Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei - conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România - în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Cum ne protejăm ficatul de boli

Ficatul este organul cu cel mai important rol in eliminarea toxinelor din organism, ajuta la detoxifierea corpului prin filtrarea elementelor rele din sange şi, mai mult decat atat, face parte din marele sistem digestiv.

De asemenea, are functii si in privinta sistemului imunitar, contra infectiilor, a bacteriilor din sânge, producand, in acelasi timp, bila, fara de care nu s-ar putea produce procesul de digestie a alimentelor.

De asta trebuie sa avem grija sa nu ne umplem ficatul cu toxine sau sa lasam stresul sa preia controlul asupra corpului nostru, caci, altfel, organismul nostru va fi influentat negativ si, deci, in final, acestea pot rezulta in probleme si mai complicate de sănătate.

Pentru a pastra sanatatea ficatului nostru trebuie sa consumam urmatoarele alimente:

  • Cafea

Da, acea prima cafea pe care o bei de dimineata si parca te unge pe suflet este foarte importanta.

Studiile au dovedit in nenumarate randuri efectele pozitive pe care le are consumul de cafea asupra sanatatii noastre, mai ales că numai daca bem 2-3 cești de cafea pe zi, acesta repara aproape orice “prejudiciu” adus organului (desigur, in limita posibililului, 🙂 nu mai bea!!), fie ca vorbim despre alimentația nesănătoasă sau consumul de alcool in cantitati mai mari. Scade si riscul de cancer, de asemeni.

  • Ceai verde

Nu degeaba la masa japonezii au intotdeauna o cupa cu ceai verde (un fel de inlocuitor pentru vinul europenilor). Tocmai pentru ca au antioxidanți și catechine, ceaiul verde reuseste cu succes sa reduca riscul de cancer al ficatului si nu numai. Dupa cum se si arata intr-o analiza de curand:

“Ceaiul verde are proprietăţi antioxidante datorită substanţelor care combat radicalii liberi, substanţe numite polifenoli şi catechinele, flavonoide şi alcaloizi, iar efectul său diuretic şi stimulator al metabolismului fac din acest ceai un excelent remediu pentru detoxifierea colonului. Este recunoscut pentru proprietăţile sale diuretice, detoxifiante, tonifiante şi de ardere a grăsimilor”, ne spune medicul Daniela Stan.

  • Apă

“Hopa, apa? Da eu oricum beau apa!” – ati putea spune. Pai, da, chiar bei apa si tocmai de asta si se recomanda sa bei atata cat corpul iti cere (cu mici exceptii, uneori poate fi vorba de alte probleme daca corpul tau cere excesiv apa). Mai bine lasa pentru mai tarziu acele bauturi carbogazoase și energizante cu apă (pe care, haide, recunoaste ca le bei des! pana si eu incerc sa consum cat mai putine sucuri). Apa e buna pentru ne scapa de toxinele depuse in organism, deci si cele din ficat.

  • Grapefruit

Datorita continului ridicat de vitamina C şi antioxidanti, acestia doi fiind cei mai important in stimularea enzimelor intru detoxifierea ficatului. Aceste fibre solubile de care vorbim conduc la diminuarea colesterolului şi obliga ficatul să ardă mai multe grăsimi.

 

  • Nuci

Probabil nu ati mai auzit de vitamina asta, dar, oricum, v-o spunem acum: bogat in L-arginina (wtf?), glutation şi acizi graşi Omega-3 (explic acum) – sunt, de fapt, substanţe care ajuta la procesul de detoxifiere a ficatului. Prin urmare, vorbim despre: funcţiile hepatice şi oxigenarea sângelui. De altfel, medicii mereu recomanda sa se combine nucile cu o masa bogata în grăsimi, ca efectele rele asupra corpului sa fie diminuate.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN