ALEXANDRION CENTENAR SEAMĂNĂ CU SKENDERBEU?
Seamănă noul produs al grupului ALEXANDRION, dedicat CENTENARULUI ROMÂNIEI, cu – de altfel – celebra etichetă NEAGRĂ a produsului SKENDERBEU, care făcea furori, în EPOCA DE AUR, pe la noi? Știut este, sub comunism, au existat câteva băuturi care au făcut vogă în lumea închisă din România. Una dintre ele este și așa-numitul CONIAC ALBANEZ (pe vremea aceea se mai purta, încă, titulatura de CONIAC, căci eram în deceniul șapte-opt al secolului trecut!), care avea mai multe etichete, una albăși una neagră. Cea mai cunoscută era ETICHETA NEAGRĂ.
Ea locuiește în memoria remanentă a celor ce aveau măcar douăzeci de ani în decembrie 1989 (acum sunt generația în jur de cincizeci de ani). Este un REMINDER subliminal. Care ne reamintește tuturor vremea sublimă a tinereților. Dar care, asemeni altor mărci, berea Azuga, berea BUCEGI, vinurile MALAGA, Cherry-wine chinezesc, palinca/țuica de Zalău, sunt bune spre a aprinde focul & atenția consumatorilor fideli/fidelizați deja.
Anul acesta, ALEXANDRION a lansat produsul dedicat CENTENARULUI. Cum este un produs care privește, prin însemnătatea lui, pe toată lumea, vă invităm să faceți singuri aprecierea. Și să constatați pe propriul discernământ. Nouă ni se par asemănătoare.
ASEMĂNĂRI:
- Culoarea ambelor etichete este NEGRU, pe care se articulează/brodează floricele etc.
- Capișonul este NEGRU.
- DOPUL este negru și el, în ambele cazuri.
- Sticla are o formă TRONCONICĂ în partea de sus, a gâtului.
- Scrisul mărcii/brandului se face cu o culoare aproximativ aurie, aproximativ aceeași.
- Stema/logo-ul este în partea de sus a scrisului, aproximativ la fel.
- În stemă se află CEVA ROȘU/AURIU, un portret în cazul ALEXANDRI0NULUI și un vultur în cazul SKENDER, ambele reprezentând, de fapt, pe ALEXANDRU CEL MARE.
- Ambele MĂRCI/NUME sunt DERIVATE ale numelui ALEXANDRU. Așadar și ISKENDER tot ALEXANDRU înseamnă, tot la ALEXANDRU trimit, LA REGELE MACEDONENILOR/VECHILOR GRECI, care a trăit cam pe aceleași plaiuri ale Macedoniei.
- Ambele STEME sunt înconjurate de motive aurii: cununi de aur într-un caz – și (un fel)de heralzi aurii, în celălalt.
Recent Comments