Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

merinde pentru suflet, carti distillate de citit
MICHAEL CONNELLY, CHIPUL DUR AL DESPĂRȚIRII SUSANALOPEz RUBIO, INTRAȚI ÎN EL ENCANTO STELIANȚURLEA, UN PLAN ATÂT DE BINE PUS LA PUNCT IOANA GRECEANU, NODURI, VERIGI ȘI RĂSUCIRI FLORINDUMITRESCU, DODII DAN-SILVIU BOERESCU, DIN LUMEA LUI MATACHEMĂCELARUL MANUSCRISELE DE LA MAREA MOARTĂ HENRI CHARLES PUECH, DESPRE GNOZĂ ȘI GNOSTICISM FRANz CUMONT, ASTROLOGIE ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
horticultura 70 de ani, usam
USAM La Aniversară: La mijlocul lunii octombrie 2018, la  București, un oraș din România (nu știu dacă îl știți sau măcar ați auzit de el) :) , dar mirific, a prins viață/adică a avut loc, (pre)cum zic comunicatele de presă, sărbătorirea a 70 de ani de excelență în educație și cercetare ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
ammouliani, grecia, peninsula halkidiki, sfântul munte athos
O  insulă din Grecia, mai precis din peninsula Halkidiki, dar aflată la intrarea în Sfântul Munte Athos, este cea mai nouă – și îndrăznesc să spun – cea mai surprizătoare intrare din outcoming. Ruși, sârbi, bulgari și români (re)constituie topul turiștilor care ajung la Ammouliani, dar – atenție – nu ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Plafar investește din ce în ce mai mult

Plafar, companie din portofoliul Ministerului Economiei, a obținut o finanțare de 1,8 milioane de lei din partea Libra Bank. Banii vor fi folosiți pentru a moderniza linia de producție de la Cluj și pentru a obține capital circulant în vederea extinderii activității în zona distribuitorilor autorizați.

“Faptul că am obținut o finanțare de asemenea anvergură se datorează evoluțiilor pozitive din ultimul timp. Compania pe care o conduc a obținut în anul 2017 profit, după ani de zile în care a fost pe pierdere. Cu banii obținuți suntem siguri că vom intra într-o nouă etapă de evoluție ce ne va permite să fim mult mai competitivi pe piață”, a declarat Lucian Bitoleanu, Directorul General al Plafar.

“Managementul performant al Plafar se vede în rezultatele companiei. Plafar este un nume foarte cunoscut românilor datorită unei lungi istorii, iar acum, cu ajutorul noilor investiții suntem siguri că are și un viitor pe măsură. Planul de investiții este unul ambițios și sunt sigur că va da rezultate în cel mai scurt timp”, a declarat Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă.

Pentru a crește competitivitatea pe piață a Plafar, compania se află în plin proces de certificare International Food Standard (IFS), proces care se apropie de final. Acest certificat va oferi clienților o garanție suplimentară a calității produselor Plafar. Printre acțiunile întreprinse de companie pentru a primi certificare IFS se numără instalarea unui sistem de supraveghere video pe tot procesul de producție și eliminarea contactului uman direct cu produsele pe linia de ambalare.

Investițiile în fabrica de la Cluj vizează automatizarea totală a liniilor de producție până la ieșirea de pe linie a produsului pus în bax și pregătit pentru livrare.

Plafar a obținut în 2017 o cifră de afaceri de 5.907.000 lei și un profit net de 35.000 de lei. Acest rezultat vine după o pierdere de 435.000 lei înregistrată în 2016.

Plafar obține în prezent 80% din cifra de afaceri din contractele cu marii retaileri, 10% din cele cu distribuitorii autorizați, restul de 10% fiind reprezentat de micile magazine care au relații directe cu compania.

O altă linie de business pe care Plafar o dezvoltă este aceea a furnizării de produse pentru diverse lanțuri de retail pe care acestea le revând apoi sub marcă proprie. Astfel, Plafar va produce siropurile naturale „Soc cu lămâie” și „Coacăze cu zmeură” ale mărcii Hanul Boieresc a lanțului Penny. Compania românească se află în discuții avansate și cu alți doi mari retaileri pentru a furniza produse în regim similar.

Înființată în anul 1948, Plafar este o companie bine cunoscută românilor datorită gamelor sale de produse naturiste. Plafar a trecut printr-un proces de insolvență și reorganizare între 2009 și 2012. După câțiva ani de evoluții oscilante, începând cu 2016, compania are o nouă conducere ce pune în aplicare un ambițios plan de dezvoltare.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN