Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

merinde pentru suflet, carti distillate de citit
MICHAEL CONNELLY, CHIPUL DUR AL DESPĂRȚIRII SUSANALOPEz RUBIO, INTRAȚI ÎN EL ENCANTO STELIANȚURLEA, UN PLAN ATÂT DE BINE PUS LA PUNCT IOANA GRECEANU, NODURI, VERIGI ȘI RĂSUCIRI FLORINDUMITRESCU, DODII DAN-SILVIU BOERESCU, DIN LUMEA LUI MATACHEMĂCELARUL MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ HENRI CHARLES PUECH, DESPRE GNOZĂ ȘI GNOSTICISM FRANz CUMONT, ASTROLOGIE ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

LA CURȚILE ȘI PORȚILE DORULUI

CRAMA DEALUL DORULUI

La curțile și porțile dorului (parafrazând un vers/volum de poeme al ardeleanului Lucian Blaga), se face de-a pururi un vin de care ne este dor. Fie că el se cheamă (mai întâi) Burgund, fie că se cheamă (mai apoi) Muscat Ottonel, fie că îl cheamă Riesling (Italian) sau, bunăoară, Merlot, ca să ne (re)amintim un vin roșu.

ZODIAC
La sfârșit de săptămână, în luna octombrie, am venit cu degustări de vinuri nobile.
Vinerea, când adie zefirul/musonul de weekend, este timpul ideal pentru o degustare. Locația pe care am propus-o în octombrie: Liquor Store by Innuendo, adresa: Timisoara, Centrul commercial Euro 1, stand R11 (vis-a-vis de Dedeman)
Delicii pentru degustare:
Vinuri din zodiac. Adică din zodiacul propriu. Adică din zodiacul vinurilor.
Zodiac / Riesling Italian – Sec
Acvila A / Merlot – Demisec
Acvila A / Roze – Demidulce
Acvila G / Burgund Mare – Sec
Întotdeauna vă așteaptă cu drag, povești din Dealurile Dorului și, deopotrivă/împreună cu ele, vinuri nobile.

Să spunem ceva (măcar câteva cuvinte) despre fiecare vin în parte:

RIESLING ITALIAN – un minunat vin de cursă lungă, extrem de fluid pe șoșeaua gâtului devenită autostradă/și exemplu de sec, pentru cei care nu suportă dulcele 🙂

MERLOT – un Merlot mai aparte, mai cu seamă că nu provine din locul de unde abundă vinul Mierlei, am numit, aici, podgoria Dealu Mare, unde acest vin pare chiar la obișnuința/ordinea zilei

DESPRE ACVILA ROZE: un vin roze și încă demidulce încântă oricând privirea și se adresează, mai mereu, pe numele mic, doamnelor și domnișoarelor, celor amatoare de o surpriză plăcută 🙂

BURGUND MARE: IATĂ un vin care nici nu mai are nevoie de comentarii; oricum ai da-o, el este vedeta incontestabilă a celor de la Dealu Dorului: crama se chiar legitimează cu dânsul

HAȘTAG:
#dealuldorului #sampling #degustaridevin #burgundmare #rose#rieslingitalian

Încet, încet, culegem via
Incet, incet culegem via. 🙂 Toată luna octombrie am avut de trebăluit, ba în vie, ba în cramă. Pentru că acum începe MAREA PREFACERE. Acum se drămuiește soarta vinului care va fi. Care se va meșteri, cu artă, anul cesta. Și e trebușoară îndelungă. Trebuie migală, că nu iese ușor/nici încet o minune de burgund mare.

Strugurii trebuie să coboare în hrubă, să cunoască răcoarea și tihna tacticoasă a cramei, asta ca să iasă lichidul aproape alchimic care iese.

Apoi încep transmisiunile directe din fermentație, malolactică sau nu: de la Merlot, de la Riesling, de la Muscat, de la Burgund…

 #cramadealuldorului #culesulviei #delicii #rose#vinalb #vinrosu #merlotbatoque #cabernetsauvignon #rieslingitalian#burgundmare

O SUGESTIE PENTRU CINĂ
Sugestia noastră pentru cină :Multe bunătăți merg însoțite de un pahar de Cabernet Sauvignon al nostru.

Și anume ne gândim la, atunci când spunem bunătăți:

  • Prosciuto, mezeluri, sălămior, jambon, șunculițe, mușchiuleț, dar mai putem adăuga și cu de la noi putere cârnați de Pleșcoi/ori păstrămioară (drăguță Mioară/Mioriță bucălaie) de sezon, că acuma, pe la Ziua Recoltei, sfârâie pastrama de-a dreptul înnebunitor!!
  • Măsline: verzi, roșii, imperiale, Kalamata, cu tot neamul lor cel adormit
  • Brânză numai un pic sărată, umplând ardei roșii, mari sau mici, dar pântecoși
  • …și cina-i gata. Cabernetul Sauvignon va face toată treaba, pregătind o imersiune pe cinste a acestor cinstite bunătățuri care trebuie și ele, deh, să se mursece și ele, la ceas de seară, când un sărut de la femeia iubită se măsoară în karate!

Cabernet Sauvignon de la Dealu Dorului este un vin vânos, tocmai asortat cu noaptea de dragoste!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN