După cum știm din medicina orientală, alimentația influențează masiv sănătatea corpului, deoarece un corp bolnav înseamnă și un suflet bolnav, și invers la fel. Într-o lume în care stresul domină fiecare zi a noastră, o soluție ar fi să consumăm mai multe alimente care ne scad anxietatea.
Probioticele reprezintă unul dintre aceste alimente, având un rol activ contra stresului și anxietații. Avantajele privesc atât partea spirituală, cât și cea cea corporală. Acestea care conțin probiotice pot influența masiv funcționarea organismului si sunt bune inclusiv împotriva afecțiunilor și infecțiilor. Beneficiile se multiplică în special în cazul femeilor, protejându-le de infecțiile fungice.
Probioticele pot fi administrate inclusiv sub formă naturală, ceea ce înseamnă că eviți acele substanțe artificiale realizate în laboratoare și care fac parte din medicamentele farmaceutice.
Menționăm câteva dintre aceste alimente:
- ceaiul Kombucha;
- varza murata;
- iaurtul;
- supa japoneza cu miso;
- chefirul;
- laptele batut;
- si branza de vaci fermentata.
Sunt menționabile și:
- amestecul coreean Kimchi;
- laptele de soia;
- laptele cu probiotice;
- ciocolata neagra;
- microalgele;
- castravetii murati;
- tempeh.
Colina este printre substanțele active și naturale mai puțin cunoscute. Este important de reținut că aceasta are, însă, o tonă de nutrienți esențiali pentru organismul nostru, fiind, din acest punct de vedere, o vitamină din categoria B (vitamina B4). Colina este considerată nutrient esențial încă din 1998, iar beneficiile sale nenumărate sunt arhicunoscute. Se crede că nivelul redus de colină poate influența atât stresul, cât și atacurile de panica.
Complexul de vitamine B sunt printre cele mai importante categorii de vitamine, de aceea nutriționiștii mereu recomandă consumul acestora.
Ești sfătuit să consumi:
- gălbenuș de ouă,
- carne albă (mai ales carne de somon)
- si fructe de mare (moluște, midii și stridii).
Ele reduc anxietatea, dar și aduc o tonă de beneficii corpului.
De asemenea, e recomandat să consumi și alimentele bogate în magneziu, deoarece au aceleași proprietăți/rol precum cele bogate în vitamina B, respectiv colină.
Sistemul osos are 50%/peste din cele 25 de grame de magneziu care se află în corpul unui adult, cam 1% se regăsește în lichidele din organism si restul în muschi și în țesuturile moi.
Recent Comments