Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec VinVest

echipa trelleborg, farming simulator league, corteva
Giganții din industria gaming-ului i-au învins pe cei din echipa Grimme, câștigând premiul în valoare de 30.000 euro Erlangen, Germania – 21 septembrie 2020 – Corteva Agriscience are plăcerea de a anunța câștigătorul finalei Farming Simulator League: Echipa Trelleborg. Echipa Trelleborg a fost aleasă campioană și premiată cu suma de ...
Citește mai mult
Havana Club Romania
corteva agriscience, corteva
Premii de recunoaştere a excelenţei în leadership, sustenabilitate, lanţuri de distribuţie şi operaţiuni Corteva Agriscience a anunţat că a fost desemnată câştigătoare a mai multor premii „Manufacturing Leadership Awards” decernate de Asociaţia Naţională a Producătorilor. Categoriile şi tehnologiile recunoscute pentru rezultatele excelente sunt: Premiul pentru leadership în excelenţă operaţională, acordat ...
Read More
corteva
Berea este consumata in toate lumea, atat de barbati, cat si de femei, iar studiile realizate in ultima perioada, atat de centre internationale/natioanle, cat si de Centrul (nostru) de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriție, au aratat ca un consum moderat de bere, de maximum 2 pahare pe zi pentru ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta se redeschide, malta
După un an în care turismul s-a dovedit eclectic, Malta anunță din nou disponibilitatea sa de a primi, cu brațele deschise, turiștii români. Malta poate fi și refugiul râvnit, pe vreme de pandemie, căci toată lumea jinduie la un tărâm fărăr griji, atunci când lumea este de fapt, copleșită de ...
Read More
Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Admitere 2020 - 2021 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti

Alimentul care te scapă de kg acumulate în iarnă!

Dacă ți-a plăcut, dă-ne un like sau share!

Cum te pregătești de slăbit pentru mâncărurile grase de Crăciun. Cu toții știm că iarna te îngrași cel mai mult sau ești pasibil de îngrășare! Așa că, azi ne-am gândit să scriem un articol despre cum puteți evita asta.

Iaurtul reprezintă, din punctul de vedere al medicilor, printre cele nutritive și pline cu beneficii alimente, în sensul că există numeroși nutrienţi importanți în compoziția sa, dar și că este de nelipsit în dietă. Nu are multe calorii, dar are diverși nutrienți (proteine complete, glucide, lipide, calciu, zinc, magneziu, fosfor, vitamine din grupul B şi, desigur, bacteriile lactice vii). Din acest motiv, acest aliment preia cu mândrie locul 2 în topul celor mai sănătoase alimentele, primul loc fiind ocupat, după unii, de legume şi fructe.

Nu întotdeauna trebuie să ne consumăm așa multă energie pentru a alege alimentația sănătoasă, uneori există și alimente „gata de consum”– ca iaurtul.

Este trist să aflăm că țara noastră ocupă (din nefericire) ultimele locuri, dintre statele europene, în ceea ce privește gradul său de consum. Mai exact, în medie, românii consumă 1 pahar de iaurt la 14 zile.

„Lactatele fermentate, așa cum este iaurtul, trebuie consumate zilnic, ca obicei alimentar sănătos și benefic pentru organism, fiind și foarte accesibile. Este foarte simplu să le introducem în alimentația zilnică, pentru toţi membrii familiei. Nutriționiştii recomandă consumul zilnic de iaurt, pentru că acesta asigură o bună parte din necesarul de proteine, calciu, minerale și vitamine, de care avem nevoie la orice vârstă.

Datorită fermentării și rețetei, iaurtul este mai bogat în nutrienți decât laptele. În România aportul de calciu este insuficient, conform sintezelor publicate de Ministerul Sănătăţii. Faţă de un necesar de 800 mg/zi, bărbații consumă cam 743 mg, în timp ce femeile consumă doar 635 mg. Un iaurt pe zi practic ar compensa o parte din deficitul de calciu. Reţineţi că lactatele sunt principalele surse alimentare naturale de calciu, cel mai bine utilizate de organism”, ne explică prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române.

Pentru a obține un echilibru alimentar, este absolut necesar să includem acest aliment în regimul nostru – este de părere sus-citatul medic.

Prof. dr. Nicolae Hâncu a mai menționat că, dacă consumăm în mod obișnuit iaurt, în cadrul unui regim restricționat caloric, reușim să scăpăm de foarte multe kilograme în plus.

Totodată, se reduce și depozitul adipos visceral.

Niște articole științifice datate din 2014 și publicate în Jurnalul American de Nutriție Clinică explică motivele: impactul creșterii aportului de calciu asupra echilibrului energetic (obezitatea poate avea drept cauză lipsa necesară de calciu). Alții opiniază că proteinele din lactate scade pofta de mâncare și crește mecanismele reglatoare care oferă senzația de sațietate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation