o parte din deficitul de calciu. Reţineţi că lactatele sunt principalele surse alimentare naturale de calciu, cel mai bine utilizate de organism”, ne explică prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Pentru a obține un echilibru alimentar, este absolut necesar să includem acest aliment în regimul nostru – este de părere sus-citatul medic.

Prof. dr. Nicolae Hâncu a mai menționat că, dacă consumăm în mod obișnuit iaurt, în cadrul unui regim restricționat caloric, reușim să scăpăm de foarte multe kilograme în plus.

Totodată, se reduce și depozitul adipos visceral.

Niște articole științifice datate din 2014 și publicate în Jurnalul American de Nutriție Clinică explică motivele: impactul creșterii aportului de calciu asupra echilibrului energetic (obezitatea poate avea drept cauză lipsa necesară de calciu). Alții opiniază că proteinele din lactate scade pofta de mâncare și crește mecanismele reglatoare care oferă senzația de sațietate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation